Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Mamy dla Ciebie apkę! Pobierz z:
Przy zamówieniach wysyłkowych darmowa dostawa już od 100 zł!

Polityka prywatności i plików cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://bonito.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie księgarni internetowej bonito.pl;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w księgarni internetowej bonito.pl.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Dane osobowe podane przez Ciebie w koncie Klienta możesz również samodzielnie edytować i usuwać (zakładka "Moje konto"). Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia całego konta Klienta.

Zasady bezpieczeństwa

Bonito.pl zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • ustanowieniu loginu i hasła do Twojego konta Klienta w taki sposób, aby uniemożliwić ich odgadnięcie w prosty sposób przez osoby trzecie. W tym celu zaleca się w szczególności stosowanie ciągu znaków i cyfr oraz dużych i małych liter;
  • każdorazowym wylogowaniu się ze strony bonito.pl po zakończonych zakupach. Samo wyłączenie okna przeglądarki nie jest równoznaczne z wylogowaniem się ze strony bonito.pl. Wylogowanie ze strony bonito.pl nastąpi po kliknięciu w tekst "Wyloguj się", który jest umieszczony w prawym górnym rogu strony na czerwonym pasku;
  • zachowaniu loginu i hasła do konta Klienta w tajemnicy, w tym w szczególności o nieprzekazywaniu danych (loginu, hasła) jakimkolwiek osobom trzecim;
  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i księgarni internetowej bonito.pl wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanego loginu, hasła lub innych danych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub księgarni internetowej bonito.pl za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z księgarni internetowej bonito.pl na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z księgarni internetowej bonito.pl tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych logowania, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać loginu i hasła, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych księgarni internetowej bonito.pl, co umożliwia rozwijanie naszej księgarni zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z księgarni internetowej bonito.pl wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu wylogowania z księgarni internetowej bonito.pl
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania księgarni internetowej - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie księgarni internetowej bonito.pl, logowanie, nawigowanie oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z księgarni internetowej bonito.pl jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie księgarni internetowej bonito.pl. Brak tych plików uniemożliwi dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z księgarni internetowej bonito.pl;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać loginu i hasła.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z księgarnią internetową bonito.pl.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w księgarni internetowej lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z księgarni internetowej bonito.pl lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Ostatnio oglądane
KCzuła przewodniczka. Kobieca...
KPrzewóz
KMiasto z mgły
KNikt nie musi wiedzieć
KRzeki płyną, jak chcą
KTerapeutka
KPush Bubble Pop - zabawka se...
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży

Książki

Albumy - 1600

Czasopisma - 697

Dla dzieci i młodzieży - 29314

Encyklopedie i słowniki - 1179

Historia - 4418

Języki obce - 3628

Kalendarze - 265

Komiksy - 3444

Kulinaria - 1273

Literatura faktu i publicystyka - 4495

Literatura naukowa - 19957

Literatura obcojęzyczna - 705

Literatura piękna - 26379

Podręczniki - 16301

Podróże - 3932

Poradniki - 7981

Pozostałe - 23017

Religie i religioznawstwo - 7213

Rozrywka, hobby - 3121

Z autografem - 13

Zabawki

Akcesoria dla dziewczynek - 800

Akcesoria domowe - 848

Akcesoria sklepowe - 95

Artykuły dla dzieci i niemowląt - 2049

Bańki mydlane - 286

Breloki - 151

Dmuchane - 242

Drewniane - 392

Edukacyjne - 1099

Figurki - 2425

Gadżety licencjonowane - 30

Instrumenty muzyczne - 289

Kąpielowe - 292

Klocki - 1426

Klocki LEGO - 493

Klocki Playmobil - 347

Lalki - 2523

Maskotki - 1571

Masy plastyczne - 543

Militarne - 532

Modele do sklejania - 503

Narzędzia i warsztaty - 157

Ogrodowe - 1056

Pistolety na wodę - 62

Pojazdy - 5064

Pozostałe - 1561

Roboty - 169

Sport - 1036

Torebki - 50

Transformersy - 89

Zabawki kreatywne - 3441

Zawody - 312

Mama i dziecko

Akcesoria dla mamy - 396

Akcesoria samochodowe - 101

Foteliki samochodowe - 240

Kąpiel i pielęgnacja - 1308

Odzież i obuwie - 4846

Pieluchy i akcesoria - 676

Pokój dziecka - 2162

Przewijaki - 338

Śpiworki - 165

Uroda i zdrowie - 17

Wózki i nosidła - 646

Zdrowie i bezpieczeństwo - 382

Żywność i karmienie - 1877

Artykuły papiernicze i biurowe

Artykuły biurowe - 3568

Artykuły dekoracyjne i okolicznościowe - 5715

Artykuły piśmiennicze - 2765

Artykuły plastyczne - 2903

Artykuły szkolne - 4742

Pozostałe - 180

Puzzle

2000 elementów lub więcej - 188

Do 50 elementów - 853

Od 1001 do 1999 elementów - 157

Od 201 do 1000 elementów - 1445

Od 51 do 200 elementów - 901

Pozostałe - 132

Puzzle 3D - 153

Gry planszowe

Edukacyjne - 1006

Familijne i dla dzieci - 1541

Karty i karcianki - 890

Pamięciowe, logiczne, quizy - 570

Pozostałe - 105

Strategiczne, ekonomiczne i przygodowe - 571

Towarzyskie, imprezowe - 713

Zręcznościowe - 379

Audiobooki

Biografie - 185

Dla dzieci i młodzieży - 913

Fantastyka - 463

Historia - 238

Horror - 40

Kryminał - 443

Literatura faktu - 124

Literatura i lektury - 321

Obyczajowe - 657

Opowiadania - 47

Podróże - 45

Popularnonaukowe - 41

Poradniki, zdrowie i rozwój osobisty - 161

Pozostałe - 26

Przygodowe - 66

Psychologiczne - 62

Religijne - 196

Romans - 194

Sensacja - 110

Słuchowiska - 42

Thriller - 173

Muzyka

Alternatywna - 4377

Awangarda - 332

Blues - 436

Country - 212

Dance & Disco - 379

Disco Polo - 38

Dla dzieci - 283

Elektroniczna - 1532

Etniczna - 197

Filmowa i teatralna - 636

Folk - 142

Folklorystyczna, biesiadna - 90

Hardcore - 127

Hip-hop - 950

Jazz - 2224

Kabaret - 24

Klasyczna - 3308

Metal - 7304

Muzyka świata - 6

Pakiety - 104

Patriotyczna - 24

Poezja śpiewana - 316

Pop - 8605

Pozostałe - 407

Punk - 278

Reggae & Dub - 634

Relaksacyjna - 46

Religijna - 196

Retro - 28

Rock - 5900

Składanki - 434

Soul - 98

Swing - 16

Szanty - 1

Filmy

Adaptacje - 39

Akcja - 348

Animowane - 542

Biograficzne - 81

Dokument - 72

Dramat - 285

Edukacyjne - 12

Familijne - 184

Fantastyka - 466

Historyczne i wojenne - 82

Horror - 115

Humor, komedia, kabarety - 267

Musicale i muzyczne - 48

Obyczajowe - 78

Pakiety - 73

Pozostałe - 3

Przygodowe - 147

Religijne - 72

Romantyczne - 107

Sensacja i groza - 188

Seriale - 287

Sportowe - 5

Teatr - 10

Westerny - 6

Elektronika i akcesoria

Elektronarzędzia - 159

Fotografia - 149

Komputery - 1311

RTV i AGD - 311

Telefony i akcesoria - 2335

Gry i programy

Gry - 53

Programy - 62

© 2006-2021 Bonito.pl – Radość z czytania Polityka prywatności i plików cookies Obowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!