To praktyczna pomoc językowa dla wszystkich wybierających się za granicę, a zarazem unikalne połączenie rozmówek z wymową i słowniczkiem, niezbędnika językowego i audiobooka.
Autor | Piotr Dominik |
Wydawnictwo | Lingo |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 240 |
Format | 13.5x19.0cm |
Numer ISBN | 9788378923855 |
Kod paskowy (EAN) | 9788378923855 |
Waga | 260 g |
Data premiery | 2016.05.20 |
Data pojawienia się | 2016.05.20 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Praktyczna nauka zawodu. Pracownia obsługi klientów. Kwalifikacja T.15. Technik żywienia i usług gastronomicznych
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu. Piekarz. Technik technologii żywności
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.5.
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.3.
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.2.
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.1.
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.4.
Mów śmiało! Z najnowszym wydaniem rozmówek Lingo stanie się to proste i wygodne. Dzięki naszym praktycznym rozmówkom bez trudu dogadasz się z rodowitymi Niemcami. Rozmówki Lingo pomogą Ci kiedy:- wybierasz się do krajów niemieckojęzycznych- podróżujesz w interesach bądź turystycznie- rezerwujesz hotel, zwiedzasz- robisz zakupy, zamawiasz jedzenie- szukasz pracy- potrzebujesz pomocy w nagłym wypadku W naszych rozmówkach znajdziesz także:- wymowę w wygodnym dla użytkownika zapisie fonetycznym - przykładowe konwersacje- tablice z najczęściej poszukiwanymi słowami i informacjami- zarys gramatyki- słowniczek polsko-niemiecki
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji T.15. (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, które przypomina podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami – od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełnienie tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycje projektów do zrealizowania w trakcie wycieczek lub praktyk zawodowych. Książka kładzie nacisk na uważne wykonywanie zadań, zachęca ucznia do wnikliwej samooceny i skł...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi stosowane w zagrożeniu życia. Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy mające gwarantować bezpie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji). W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkow...
Pewnego dnia za sprawą magii znikają rodzice małych dzieci. Dwaj koledzy: Tim i Miki, postanawiają odnaleźć zaginionych, tym bardziej, że są wśród nich także ich mamy i ojcowie, za którymi mocno już tęsknią. Dzięki magicznemu portalowi ukrytemu za szafą, przenoszą się do niesamowitego świata. Czeka tam na nich masa przygód. Będą musieli stawić czoła kapitanowi Marszczybrewce i jego piratom, przeżyją atak Buziakowców, a także trafią do zamku straszliwego Lorda Valdemara. Album zawiera długą historię zatytułowaną „W Krainie Psikusów”, krótki epizod „Dary losu”, a także szkice oraz materiały dodatkowe.
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.9 (Wykonywanie usług kelnerskich). Publikacja to obszerne, ilustrowane repetytorium wiedzy. Zawiera 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu z kluczem odpowiedzi, 5 zadań do części praktycznej wraz z przykładowymi rozwiązaniami oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Treści dotyczą między innymi: stanowiska pracy kelnera, systemów i zasad obsługi kelnerskiej, opracowywania karty menu, przyjmowania i rejestrowania zamówień, zasad nakrywania stołu, sztuki podawania potraw i napojów, zwyczajów żywieniowych różnych narodów oraz sztuki bar...
Nowe wydanie kursu języka niemieckiego z bestsellerowej serii "Superkursów" Lingo. Kompletny zestaw do samodzielnej nauki: - Intensywny kurs w 30 lekcjach - Rozmówki polsko-niemieckie - 150 minut kursu audio (CD MP3). "Niemiecki. Superkurs" to pierwsze tak kompleksowe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się języka od podstaw, a zarazem możliwie szybko móc korzystać z jego znajomości w życiu codziennym. Łączy w sobie zalety intensywnego kursu, sprawdzoną w praktyce użyteczność rozmówek, oraz wygodę i mobilność kursu audio. Kurs obejmuje poziomy A1 i A2 oraz przygotowanie do B1 zgodnie z klasyfikacją Rady Europy. Ponadto zawiera: - współczesne dialogi i słownictwo z tłumaczeniami - aktualna tematyka: biznes, internet, kultura, rozrywka, poszukiwanie...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro