hamburger
Menu
Kategorie
Kategorie
Wyszukaj „Chłodnictwo. Technologia w piekarni”
Książki
Zabawki
Gry
Puzzle
Papiernicze i szkolne
Muzyka
Audiobooki

Chłodnictwo. Technologia w piekarni

Udostępnij
Niedostępny
Produkt niedostępny
ostatnio dostępny: 2024.04.11
89,10
Cena sugerowana przez wydawcę: 99,00 zł
1 osoba kupiła
Informacja

Opis od wydawcy

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:

- wydajność chłodzenia,

- działanie chłodni a straty cieplne,

- rodzaje urządzeń chłodniczych,

- odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku,

- mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne,

- dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa,

- produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa,

- analiza rentowności sklepowych stacji wypieku,

- zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych.

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Autorpraca zbiorowa
WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania2015
Oprawatwarda
Liczba stron440
Format15.0x23.5 cm
Numer ISBN9788301181345
Kod paskowy (EAN)9788301181345
Waga460 g
Wymiary160 x 242 x 28 mm
Data premiery2015.02.22
Data pojawienia się2015.02.12

Produkt niedostępny!

Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.

Dodaj swoją ocenę i opinię o „Chłodnictwo. Technologia w piekarni”

Twoja ocena
Star0Star0Star0Star0Star0
0,0
Star2Star0Star0Star0Star0
1,0
Star2Star2Star0Star0Star0
2,0
Star2Star2Star2Star0Star0
3,0
Star2Star2Star2Star2Star0
4,0
Star2Star2Star2Star2Star2
5,0

Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo. Technologia w piekarni“ – wybrali również

Odroczony rozrost - zdjęcie
Schowek
Księgarnia - Przybliżenie
Odroczony rozrost
Dostępny
Produkt dostępny 59 szt.
Cena sugerowana
przez wydawcę: 89,00 zł
80,10 zł
Wróć do góry