Jamie Oliver – autor największych kulinarnych bestsellerów – powraca we wspaniałym stylu.
Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko – od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby, warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odżywczej i mnóstwo fantastycznych inspiracji.
Autor | Jamie Oliver |
Wydawnictwo | Insignis |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 320 |
Format | 19.5x25.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-65743-36-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788365743367 |
Waga | 1190 g |
Wymiary | 195 x 255 x 30 mm |
Data premiery | 2018.01.22 |
Data pojawienia się | 2018.01.22 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Jamie Oliver, bestsellerowy autor uwielbianych na całym świecie książek kucharskich, powraca z przepysznymi daniami warzywnymi. I w samą porę – obecnie coraz więcej z nas stara się ograniczać spożycie mięsa z pobudek zdrowotnych, finansowych lub ekologicznych. Jamie, czerpiąc inspiracje z kuchni świata, przygotował zbiór przepisów na oryginalne i nieskomplikowane potrawy z warzywami w roli głównej. Jego dania to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia: są tak smaczne, sycące i różnorodne, że zupełnie nie odczujesz braku mięsa. Wegetarianie, okazjonalni jarosze i żądni nowych wrażeń mięsożercy – w tej książce każdy z was znajdzie coś dla siebie!
Szukasz nowych inspiracji? Jamie przychodzi ci z pomocą! Z 18 ulubionych składników w ponad 120 niesamowitych przepisach wyczarowuje przepyszne dania. To maksimum smaku przy minimum wysiłku! 7 sposobów to książka z nowymi pomysłami na dania z waszych ulubionych składników – zawiera ponad 120 oryginalnych przepisów na pyszne dania. Jamie sprawdził, po jakie produkty sięgamy regularnie w sklepach spożywczych. Mowa o podstawowych składnikach, które wkładamy do koszyka bez zastanowienia, takich jak pierś z kurczaka, filety z łososia, mięso mielone, jajka, ziemniaki, brokuł czy pieczarki. Wszyscy jesteśmy zajęci, ale to nie powinno oznaczać, że po długim dniu w pracy albo w domu z dziećmi nie mamy siły przygotować pysznego i pożywnego posiłku. Dlatego zamiast zm...
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie. Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej: • ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsukuné, • receptury na japońskie słodkości jak daifukumochi, czyli nadziewane ciastka ryżowe, ciasto z matchą, biszkopty, lody i sorbety, jakich nie próbowałeś w Europie, • jasne i zwięzłe informacje o podstawowych technikach gotowania i najważniejszych składnik...
Wiadomości z życia brytyjskiej rodziny królewskiej wciąż podbijają media, miliony osób na całym świecie codziennie śledzą z zaciekawieniem wszystkie doniesienia zza bram Buckingham Palace. Monarchowie nie gotują. Nie ubierają się samodzielnie, nie nalewają sobie picia ani nie ścielą łóżka. Podobno przyszły władca Królestwa, jego posiadłości i terytoriów, nawet nie wyciska sobie sam z tubki pasty do zębów, gdyż zadanie to należy do jednego z czterech jego kamerdynerów, który nakłada pastę na królewską szczoteczkę ze zdobionego srebrnego dozownika. Oficjalnie zdementowano za to inną słynną legendę o "rozpieszczaniu członków rodziny królewskiej", zgodnie z którą każdego ranka przed księciem Walii stawiano siedem gotowanych jaj uszeregowanych w...
Ile razy w życiu obiecywałeś sobie: „Zmienię się!”? Czy przypadkiem nie co roku? Każdego pierwszego dnia stycznia wielu z nas zapisuje listę noworocznych postanowień: schudnę, opanuję język obcy, rzucę palenie, zacznę biegać... I co? I nic! W kolejnym roku wynotowujemy te same postanowienia, o których zapominamy najdalej w lutym, wcale ich nie realizując. Rezygnujemy z nich, ponieważ często zwyczajnie nas przerastają. Owszem, dobrze byłoby się pozbyć złych nawyków i wyrobić dobre, ale... to takie trudne! Wymaga wyrzeczeń! Dyscypliny! Czasu! Determinacji! I tu leży pies pogrzebany. Równie mocno jak pragniemy zmian, boimy się ich, przez co już na wstępie rezygnujemy z wielu korzyści, jakie ze sobą niosą. Istnieje jednak narzędzie, które może sprawić,...
Świeże i oryginalne spojrzenie na geopolitykę stojącą za dzisiejszymi problemami polityki międzynarodowej. Przywódcy wszystkich państw i narodów są ograniczeni przez geografię. Ich wybory krępują góry, rzeki, morza i beton. Dlatego, chcąc nadążać za wydarzeniami na świecie, powinniśmy rozumieć ludzi, idee i ruchy społeczne, a dla uzyskania pełnego obrazu musimy również zrozumieć geografię. Jeśli zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego Putin ma aż taką obsesję na punkcie Krymu, dlaczego przeznaczeniem Stanów Zjednoczonych było zdobycie statusu supermocarstwa albo dlaczego wpływy Chin wciąż się zwiększają – ta książka da ci odpowiedź na powyższe pytania. Marshall przygląda się przeszłości, teraźniejszości i przyszłości, by przybliżyć czyt...
„Jestem bezpieczny” to seria ilustrowanych historyjek dla przedszkolaków, które uczą dzieci bezpiecznego postępowania w codziennych sytuacjach. Dzięki nim dziecko w przyjazny sposób dowie się; co robić w momentach zagrożenia, wybuchu pożaru, zranienia, że należy zachować czujność w drodze do przedszkola, w kuchni a także wobec nieznajomych.
„Jestem bezpieczny” to seria ilustrowanych historyjek dla przedszkolaków, które uczą dzieci bezpiecznego postępowania w codziennych sytuacjach. Dzięki nim dziecko w przyjazny sposób dowie się; co robić w momentach zagrożenia, wybuchu pożaru, zranienia, że należy zachować czujność w drodze do przedszkola, w kuchni a także wobec nieznajomych.
Alaska, 1974. Nieobliczalna. Bezlitosna. Dzika. Dla rodziny w kryzysie jest to ostateczny test na przetrwanie. Ernt Allbright, były jeniec wojenny, wraca do domu po wojnie w Wietnamie całkowicie odmieniony. Kiedy traci kolejną pracę, podejmuje impulsywną decyzję: przeniosą się całą rodziną na północ, na Alaskę, gdzie będą żyli bez prądu i wody – w ostatniej dzikiej części Ameryki. Dorastająca trzynastoletnia Leni, dziewczynka w trudnym wieku, uwikłana w burzliwy związek rodziców, ma nadzieję, że w nowej krainie czeka lepsza przyszłość dla rodziny. Jej matka, Cora, zrobi wszystko i pójdzie wszędzie dla mężczyzny, którego kocha, nawet jeśli oznacza to pójście w nieznane. Na początku Alaska wydaje się być odpowiedzią na ich modlitwy. W dzikim, odleg...
Pucio ma ochotę na zabawę, ale nadchodzi wieczór i wszyscy układają się do snu. Misia już śpi, więc trzeba być cicho, żeby jej nie obudzić. A co robią inni? Dźwig przez cały dzień nosił ciężary i teraz smacznie chrapie. Drzewo i samochód na parkingu też odpoczywają. Ciocia, która świętowała swoje urodziny, uśmiecha się przez sen. Budka z lodami jest zamknięta, a samolocik Pucia leży spokojnie pod łóżkiem. Ty też zgaś światło i słodko śpij – jutro czeka cię mnóstwo nowych przygód! Dr n. hum. Marta Galewska-Kustra – logopeda, pedagog dziecięcy, pedagog twórczości. Wciąż krąży między Łodzią i Warszawą. W Łodzi prowadzi gabinet logopedyczny dla dzieci, w Warszawie pracuje jako adiunkt w Akademii Pedagogiki Specjalnej. Autorka serii ksi...
Nowość Marty Dymek! Obłędnie smaczne dowody, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz. I że można gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami i możliwościami. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu, czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy...
Zdobądź tlenową przewagę! Oddech oznacza życie – ile jednak powietrza powinniśmy wdychać? Jeśli twoim celem jest lepsze dotlenienie całego ciała, to ostatnie, czym należy się sugerować, to podejście w stylu: „Weź głęboki wdech i wypełnij płuca powietrzem”. Świat medycyny dawno już zrozumiał, jak duże znaczenie dla naszego zdrowia ma ograniczenie spożywanych kalorii, odpowiednie odżywianie i aktywność fizyczna. Następna rewolucja zdrowotna polega na świadomym oddychaniu, które pozwoli ci utrzymać optymalne stężenie dwutlenku węgla we krwi. Dowiedz się, w jaki sposób możesz: • zwiększać intensywność ćwiczeń, zmniejszając jednocześnie poziom wysiłku i zachowując kontrolę nad oddechem, • osiągnąć idealną masę ciała, tłumiąc ap...
Jamie Oliver, bestsellerowy autor uwielbianych na całym świecie książek kucharskich, powraca z przepysznymi daniami warzywnymi. I w samą porę - obecnie coraz więcej z nas stara się ograniczać spożycie mięsa z pobudek zdrowotnych, finansowych lub ekologicznych. Jamie, czerpiąc inspiracje z kuchni świata, przygotował zbiór przepisów na oryginalne i nieskomplikowane potrawy z warzywami w roli głównej. Jego dania to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia: są tak smaczne, sycące i różnorodne, że zupełnie nie odczujesz braku mięsa. Wegetarianie, okazjonalni jarosze i żądni nowych wrażeń mięsożercy - w tej książce każdy z was znajdzie coś dla siebie!
Jamie Oliver – autor największych kulinarnych bestsellerów – powraca we wspaniałym stylu. Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko – od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odżywczej i mnóstwo fantastycznych inspiracji.
Jedno naczynie. Szybko i łatwo. Mniej zmywania. zawsze pysznie! Przyznaję z przymrużeniem oka, że celem tej książki było sprowadzenie zmywania do absolutnego minimum – każde danie przyrządzisz w jednym garnku, na jednej patelni albo blaszce do pieczenia. Jedno jest moim wkładem w to, by każdy mógł w bardziej komfortowy sposób podać na stół jedzenie, które mimo prostoty przygotowania nic nie straciło na smaku. Ta książka ma ci ułatwić życie! Skupiłem się w niej przede wszystkim na robiących wrażenie potrawach z wykorzystaniem popularnych składników, prostych technik i zasad. Następnie przepuściłem to wszystko przez pryzmat jednego naczynia i muszę przyznać, że rezultaty przerosły moje najśmielsze oczekiwania! Pojawiły się nowe sposoby gotowania, kt...
Pełen inspiracji, a przy tym praktyczny zbiór ponad 120 łatwych, lecz zachwycających przepisów opowiada o dodawaniu otuchy, świętowaniu, tworzeniu nowych wspomnień i przede wszystkim o dzieleniu się pysznymi potrawami przy jednym stole. Spotkania z bliskimi nigdy nie wydawały się tak ważne jak dzisiaj. Impreza taco, wyżerka na luzie, a może rodzinny piknik lub kolacja we dwoje? W każdym rozdziale Razem znajdziecie specjalnie przygotowany zestaw niesamowitych potraw, które w dużej mierze można przygotować wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Jamie Oliver postawił sobie za cel, byście nie tkwili samotnie w kuchni, lecz cieszyli się jedzeniem wraz ze swoimi gośćmi.
Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw Jeśli - tak jak ja - kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną! Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z...
Kupuj mądrze, gotuj z głową, nie wyrzucaj! Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność z jedzenia. Każde z dań ma korzystną cenę i jest tańsze niż przeciętna porcja na wynos. Pora na sprytne gotowanie!
Get ready to welcome friends and family back around your table by PRE-ORDERING Jamie's brand-new cookbook, TOGETHER - a joyous celebration of incredible food to share. Being with our loved ones has never felt so important, and great food is the perfect excuse to get together. Each chapter features a meal, from seasonal feasts to curry nights, with a simple, achievable menu that can be mostly prepped ahead. Jamie's aim - whether you're following the full meal or choosing just one of over 120 individual recipes - is to minimise your time in the kitchen so you can maximise the time you spend with your guests. Jamie's Together also helps to take the stress out of cooking by arming you with tips, tricks and hacks to stay organised and get ahead of the game. Inspirational but practical, Together...
Packed with show-stopping dishes for the weekend and special occasions, this is the ultimate in indulgent food. Learn and master the dishes made in the famous caff on Southend pier by Jamie and his star-studded guests. From Party-time Mexican tacos with zingy salsa and sticky BBQ British ribs, to Steak & Stilton pie and the Ultimate veggie lasagne made with smoky aubergine, we're talking about big-hitting, crowd-pleasing recipes that everyone will love. Peppered with beautiful photography of the pier and café, bringing that wonderful sense of seaside nostalgia, this is certainly a visual as well as a culinary feast. It's all about sharing and celebrating the joy of good food. Treat yourself and your loved ones to this incredible selection of full-on weekend feasts from Jamie.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro