Jeśli pracujesz i wciąż masz mało czasu na gotowanie, ta książka kucharska podbije twoje serce!
Autorka od ponad 4 lat prowadzi Skutecznie. Tv, jeden z najbardziej popularnych kanałów kulinarnych na polskim YouTube oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – równie popularny blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało jej się zgromadzić wierną publiczność kilkudziesięciu tysięcy fanów, którzy chcą wraz z nią gotować domowy krupnik, piec puszystą drożdżówkę, robić domowy majonez w dwie minuty czy mini pączki w kwadrans.
Prywatnie jest szczęśliwą żoną i mamą. Sztukę szybkiego gotowania i prowadzenia domu opanowała do perfekcji. Bardzo ceni czas, który poświęca rodzinie, i potrafi go zaplanować. Teraz swoje sprawdzone kulinarne przepisy na proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu dania odkrywa przed czytelnikami.
Autor | Magdalena Grzegorczyk |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2015 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 192 |
Format | 19.0 x 25.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-3736-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327437365 |
Waga | 848 g |
Wymiary | 190 x 252 x 18 mm |
Data premiery | 2015.12.08 |
Data pojawienia się | 2015.12.08 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Wydawnictwo Olesiejuk wydało książkę Pani Magdaleny Grzegorczyk – blogerki i autorki kanału kulinarnego Skutecznie TV „Szybko, smacznie, domowo”. Przyznam szczerze, że jestem wielką fanką Magdy, zawsze śledzę jej bloga i jestem na bieżąco z jej przepisami i poradami. Bardzo często również korzystam z tych porad, bo są smaczne, zdrowe, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu.
Książka podzielona jest na sześć rozdziałów: 1 – popularne z bloga, są to np. pizza, rogaliki itp. 2 – Przed pracą, czyli przede wszystkim śniadanie, 3 – W pracy, czyli proste sposoby na przekąski i sałatki, 4 – Po pracy, czyli oczywiście obiad (zupy, dania z patelni itp.) 5 – weekend, czyli gotowanie do woli, choć przecież nie cały weekend trzeba spędzać w kuchni, dlatego tutaj są porady jak szybko i skutecznie poradzić sobie z daniami pracochłonnymi np. enchiliada, wreszcie 6 - to spotkania towarzyskie w gronie rodziny, przyjaciół czy znajomych np. zapiekane omleciki. Wszystkie przepisy MaGdy są pięknie sfotografowane, a przy niektórych przepisach są umieszczone kody, które można zeskanować i oglądać filmy kulinarne na kanale Skutecznie TV. Rewelacja prawda? Zapytacie zapewne państwo dla kogo ta książka?
Otóż dla tych osób, które mają mało czasu na gotowanie, albo wolą go poświęcić komuś bliskiemu, także dla tych którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem. Jednak przede wszystkim dla tych, którzy pracują zawodowo i są wiecznie zabiegani. Dla nich gotowanie musi być proste.
Książka w twardej oprawie zawiera 191 stron, piękne zdjęcia, papier kredowany, a do tego okładka w słodkim kolorze różu na którego tle komponuje się Pani Magda.
Gratulacje pani Magdo – przepięknie wydana książka i fajne przepisy, czekamy na kolejne książki. Polecam serdecznie.
Ocena:10/10
Polecamy, zespół dobrerecenzje.pl
Wydawnictwo Olesiejuk wydało książkę Pani Magdaleny Grzegorczyk – blogerki i autorki kanału kulinarnego Skutecznie TV „Szybko, smacznie, domowo”. Przyznam szczerze, że jestem wielką fanką Magdy, zawsze śledzę jej bloga i jestem na bieżąco z jej przepisami i poradami. Bardzo często również korzystam z tych porad, bo są smaczne, zdrowe, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu.
Książka podzielona jest na sześć rozdziałów: 1 – popularne z bloga, są to np. pizza, rogaliki itp. 2 – Przed pracą, czyli przede wszystkim śniadanie, 3 – W pracy, czyli proste sposoby na przekąski i sałatki, 4 – Po pracy, czyli oczywiście obiad (zupy, dania z patelni itp.) 5 – weekend, czyli gotowanie do woli, choć przecież nie cały weekend trzeba spędzać w kuchni, dlatego tutaj są porady jak szybko i skutecznie poradzić sobie z daniami pracochłonnymi np. enchiliada, wreszcie 6 - to spotkania towarzyskie w gronie rodziny, przyjaciół czy znajomych np. zapiekane omleciki. Wszystkie przepisy MaGdy są pięknie sfotografowane, a przy niektórych przepisach są umieszczone kody, które można zeskanować i oglądać filmy kulinarne na kanale Skutecznie TV. Rewelacja prawda? Zapytacie zapewne państwo dla kogo ta książka?
Otóż dla tych osób, które mają mało czasu na gotowanie, albo wolą go poświęcić komuś bliskiemu, także dla tych którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem. Jednak przede wszystkim dla tych, którzy pracują zawodowo i są wiecznie zabiegani. Dla nich gotowanie musi być proste.
Książka w twardej oprawie zawiera 191 stron, piękne zdjęcia, papier kredowany, a do tego okładka w słodkim kolorze różu na którego tle komponuje się Pani Magda.
Gratulacje pani Magdo – przepięknie wydana książka i fajne przepisy, czekamy na kolejne książki. Polecam serdecznie.
Ocena:10/10
Polecamy, zespół dobrerecenzje.pl
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale pracujesz i nie masz czasu na planowanie oraz przygotowywanie posiłków? Sięgnij po tę książkę. Dowiesz się, jak komponować jadłospis, by znalazły się w nim wszystkie niezbędne składniki, a także jak organizować domowe gotowanie, gdy masz bardzo dużo obowiązków na głowie. Wypróbuj znakomite przepisy na szybkie i zdrowe pasty kanapkowe, sałatki, zupy, dania obiadowe i smaczne słodkości, które z pewnością zasmakują tobie i twoim najbliższym. Magdalena Grzegorczyk od ponad 6 lat prowadzi Skutecznie.Tv, jeden z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na polskim YouTube, oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – również cieszący się dużym powodzeniem blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało się jej zgromadzić wierną publicz...
Lubisz gotować, ale na co dzień możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najlepszych przepisów Magdaleny Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które będą smakować każdemu, a nie wymagają jednocześnie wielogodzinnych przygotowań. Przepisy posegregowane są w praktyczne działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na co dzień, na weekend i od święta, upieczesz też domowe pieczywo. Gdy się spieszysz, przygotuj szybką zupę chrzanową z łososiem, w weekend pozwól sobie na pyszną warzywną paellę, gości uracz polędwiczkami na ostro, a w wolnej chwili przygotuj ciasto na doskonały domowy chleb.
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego potrzebujesz, by przygotować swój pierwszy aromatyczny bochenek. Nauczysz się też, jak zrobić zakwas i jak z niego korzystać. Upiecz zatem chleb razowy pełnoziarnisty, chlebki naan, foccacię, a także bułki o miękkiej, delikatnej skórce, którymi zachwycą się twoi domownicy oraz goście. Magdalena Grzegorczyk od ponad 6 lat prowadzi Skutecznie.Tv – jeden z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na polskim YouTube, oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – również cieszący się dużym powodzeniem blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało się jej zgromadzić wierną publiczność kilkudziesięciu tysięcy osób. B...
Przy chorobie Hashimoto tarczyca potrzebuje regularnych posiłków, które dostarczą jej niezbędnych składników. Bez nich trudno ugasić stan zapalny, zapanować nad huśtawką nastrojów i uporać się ze zbędnymi kilogramami. Proponujemy zbilansowane lekkie menu, które pozwoli odzyskać zdrowie bez wyrzeczeń.
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej! Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które wywołają uśmiech na twarzach waszych bliskich. Bo tak naprawdę czego chcieć więcej? Wiem, że nie chcecie tracić czasu na stanie godzinami przy garnkach czy długie szukanie składników na wypełnionych po brzegi sklepowych półkach. Dlatego dzielę się z wami swoimi pomysłami na pyszne i łatwe w przygotowaniu dania, które nawet laikom nie sprawią trudności. Co jeszcze tu znajdziecie? Oczywiście zdjęcia każdej przygotowanej przeze mnie potrawy, żebyście mogli sobie wyobrazić jej zapach i smak. No to smacznego!
Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy zwolennikom sprawdzonych przez pokolenia receptur, w więc tym wszystkim smakoszom, którzy cenią sobie dania dobrze zadomowione w naszej kuchni. Znajdą tu oni mnóstwo wybornych pomysłów na potrawy o zdecydowanie tradycyjnym charakterze. Jeśli jednak niespodziewanie najdzie Cię ochota na spróbowanie specjału dotąd nieznanego, gorąco zachęcamy do zajrzenia do drugiej części naszej publikacji i przyrządzenia czegoś nowoczesnego. Tą część bowiem dedykujemy entuzjastom kulinarnych nowinek, a więc tym wszystkim smakoszom, którzy lubią odkrywać dania z różnych stron świata, a w kuchni nie unikają eksperymentów.
Przedstawiamy przepisy, które zawdzięczamy naszym mamom. To one przyrządzały świetne przekąski, starały się, by zawsze czekał na nas pyszny obiad, a na podwieczorek podawały niezrównane desery i ciasta. Wśród przekąsek i małych dań znajdują się przepisy m.in. na bigosik z młodej kapusty, naleśniki czekoladowe, rozmaite sałatki. Wśród propozycji obiadów pojawiły się m.in. różne rodzaje pierogów, chłodnik i domowe gołąbki. Nie zabrakło też inspirujących przepisów m.in. na babkę z szafranem, gofry, kokosanki i ciasta.
Masz już dość nieśmiertelnych kanapek do pracy? A dzieci przynoszą z powrotem do domu bułki z szynką? Czas to zmienić. W naszej książce przedstawiamy pomysły na urozmaicone i wartościowe odżywczo drugie śniadania i zestawy lunchowe. W pierwszym rozdziale - "Kanapki w nowej odsłonie" - znajdziesz przepisy na najróżniejsze przekąski z dodatkiem pieczywa: tosty, sandwiche, bajgle. I nie tylko - także na przysmaki zawijane w tortille i wytrawne muffinki. W dziale "Sałatkowe szaleństwo" zamieściliśmy przepisy na pełne witamin warzywne kombinacje wzbogacone mięsem, rybą lub serem (porcja białka) oraz makaronem, kaszą lub ryżem (porcja węglowodanów). W dziale "Dla prawdziwych głodomorów" proponujemy dania na ciepło, których - dzięki pojemnikom termoizolacyjnym...
Masz już dość nieśmiertelnych kanapek do pracy? A dzieci przynoszą z powrotem do domu bułki z szynką? Czas to zmienić. W naszej książce przedstawiamy pomysły na urozmaicone i wartościowe odżywczo drugie śniadania i zestawy lunchowe. W pierwszym rozdziale - "Kanapki w nowej odsłonie" - znajdziesz przepisy na najróżniejsze przekąski z dodatkiem pieczywa: tosty, sandwiche, bajgle. I nie tylko - także na przysmaki zawijane w tortille i wytrawne muffinki. W dziale "Sałatkowe szaleństwo" zamieściliśmy przepisy na pełne witamin warzywne kombinacje wzbogacone mięsem, rybą lub serem (porcja białka) oraz makaronem, kaszą lub ryżem (porcja węglowodanów). W dziale "Dla prawdziwych głodomorów" proponujemy dania na ciepło, których - dzięki pojemnikom termoizolacyjnym...
Pasty można przygotować niemalże ze wszystkiego - warzyw, ziół, mięsa, ryb, jajek, serów, owoców, bakalii, a nawet takich słodyczy, jak czekolada czy ciasteczka! Wierzę, że przeglądając tę książkę znajdziecie moc inspiracji i pomysłów na to, jakie składniki warto ze sobą połączyć, by wypróbować nowe kompozycje smakowe - wytrawne i słodkie, wegetariańskie i mięsne, kremowe i chrupiąceMaria Banach Maria Banach jest autorką popularnego bloga gruszkazfartuszka.pl. Z dumą nosi tytuł pierwszego w Polsce BlogerChefa, zdobyty podczas ogólnopolskiego konkursu kulinarnego dla blogerów. Mieszka w krainie pyry z gzikiem oraz szneki z glancem i ponad życie kocha placki z jabłkami. śniadanie uważa za najważniejszy posiłek, dlatego stara się, by każdy nowy d...
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania potraw niezależnie od pory roku. Znajdziesz tu przepisy na smakowite mięsa, ryby oraz warzywa z grilla, doskonałe marynaty i sosy, a także pyszne sałatki oraz inne dodatki, które świetnie pasują do grillowanych dań. Z pewnością przypadną do gustu tobie i twoim najbliższym.
It has been nearly fifty years since Mikhail Mikhailovich Bakhtin (1895-1975) put forward the term "dialogic imagination" in the title of his four essays on language and the novel, thereby announcing a new direction in linguistic and literary research. In the present volume, we revisit Bakhtinian (and marginally Buberian) thought from three perspectives: discourse, literary text, and interaction in educational settings. It is how we intend to pay tribute and homage to the diversity and universality of his ideas to testify to their unquestionable versatility and fertility.
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podpałki Wystarczy zaopatrzyć się w grill elektryczny lub patelnię grillową i już można cieszyć się tą metodą przyrządzania potraw niezależnie od pory roku. Znajdziesz tu przepisy na smakowite mięsa, ryby oraz warzywa z grilla, doskonałe marynaty i sosy, a także pyszne sałatki oraz inne dodatki, które świetnie pasują do grillowanych dań. Z pewnością przypadną do gustu tobie i twoim najbliższym.
Lubisz gotować, ale na co dzień możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najlepszych przepisów Magdaleny Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które będą smakować każdemu, a nie wymagają jednocześnie wielogodzinnych przygotowań. Przepisy posegregowane są w praktyczne działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na co dzień, na weekend i od święta, upieczesz też domowe pieczywo. Gdy się spieszysz, przygotuj szybką zupę chrzanową z łososiem, w weekend pozwól sobie na pyszną warzywną paellę, gości uracz polędwiczkami na ostro, a w wolnej chwili przygotuj ciasto na doskonały domowy chleb.
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego potrzebujesz, by przygotować swój pierwszy aromatyczny bochenek. Nauczysz się też, jak zrobić zakwas i jak z niego korzystać. Upiecz zatem chleb razowy pełnoziarnisty, chlebki naan, foccacię, a także bułki o miękkiej, delikatnej skórce, którymi zachwycą się twoi domownicy oraz goście. Magdalena Grzegorczyk od ponad 6 lat prowadzi Skutecznie.Tv – jeden z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na polskim YouTube, oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – również cieszący się dużym powodzeniem blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało się jej zgromadzić wierną publiczność kilkudziesięciu tysięcy osób. B...
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale pracujesz i nie masz czasu na planowanie oraz przygotowywanie posiłków? Sięgnij po tę książkę. Dowiesz się, jak komponować jadłospis, by znalazły się w nim wszystkie niezbędne składniki, a także jak organizować domowe gotowanie, gdy masz bardzo dużo obowiązków na głowie. Wypróbuj znakomite przepisy na szybkie i zdrowe pasty kanapkowe, sałatki, zupy, dania obiadowe i smaczne słodkości, które z pewnością zasmakują tobie i twoim najbliższym. Magdalena Grzegorczyk od ponad 6 lat prowadzi Skutecznie.Tv, jeden z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na polskim YouTube, oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – również cieszący się dużym powodzeniem blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało się jej zgromadzić wierną publicz...
Masz już dość nieśmiertelnych kanapek do pracy? A dzieci przynoszą z powrotem do domu bułki z szynką? Czas to zmienić. W naszej książce przedstawiamy pomysły na urozmaicone i wartościowe odżywczo drugie śniadania i zestawy lunchowe. W pierwszym rozdziale - "Kanapki w nowej odsłonie" - znajdziesz przepisy na najróżniejsze przekąski z dodatkiem pieczywa: tosty, sandwiche, bajgle. I nie tylko - także na przysmaki zawijane w tortille i wytrawne muffinki. W dziale "Sałatkowe szaleństwo" zamieściliśmy przepisy na pełne witamin warzywne kombinacje wzbogacone mięsem, rybą lub serem (porcja białka) oraz makaronem, kaszą lub ryżem (porcja węglowodanów). W dziale "Dla prawdziwych głodomorów" proponujemy dania na ciepło, których - dzięki pojemnikom termoizolacyjnym...
Masz już dość nieśmiertelnych kanapek do pracy? A dzieci przynoszą z powrotem do domu bułki z szynką? Czas to zmienić. W naszej książce przedstawiamy pomysły na urozmaicone i wartościowe odżywczo drugie śniadania i zestawy lunchowe. W pierwszym rozdziale - "Kanapki w nowej odsłonie" - znajdziesz przepisy na najróżniejsze przekąski z dodatkiem pieczywa: tosty, sandwiche, bajgle. I nie tylko - także na przysmaki zawijane w tortille i wytrawne muffinki. W dziale "Sałatkowe szaleństwo" zamieściliśmy przepisy na pełne witamin warzywne kombinacje wzbogacone mięsem, rybą lub serem (porcja białka) oraz makaronem, kaszą lub ryżem (porcja węglowodanów). W dziale "Dla prawdziwych głodomorów" proponujemy dania na ciepło, których - dzięki pojemnikom termoizolacyjnym...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro