Bonito - Bo liczą się dobre chwile
Bonito - Bo liczą się dobre chwile
Google PlayHuawei AppGallery
Aplikację pobrało już 84 394 osób!
Pobierz aplikację Bonito!
Google PlayHuawei AppGallery
Aplikację zainstalowało już 84 394 osób!
Wszystkie tytuły Zielonej Sowy taniej o 40%!
Szukaj w tej kategorii
Posortowano według
Qmam kasze
25,94
wydawnictwo: Muza, rok wydania: 2017, oprawa: miękka
Powrót do prostego smacznego jedzenia, do tradycyjnych polskich kasz. Kuchnia bez mięsa i z małą ilością glutenu. Maia Sobczak inspiruje, jak gotować pyszne potrawy z kasz, łącząc tradycję i nowoczesne trendy kulinarne. Jej kuchnia jest lekka, zdrowa i pachnąca.
Dostępność: pozycja dostępna (746 egz.) Do koszyka
Domowa kuchnia polska
19,79
wydawnictwo: RM, rok wydania: 2021, oprawa: miękka
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy kulinarne i z upodobaniem wykorzystująca lokalne produkty sezonowe. W tej książce kuchar...
Dostępność: pozycja dostępna (373 egz.) Do koszyka
Kuchnia regionów. Kuchnia polska odkrywana na nowo
29,63
wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Łukasz Konik to utalentowany szef kuchni, jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i zagranicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju, jednocześnie z powodzeniem prowadząc eksperymenty kulinarne. Stworzył oryginalny zbiór 160 przepisów inspirowanych tradyc...
Dostępność: pozycja dostępna (15 egz.) Do koszyka
Kociołkowanie po polsku. Sprawdzone przepisy
16,43
wydawnictwo: Studio Emka, rok wydania: 2014, oprawa: twarda
„Kociołkowanie? A cóż to takiego? Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam pokazać, że można inaczej...
Dostępność: pozycja dostępna (245 egz.) Do koszyka
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej, wydanie II
29,19
wydawnictwo: Czarne, rok wydania: 2019, oprawa: miękka ze skrzydełkami
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje urozmaicały jadłospis najbiedniejszych. Gdy dzisiejsi szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu ory...
Dostępność: pozycja dostępna (104 egz.) Do koszyka
Kuchnia polska. Tradycyjna, domowa, świąteczna
22,49
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Przedstawiamy najlepsze przepisy tradycyjnej kuchni polskiej Te potrawy znane są nam z dzieciństwa, ze spotkań w gronie rodzinnym, przypominają ciepłą atmosferę świąt. Sposoby ich przyrządzania przekazywano z pokolenia na pokolenie, a nasze babcie i mamy utrwaliły je w swoich zapiskach. To przepisy na przekąski, dania z m...
Dostępność: pozycja dostępna (90 egz.) Do koszyka
Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef
35,94
wydawnictwo: Burda książki, rok wydania: 2020
Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef. „Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu....
Dostępność: pozycja dostępna (40 egz.) Do koszyka
Moje kresy. Kuchnia polskich Kresów
25,94
wydawnictwo: Rytm Oficyna Wydawnicza, rok wydania: 2020, oprawa: miękka
Kolejny tom serii Moje Kresy opisuje tradycje, zwyczaje i przepisy kulinarne często zapomniane. Receptury, których rodzicielstwo przypisują sobie narody z innych części Europy, zamieszczone w tej książce po to, byśmy nie zapominali o naszych kuchennych tradycjach.
Dostępność: pozycja dostępna (128 egz.) Do koszyka
Atlas wędzonek i wyrobów domowych
18,87
wydawnictwo: SBM, rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajduj...
Dostępność: pozycja dostępna (649 egz.) Do koszyka
Regionalna kuchnia polska
25,99
wydawnictwo: Olimp Media, rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zd...
Dostępność: pozycja dostępna (4 egz.) Do koszyka
Szparagi i nowalijki. Wiosna na talerzu
23,44
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2019, oprawa: miękka
Dania na patyku oraz wiosenne witaminy na każdy dzień. – O, to tak można? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! – Aż tyle możliwości? …i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 1000 egz.) Do koszyka
Kuchnia polska
11,24
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.
Dostępność: pozycja dostępna (6 egz.) Do koszyka
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
32,44
wydawnictwo: Czarne, rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza...
Dostępność: pozycja dostępna (8 egz.) Do koszyka
Owoce. Jabłko, gruszka, śliwka
9,74
wydawnictwo: Olimp Media, rok wydania: 2018, oprawa: miękka
Prezentujemy przepisy na bazie polskich owoców. Wypróbuj pieczone udka kurczaka z jabłkami oraz sałatkę ze szpinaku, gruszki i sera pleśniowego, a na deser – koktajl śliwkowy na maślance. Przekonasz się, że owocowe trio współgra z każdym rodzajem posiłku.
Dostępność: pozycja dostępna (70 egz.) Do koszyka
Kuchnia polsko-francuska
53,20
wydawnictwo: Graf-ika, rok wydania: 2009, oprawa: twarda
Przedstawiamy publikację Antoniego Teslara – reprint oryginału wydanego w Krakowie, nakładem autora w 1910 roku. Autor buł kuchmistrzem ś.p. J.E. Namiestnika Andrzeja Hr. Potockiego w Krzeszowicach. Jest to zbiór wykwintnych przepisów wraz z przykładami z przednich rautów i balów z życia wyższych sfer.
Dostępność: pozycja dostępna (87 egz.) Do koszyka
Pobierz naszą aplikację!
Aplikacja Bonito w Google Play Aplikacja Bonito w App Store Aplikacja Bonito w AppGallery
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!