Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Jesień z tanimi książkami
Szukaj w tej kategorii
Posortowano według
W słoiku. Przetwory przez cały rok
25,94
wydawnictwo: Publicat, rok wydania: 2017, oprawa: miękka
Książka napisana przez autorkę bloga ChilliBite.pl! "W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o prze...
Dostępność: pozycja dostępna (84 egz.)Do koszyka
Wielka księga słoików
32,44
wydawnictwo: Laurum, rok wydania: 2017, oprawa: miękka ze skrzydełkami
Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy! Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a ...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby
4,23
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2017, oprawa: miękka
Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: - informacje o historii wędzenia; - wskazówki dotyczące przygot...
Dostępność: pozycja dostępna (68 egz.)Do koszyka
Kiszonki i fermentacje
42,19
wydawnictwo: Pascal, rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy! Maciej Nowak, krytyk kulinarny Przeczytaj, zacznij eksperymentować i stań się częścią triumfalnego powrotu fermentacji! Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Czwarta strona: Cytryny kiszone w wędzonej so...
Dostępność: pozycja dostępna (75 egz.)Do koszyka
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD
14,89
wydawnictwo: Rea, rok wydania: 2012, oprawa: miękka
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, sch...
Dostępność: pozycja dostępna (68 egz.)Do koszyka
Słoiki na słodko i słono
22,74
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2016, oprawa: miękka
40 prostych kombinacji na zdrowe posiłki do zabrania w… słoiku. Jak szybko skomponować posiłek? Z prostych, nieprzetworzonych składników powstanie zdrowe i smaczne jedzenie, które zabierzesz ze sobą do pracy, dasz dziecku do szkoły, weźmiesz wychodząc z domu. Szybko, zdrowo i efektownie transportuj swoje jedzenie raz...
Dostępność: pozycja dostępna (53 egz.)Do koszyka
Domowa spiżarnia
17,55
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2015, oprawa: miękka
Książka ta podpowiada, jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować: -przetwory z owoców, warzyw i grzybów, -kiełbasy i wędliny, -wina i nalewki, -tradycyjne masła, sery oraz oleje ziołowe, -mrożonki, -susze z owoców, warzyw i grzybów.
Dostępność: pozycja dostępna (26 egz.)Do koszyka
Marynowanie i kiszenie. Domowa spiżarka
12,99
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wiecznie zabiegane nie mamy już czasu, by wzorem naszych babć kisić i marynować - a to duży błąd. Przygotowywane w ten sposób potrawy są cenne dla zdrowia i niezwykle bogate w witaminę C. Łącząc tradycję z trendem zdrowego odżywiania przygotowaliśmy książkę pełną kulinarnych inspiracji. Oprócz typowo polskich przepisów pro...
Dostępność: pozycja dostępna (26 egz.)Do koszyka
399 przetworów na zimę
19,79
wydawnictwo: Delta W-Z Oficyna Wydawnicza, rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Chcesz samodzielnie zawekować coś więcej niż tylko dżem, warzywa lub mięso? A jakby zamknąć w słoikach kiełbaski curry, a w puszkach chleb? Autorka przedstawia 399 doskonałych przepisów, dzięki którym nauczymy się wekować wszystko: od warzyw i owoców po mięso, ryby, zupy i inne potrawy. W poradniku znajdziemy wiele różnoro...
Dostępność: pozycja dostępna (13 egz.)Do koszyka
Grappa i zapach alpejskich ziół
27,63
wydawnictwo: Calvados, rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Grappa i zapach alpejskich ziół
Dostępność: pozycja dostępna (15 egz.)Do koszyka
Grzyby i owoce leśne. Domowa spiżarka
12,99
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn. Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub Twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone - zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu. Po pow...
Dostępność: pozycja dostępna (19 egz.)Do koszyka
Receptury z domowej spiżarni. Domowa spiżarka
12,99
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś rozpoczęła swoją przygodę z przetworami. Gwarantujemy, że szybko docenisz własnoręcznie przyrządzone konfitury, marynowane lub kiszone warzywa i owoce - w tej książce z...
Dostępność: pozycja dostępna (15 egz.)Do koszyka
Domowe przetwory
4,10
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2012, oprawa: miękka
– soki i kompoty z owoców – dżemy, konfitury, galaretki – przeciery warzywne i owocowe – dodatki do mięs – marynowane warzywa i grzyby – warzywa kiszone
Dostępność: pozycja dostępna (8 egz.)Do koszyka
Spiżarniane przetwory. Domowy wyrób
25,94
wydawnictwo: Wydawnictwo AA, rok wydania: 2008, oprawa: twarda
Przechowaj smaki lata w słoikach! Jeśli chcesz przygotować przetwory jeszcze bardziej pyszne niż dotychczas, poznaj tajniki przyprawiania dżemów, domowych konserw i marynat. Dzięki ziołom, koperkowi i pietruszce Twoje przysmaki zyskają zupełnie nowy aromat i smak. Jeśli jesteś zwolennikiem klasycznych przetworów, skorzysta...
Dostępność: pozycja dostępna (7 egz.)Do koszyka
Marmolady i konfitury
16,90
wydawnictwo: Jedność, rok wydania: 2017, oprawa: miękka
W jaki sposób przygotować smaczne przetwory z owoców? Jak wykonać marmolady, konfitury, galaretki, syropy czy soki oraz jak suszyć i kandyzować owoce? W książce znajdują się przepisy, dzięki którym można odkryć całą przyjemność przygotowania we własnym domu oryginalnych przetworów owocowych. Odbiorcy: - osoby, które pragną...
Dostępność: pozycja dostępna (85 egz.)Do koszyka
12345
następna strona
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z 40% rabatu na całą ofertę Wydawnictwa Zysk i S-ka!
Ostatnio oglądane
KPoczątek
KLabirynt duchów
KCórki Wawelu. Opowieść o jag...
KOskarżenie
KOpowieści na dobranoc dla mł...
KHashimoto. Jak w 90 dni pozb...
KKicia Kocia. Witaminowe przy...
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Gry - 64
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
Bonito.pl Instagram
PayU
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
© 2006-2017 Bonito.pl  Polityka prywatności i plików cookies Tania książka, tania księgarnia, książki dla dzieci i dla dorosłych Bestsellery