Twój brzuch mówi glutenowi: NIE!
Niezależnie od przyczyny, dla której musisz zrezygnować w swojej diecie z produktów zawierających gluten, teraz możesz z powodzeniem zmienić składniki swojej kuchni. Ta książka pomoże rozszyfrować i odnaleźć w sklepie listę „bezpiecznych” składników, z użyciem których upieczesz chrupiący chleb, wyborne ciasta lub ugotujesz pyszne knedle. Nasi eksperci nie tylko dostarczą najlepsze przepisy, ale również obrazowo wyjaśnią, co warto wiedzieć i jak to wykorzystać w praktyce. A nawet jeśli wcale nie musisz się przejmować glutenem, zapraszamy do podróży kulinarnych i odkrywania nowych smaków!
Autor | Christiane Schafer, Sandra Strehle |
Wydawnictwo | Esteri |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 192 |
Format | 16.5 x 20.0 cm |
Numer ISBN | 9788365625779 |
Kod paskowy (EAN) | 9788365625779 |
Waga | 456 g |
Wymiary | 168 x 200 x 12 mm |
Data premiery | 2017.05.27 |
Data pojawienia się | 2017.04.14 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Nie jem... więc gotuję. Diety przy nietolerancjach pokarmowych. Bez glutenu, bez jajek, bez mleka, bez drożdży
Elementarz naszego Wydawnictwa nawiązuje do idei elementarza, który pamiętamy z dzieciństwa. Uwspółcześnione realia pozwalają jednak zaproponować ten podręcznik uczniom epoki laptopów i komórek. Autorka, Dorota Nosowska, napisała teksty, których tematyka – urozmaicona i przemyślana – jest bliska młodemu odbiorcy. Książka dodatkowo wzbogacona jest o utwory takich twórców jak: Wanda Chotomska, Maria Konopnicka, Julian Tuwim, Tadeusz Kubiak, Jan Brzechwa, Władysław Bełza, Aleksander Fredro. Język książki został dostosowany do możliwości percepcyjnych uczniów. Elementarz z powodzeniem realizuje cele stawiane edukacji polonistycznej w kształceniu zintegrowanym, m.in. wdrażanie uczniów do sprawnego posługiwania się językiem polskim, kształtowanie umiejęt...
Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy kulinarny trend. Pierwsi postępują rozsądnie, bo dieta bezglutenowa jest dla nich jak lek. A pozostali? O ile tylko nie stają się fanatykami kuchni gluten free, tydzień czy weekend bezglutenowy raz na jakiś czas może być dla nich po prostu pozytywnym kulinarnym doświadczeniem. Niezależnie od przyczyn stosowania takiej diety, dla wszystkich bezglutenowych jedzenie poza domem wciąż bywa niełatwym zadaniem. Dlatego możliwość przygotowania szybkich i prostych, a co najważniejsze zbilansowanych posiłków, które da się zabrać ze sobą, jest tak istotna. Jeśli zatem or...
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
W numerze: - nietolerancja glutenu, - celiakia, - produkty dozwolone i zabronione - przepisy kulinarne.
Taniec lub czytanie, poczucie humoru lub kreatywność, zwinność lub matematyka. Wszyscy mamy niesamowite moce. Sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi i niepowtarzalni. A jaka jest twoja supermoc? Wielka księga supermocy to inspirujący zbiór pięknie ilustrowanych talentów, które pozwolą zastanowić się dziecku nad własną tożsamością, kompetencjami oraz umiejętnościami, które chciałoby rozwijać. Susanna Isern jest pisarką, psycholożką i mamą trójki dzieci. Wiosną 2011 r. ujrzała światło dzienne jej pierwsza ilustrowana książka. Od tamtej pory opublikowała ponad trzydzieści książek dla dzieci. Większość została przetłumaczona i opublikowana w piętnastu krajach. Autorka jest dwukrotną laureatką prestiżowej Moonbeam Children's Books Awards. Obecnie ł...
W styczniu br. minęło dokładnie 50 lat od śmierci wybitnego francuskiego pisarza, laureata nagrody Nobla z 1957 roku, Alberta Camusa. Prezydent Sarkozy wystąpił z tej okazji z inicjatywą przeniesienia szczątków pisarza z wiejskiego cmentarzyka w Lourmarin w Prowansji do Panteonu, miejsca pochówku wielkich Francuzów. Propozycja wzbudziła kontrowersje, a nawet opór rodziny, podtrzymującej, że autor Dżumy nie szukał zaszczytów i sprawa na razie nie doczekała się rozstrzygnięcia. Także z okazji półwiecza wypadku samochodowego, w którym zginął 47 – letni wówczas pisarz, wydawnictwo Lafon (będące filią oficyny Gallimard, dysponującej prawami do całości dzieła Camusa) opublikowało album wyjątkowej wartości. Album ten, przygotowany przez córkę pisarza Cat...
Po wielkim zwycięstwie Saladyna pod Hattin z 1187 roku Outremer jak Europejczycy nazywali pozostałe katolickie enklawy na Bliskim Wschodzie nie było już zagrożeniem dla świata islamskiego. Tamtejsze elity wojskowe wolały żyć w pokoju, skupiając się w równym stopniu na handlu, co na obronie swych miejsc świętych. W tej pierwszej angielskiej pracy obiektywnie analizującej klasę rycerską Outremer, David Nicolle ukazuje bardzo wyważony i oparty na bogatym materiale obraz zachodnich rycerzy, którzy tak długo bronili państw łacinników.
Zmilitaryzowany zakon krzyżacki był jedną z najsławniejszych kongregacji braci-rycerzy, dorównując nawet szpitalnikom i templariuszom. Z początku zadanie rycerzy skupiało się na utrzymaniu państw łacinników na Bliskim Wschodzie, lecz utrata posiadłości ziemskich w tym rejonie w XIII wieku skłoniła zakon do wzięcia udziału w krucjatach nad Morzem Bałtyckim, wymierzonych w pogańskich Prusów, prawosławnych Rusinów oraz swego katolickiego sąsiada, Królestwo Polskie. Niniejsza praca omawia tę ciekawą grupę zmilitaryzowanych zakonników, przybliżając przy pomocy szczegółowych ilustracji oraz licznych fotografii wygląd, wierzenia oraz doświadczenia wojenne krzyżaków.
Nie jem, więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie codziennych jadłospisów dla całej rodziny bez popadania przy tym w rutynę i kulinarną nudę. Uzupełnieniem są atrakcyjne zdjęcia pobudzające apetyt i zachęcające do przyrządzania prostych, a przy tym niebanalnych dań.
Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. „Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”.
Pierwsza część edukacyjnej serii przeznaczonej dla 6-, 7-latków rozpoczynających naukę pisania w szkole, a także dla młodszych dzieci, które przejawiają chęć opanowania tej umiejętności w domu, pod kierunkiem rodziców. Szeroki wachlarz ćwiczeń i ich atrakcyjność gwarantują, że dziecko nie będzie się nudzić.
Elementarz naszego Wydawnictwa nawiązuje do idei elementarza, który pamiętamy z dzieciństwa. Uwspółcześnione realia pozwalają jednak zaproponować ten podręcznik uczniom epoki laptopów i komórek. Autorka, Dorota Nosowska, napisała teksty, których tematyka – urozmaicona i przemyślana – jest bliska młodemu odbiorcy. Książka dodatkowo wzbogacona jest o utwory takich twórców jak: Wanda Chotomska, Maria Konopnicka, Julian Tuwim, Tadeusz Kubiak, Jan Brzechwa, Władysław Bełza, Aleksander Fredro. Język książki został dostosowany do możliwości percepcyjnych uczniów. Elementarz z powodzeniem realizuje cele stawiane edukacji polonistycznej w kształceniu zintegrowanym, m.in. wdrażanie uczniów do sprawnego posługiwania się językiem polskim, kształtowanie umieję...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro