„To niezwykła przyjemność sięgnąć po taką smakowitą książkę. Pięknie wydana, z mnóstwem wyjątkowo smacznych przepisów – takich, z którymi z pewnością każdy domowy kucharz sobie poradzi. Na szczególną uwagę zasługują zdjęcia – potrawy są tak smakowicie sfotografowane, że z powodzeniem mogłyby stanowić ozdobę na ścianach mojej kuchni. Ale książka Jakuba Tylmana to przede wszystkim ciekawa tematyka oscylująca wokół wiosny i Świąt Wielkanocnych. Uwielbiam te święta, ale nie spodziewałam się, że mogą być aż tak atrakcyjne kulinarnie. Autor podaje przepisy na tradycyjne baby czy serniki, ale wielokrotnie zaskakuje jakąś potrawą i sposobem podania. Pascha w połówkach pomarańczy czy schab z dzika w grzybowo-biszkoptowej panierce, to prawdziwe kulinarne arcydzieła. Naprawdę polecam, jestem pewna, że książka ta stanie się cennym nabytkiem każdej domowej półki z przepisami”.
– Izabela Zwierzyńska, aktorka
Jakub Tylman to pasjonat kulinarny, właściciel restauracji Polka w Śremie, z wykształcenia pedagog i animator. Miłość do gotowania wyssał z mlekiem matki. Uczestnik programu kulinarnego w TVP 2 „SmaczneGO!”. Uwielbia eksperymenty kulinarne i prawdziwe szaleństwo na talerzu. Lubi łączyć tradycję z nowoczesnością. W jego kuchni królują zawsze świeże produkty, nie akceptuje półproduktów i drogi na skróty!
Autor | Jakub Tylman |
Wydawnictwo | Rozpisani.pl |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 56 |
Format | 16.5 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 9788393573288 |
Kod paskowy (EAN) | 9788393573288 |
Waga | 290 g |
Data premiery | 2016.03.15 |
Data pojawienia się | 2016.03.09 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.