Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki sporządzania zup i sosów oraz ciast. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego. Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów uczących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, także na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Autor | Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek |
Wydawnictwo | EMPI2 |
Rok wydania | 2007 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 144 |
Format | B5 |
Numer ISBN | 8389287625 |
Kod paskowy (EAN) | 9788389287625 |
Data premiery | 2009.09.30 |
Data pojawienia się | 2009.09.30 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Aula Nueva 1. Kurs języka hiszpańskiego dla 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Podręcznik ucznia
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Oblicza geografii 1. Maturalne karty pracy dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę żywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz. Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, także na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia...
Aula Nueva to kurs języka hiszpańskiego w czterech tomach stworzony dla uczniów 4-letniego liceum i 5-letniego technikum od poziomu A1.1 do poziomu A2.2. Kurs zgodny z nową podstawą programową. Przygotowuje do matury z języka hiszpańskiego. Jego znakiem rozpoznawczym jest nauka języka nastawiona na realistyczne i atrakcyjne dla młodzieży sytuacje komunikacyjne. Nowa wersja podręcznika wyróżnia się rozszerzonymi treściami gramatycznymi i leksykalnymi oraz prezentacją zagadnień komunikacyjnych bardziej dostosowaną do stylu nauki polskich uczniów. 1. Pięć rozdziałów dydaktycznych w każdym tomie podręcznika. 2. Jeszcze więcej ćwiczeń aktywujących posiadaną już przez uczniów wiedzę przy pomocy objaśnień, obrazków i rysunków. 3. Pięć stron w każdym rozdzi...
Numer dopuszczenia MEN: 1009/2019 Spotkania ze sztuką to podręcznik, który w ciekawy sposób przedstawia zagadnienia związane ze współczesną kulturą i sztuką: • zachęca do współtworzenia kultury i aktywnego w niej uczestnictwa, • w przystępny, ciekawy sposób przedstawia najważniejsze nurty sztuki współczesnej i wskazuje związki pomiędzy różnymi zjawiskami w sztuce, • dzięki zestawieniom przydatnych informacji, reprezentatywnym przykładom prac oraz niezbędnym kontekstom wspiera w kształceniu umiejętności analizy i interpretacji dzieł sztuki różnych epok, • wysokiej jakości reprodukcje dzieł zachęcają do poznawania sztuki, a przystępne opisy w funkcjonalny sposób wskazują, na co zwrócić uwagę w kontakcie z daną pracą, • poradniki zamieszczo...
Numer dopuszczenia MEN: 971/1/2019 Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych z serii „MATeMAtyka” do zakresu podstawowego w przystępny sposób wprowadza w zagadnienia matematyczne, uwzględniając potrzeby i możliwości absolwentów ośmioletnich szkół podstawowych: • umożliwia lepsze zrozumienie treści przedstawianych na lekcji oraz ułatwia samodzielną pracę w domu, • małe porcje teorii umożliwiają uczenie się krok po kroku, a powiązania między nimi sprawiają, że wiedza matematyczna układa się w całość, • przypomnienie w toku lekcji treści ze szkoły podstawowej pozwala sprawnie wejść w nowy temat, a wyróżnione kolorem definicje i twierdzenia ułatwiają znalezienie potrzebnych informacji, • nawiązania do sytuacji z życia codziennego sprawiają, ż...
Numer dopuszczenia MEN: 1001/1/2019 Przedstawiamy podręcznik przedstawiający zagadnienia fizyczne przystępnie i atrakcyjnie, z licznymi nawiązaniami do życia codziennego. Pomaga zainteresować uczniów przedmiotem i zrozumieć im kolejne zagadnienia dzięki prostemu językowi, małym porcjom wiedzy, licznym odwołaniom do życia codziennego, czytelnym ilustracjom, atrakcyjnym infografikom i ciekawostkom („A to ciekawe”, „Z historii”). Ułatwia naukę przeprowadzania i analizowania doświadczeń dzięki prostym eksperymentom z wykorzystaniem przedmiotów codziennego użytku, zilustrowanym i opatrzonym komentarzem.
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r. Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia. Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom...
Przedstawiamy najbardziej kompletną książkę kucharską siostry Anastazji. Stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. To ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów. Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne przygotowanie chleba. Dania są sprawdzone i zawsze smaczne. A co niezwykle istotne, przyrządzone z produktów ogólnodostępnych i na każdą kieszeń. Zarówno dla osób początkujących, jak i dla doświadczonych miłośników sztuki kulinarnej. Siostra Anastazja szanuje wszystkie trendy kulinarne, ale nie podąża za nimi bezkrytycznie. Dlatego jej przepisom można zaufać. Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek...
Numer dopuszczenia MEN: 1037/1/2019 Podręcznik Informatyka na czasie 1 do zakresu rozszerzonego pogłębia wiedzę dotyczącą sieci komputerowych, edytora tekstu, prezentacji, stron WWW, grafiki komputerowej, bezpieczeństwa w internecie oraz arkusza kalkulacyjnego: • ułatwia naukę dzięki wyraźnemu wyróżnieniu istotnych treści oraz informacjom zawartym na marginesie, • umożliwia utrwalenie wiedzy poprzez liczne ćwiczenia oraz zadania o zróżnicowanym stopniu trudności i atrakcyjnej tematyce, • przygotowuje do egzaminu maturalnego już od klasy 1 dzięki zadaniom zamieszczonym po każdym dziale oraz wskazówkom praktycznym przydatnym na maturze.
Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje. Pachnące świeżymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki albo sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek lub owoców pod gorącą kruszonką. Kolacja to często jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, aby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy. Pyszne kolacje to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich. W książce znajdziesz też prak...
Numer dopuszczenia: 973/1/2019 Podręcznik z serii „Oblicza geografii” to publikacja, która ułatwia przygotowanie do matury dzięki elementowi „Sposób na zadania”, umieszczonemu na końcu każdego rozdziału. Umożliwia samodzielne nabywanie najważniejszych umiejętności geograficznych dzięki samouczkom „Krok po kroku”. W ciekawy sposób wyjaśniania trudne zjawiska i procesy geograficzne dzięki atrakcyjnym i czytelnym infografikom, rysunkom oraz fotografiom. Umożliwia szybkie i skuteczne powtórki przed sprawdzianami i kartkówkami dzięki elementom „Podsumowanie”, „Test sprawdzający” oraz „Zadania powtórzeniowe”. Wzbudza zainteresowanie geografią dzięki elementowi „Spojrzenie z bliska” oraz licznym ciekawostkom „Czy wiesz, że”.
Nowa Ściąga jest przeznaczona dla wszystkich uczniów, którzy rozpoczynają naukę w szkole średniej po najnowszej reformie systemu edukacji. Obejmuje wszystkie lektury obowiązujące z zakresu podstawowego, które będą wymagane na sprawdzianach oraz na maturze z języka polskiego. Każda z lektur została dokładnie omówiona, zawiera streszczenia i problematykę, spis bohaterów, a całość uzupełniają notki biograficzne autorów. Ponadto zamieszczono w niej analizy i interpretacje wymaganych na języku polskim wierszy oraz omówiono cechy charakterystyczne każdej epoki literackiej. W części pierwszej, zgodnie z programem szkolnym, omówiono epoki od Antyku po Oświecenie. Książka napisana została przystępnym, zrozumiałym językiem, nie ma w niej niepotrzebnych, ponadpro...
Przedstawiona publikacja oswaja z formą zadań maturalnych dzięki zadaniom typu maturalnego uporządkowanym według rozdziałów z podręcznika. Pomaga kształcić umiejętność rozwiązywania zadań maturalnych dzięki przykładowym zadaniom rozwiązanym krok po kroku. Pozwala ćwiczyć różnorodne umiejętności geograficzne dzięki zadaniom z bogatym materiałem źródłowym. Pomaga wyćwiczyć umiejętności często sprawdzane na maturze dzięki zadaniom z poprzednich matur wybranym do każdego rozdziału. Umożliwia przekrojowe sprawdzenie wiedzy i umiejętności po klasie 1 za pomocą „Zestawu maturalnego”, który znajduje się na końcu publikacji.
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę żywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz. Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, także na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia...
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki sporządzania zup i sosów oraz ciast. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego. Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów uczących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, także na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, tech...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro