Jemy za dużo i za szybkoW makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Przede wszystkim należy jednak żyć wolniej. Ludzie mają tendencję, by gnać przez życie bez chwili wytchnienia, jeść posiłki w pośpiechu i dziwić się, że stale są zestresowani i niespokojni. Współczesny tryb życia, przepełniony zawrotnym tempem i ciągłym hałasem, może na dłuższą metę ogromnie zachwiać równowagę ciała, umysłu i ducha. A przecież wszystko, po co sięgasz ma wpływ na Twoje życie i dobre samopoczucie.
Pierwsza taka książka o odżywianiuTa książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne samopoczucie. Jeśli chcesz, możesz całkowicie odmienić swoje nastawienie do życia. Nigdy nie jest na to za późno! Znajdziesz tu wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia oraz zaledwie 3-dniowy próbny plan, dzięki któremu sprawdzisz, czego naprawdę oczekujesz od pożywienia.
Z tej książki dowiesz się:
• czym jest makrobiotyka i jaki ma związek z Yin i Yang,
• co powinieneś jeść, a czego należałoby unikać,
• jak radzić sobie z atakami wilczego głodu,
• co wyróżnia idealnie zaplanowane dania,
• jak wybrać akcesoria kuchenne,
• które techniki krojenia i gotowania są najlepsze,
• jakie oleje wybierać,
• czym jest miso,
• które produkty makrobiotyczne powinieneś mieć w kuchni.
Jedyna publikacja o makrobiotyce, jakiej potrzebujeszTa publikacja zawiera w sobie wiedzę i wnioski wyciągnięte z ponad 20-letniego doświadczenia. Jest to niezwykle cenna publikacja w czasach, gdy nauki dietetyczne traktowane są jak religie, a ich zwolennicy często skaczą sobie do gardeł. Wszystko, czym odżywiamy nasze ciało, umysł lub duszę, powinno nas doskonalić, a nie osłabiać – lub niepotrzebnie komplikować nasze życie. Być może w tej książce odnajdziesz siebie i zapragniesz włączyć makrobiotykę do swojego życia. A może chcesz tylko poznać kilka pomysłów na dania i nie zagłębiać się zbytnio w pozostałe informacje na temat odżywiania. Jesteś wolnym człowiekiem i to, jak z tej książki skorzystasz, ma odzwierciedlać Twoje potrzeby w danym momencie. Decyzja należy do Ciebie.
Autorka nauczy Cię przyrządzać zdrowe i pyszne:
• zboża i rośliny strączkowe,
• śniadania, lunche i kolacje,
• słodycze i przekąski,
• chleby i pasty,
• przyprawy makrobiotyczne,
• dania stanowiące zastrzyki odporności,
• sosy, dressingi i marynaty,
• makrobiotyczne napoje i herbaty.
Autor | Madhavi Guemoes |
Wydawnictwo | Vital |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 240 |
Format | 14.5 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-65846-75-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788365846754 |
Waga | 342 g |
Wymiary | 145 x 205 x 14 mm |
Data premiery | 2018.10.26 |
Data pojawienia się | 2018.10.26 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
1846 rok, Irlandia. Potajemnie zaręczeni Kathleen i Michael chcą opuścić kraj. Zakochani snują plany lepszego życia w nowym świecie. Jednak ich marzenia o wspólnej przyszłości rozwiewają się, kiedy Michael zostaje skazany na zesłanie do Australii jako rebeliant. Ciężarna Kathleen wbrew swej woli musi poślubić handlarza bydłem i wyjechać z nim do Nowej Zelandii… Michaelowi dzięki pomocy pomysłowej Lizzie udaje się uciec z kolonii karnej – los rzuca oboje do Nowej Zelandii, lecz mężczyzna nie może zapomnieć o swej wielkiej miłości… Wciągająca, pełna emocji i niespodziewanych zwrotów akcji saga rodzinna. „Porywająca powieść, pełna zaskakujących zwrotów akcji. Wspaniała saga o osadnictwie Nowej Zelandii i kulturze Maorysów”. – „Der Spiegel...
Wydanie Katarynki kompletne bez skrótów i cięć w treści. W tym wydaniu znajdziesz odpowiedzi na pytania z podręcznika – „pewniak na teście”, czyli wskazanie zagadnień, które zwykle pojawiają się w pytaniach z danej lektury we wszelkich testach sprawdzających wiedzę, a także w podręcznikach i na klasówkach. Zawiera bardzo szczegółowe streszczenie oraz drugie skrócone, ułatwiające szybkie przygotowanie się przed lekcją. Opracowanie zawiera plan wydarzeń, wnikliwie wyjaśnioną problematykę oraz szerokie charakterystyki bohaterów.
Wydanie Romea i Julii kompletne bez skrótów i cięć w treści. W tym wydaniu znajdziesz odpowiedzi na pytania z podręcznika – „pewniak na teście”, czyli wskazanie zagadnień, które zwykle pojawiają się w pytaniach z danej lektury we wszelkich testach sprawdzających wiedzę, a także w podręcznikach i na klasówkach. Zawiera bardzo szczegółowe streszczenie oraz drugie skrócone, ułatwiające szybkie przygotowanie się przed lekcją. Opracowanie zawiera plan wydarzeń, wnikliwie wyjaśnioną problematykę oraz szerokie charakterystyki bohaterów. Cała Werona boleje nad konfliktem między rodami Kapuletich i Montekich – najpotężniejszych rodzin w mieście. Książę Escalus postanawia zastosować represje wobec awanturników, bo łagodna perswazja jest nieskuteczna. T...
Wydanie Szkiców węglem kompletne bez skrótów i cięć w treści. W tym wydaniu znajdziesz odpowiedzi na pytania z podręcznika - „pewniak na teście”, czyli wskazanie zagadnień, które zwykle pojawiają się w pytaniach z danej lektury we wszelkich testach sprawdzających wiedzę, a także w podręcznikach i na klasówkach. Zawiera bardzo szczegółowe streszczenie oraz drugie skrócone, ułatwiające szybkie przygotowanie się przed lekcją. Opracowanie zawiera plan wydarzeń, wnikliwie wyjaśnioną problematykę oraz szerokie charakterystyki bohaterów.
Zdrowie zaczyna się na talerzu Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych, a dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna dla ciebie, jeśli chcesz odżywiać się świadomie i cieszyć się zdrowiem – zarówno jeśli jesteś wszystkożercą, jak i wegetarianinem lub weganinem czy alergikiem albo po prostu lubisz dobrze i zdrowo zjeść. Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie. Sięgnij po przepisy na bazie produktów, które doskonale wpływają na organizm: sezonowych warzyw, kasz, ziaren, orzechów, owoców, zdrowych olejów, a wszystko to podane w apetycznej i smacznej formie. Pamiętaj – jesteś tym, co jesz! „Kuchnię Iwony znam naprawdę dobrze, bo od pr...
Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem à la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem. Jedzenie zbliża ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą wszystkożercy, ci, którzy ograniczają jedzenie mięsa, oraz wegetarianie i weganie. Chociaż mięso to jeden z podstawowych składników polskiej kuchni, wcale nie jest niezastąpione. Wegański stół jest tak samo bogaty, różnorodny i uginający się od pyszności jak ten tradycyjny. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie: zwolennik typowej polskiej kuchni or...
Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
Oto pierwsza książka, która stanowi praktyczny poradnik z zakresu rozwoju osobistego dla młodzieży. Dowiedzą się w nim o tym, jak skutecznie odnieść sukces i rozwiązać problemy! Okres dorastania i buntu jest szczególnie trudny w życiu człowieka i podatny na błędy. To wtedy najwięcej eksperymentujemy, nie jesteśmy pewni naszej roli w społeczeństwie i nie do końca wiemy, co chcielibyśmy robić w przyszłości. Chociaż na rynku dostępnych jest wiele poradników na temat rozwoju osobistego, trudno jest znaleźć coś poświęconego szczególnie młodzieży. W tym przypadku jednak z pomocą przychodzi książka Chcę być kimś, czyli jak osiągać cele w czasach gdy wszyscy dookoła mają wywalone. Już sam intrygujący tytuł powinien przyciągnąć niejedną młodą o...
Prowokująca do myślenia opowieść o czerpaniu korzyści z chodzenia, szukaniu własnej drogi i kontrolowaniu emocji. Autorem książki jest norweski podróżnik i pisarz Erling Kagge – pierwszy człowiek, który dotarł samotnie na biegun południowy, zdobył Mount Everest, biegun północny i dwukrotnie przepłynął Ocean Atlantycki. Ta książka to akt buntu wobec szybkiego, bezwzględnego i głośnego współczesnego świata, będącego w wiecznej pogoni za dobrami materialnymi i bogactwem. To też wezwanie do tego, by wyjść, choćby na chwilę, poza pełne ograniczeń, zorganizowane życie.
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw. Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej. Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, któr...
Poznaj świat, który zainspirował George R.R. Martina. Zwiedzałeś kiedyś zamek? Widziałeś ich wiele, ale wciąż nic o nich nie wiesz. Dwoje cenionych historyków przedstawia barwny świat życia średniowiecznej warowni. Od władcy i jego pani, przez rycerza, halabardnika zasypiającego przy bramie, aż po pomocnika kuchennego i jego psa. Czy mieszkańcy zamków się nudzili? Co jedli? Czy obowiązywał tam wyjątkowy kodeks zachowań seksualnych? Dlaczego moda na dwie sypialnie ratowała życie, i to nie tylko małżeńskie? Do czego służyły pomieszczenia w zamku? Od tych reprezentacyjnych aż po te, w których przebywała tylko służba. Czy każde z nich miało swoje sekrety? Joseph Gies i Frances Gies prowadzą nas przez życie w średniowiecznej warowni, które zachwyca i z...
„Dziecko z autyzmem to po prostu dziecko, nie zwyczajne, lecz niepełnosprawne, które potrzebuje pomocy”, Snijders-Oomen (1978). Pomoc osobom z autyzmem musi być ciągła i konsekwentna, ponieważ różnią się one między sobą tak bardzo, że zawsze istnieje potrzeba pomocy indywidualnej, dostosowanej do danego dziecka. Nie istnieją bowiem gotowe recepty, które można zastosować schematycznie. W pracy z osobami z autyzmem bezustannie stawia się wyzwanie czyjejś pomysłowości a często rodzice i specjaliści są bezradni. Wychowanie dziecka autystycznego to poważne zadanie. Każde stadium jego rozwoju niesie z sobą wiele problemów. „Normalny sposób wychowania nie wydaje się mieć tu żadnego zastosowania”, powiedziała kiedyś pewna matka. „Spontaniczny sposób, w...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro