Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie „smarowidłem” idealnym na kanapki
Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.
W książce zawarto:
• kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady,
• rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory,
• przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek,
• propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.
Autor | Walter Trausner |
Wydawnictwo | RM |
Seria wydawnicza | Domowe przetwory |
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 96 |
Format | 16.5 x 23.5 cm |
Numer ISBN | 9788377732762 |
Kod paskowy (EAN) | 9788377732762 |
Waga | 262 g |
Wymiary | 165 x 235 x 8 mm |
Data premiery | 2014.04.15 |
Data pojawienia się | 2014.04.16 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Przedstawiamy ujęte w alfabetycznym porządku zwięzłe kompendium wiedzy o tradycyjnych domowych nalewkach – owocowych, korzennych, miodowych, ziołowych i innych Oprócz znakomitych receptur zawiera porady dotyczące zbioru owoców oraz ziół, przygotowania surowców, a także sprawdzone patenty pozwalające uzyskać idealną klarowność, znakomity kolor, smak i aromat, a także wskazówki dotyczące przechowywania gotowych nalewek.
Czy wiesz, że ludzki organizm aż w 60% składa się z wody i nie może prawidłowo funkcjonować bez odpowiedniego jej spożycia? Dietetycy zalecają picie każdego dnia około 2,5 litra płynów. Jednak nie zawsze mamy ochotę na „czystą” wodę. Świetną alternatywą dla niej są własnoręcznie robione zdrowe wody smakowe wzbogacone o owoce, warzywa, przyprawy i zioła. W książce znalazły się przepisy na wiosenne wody energetyzujące oraz oczyszczające, świetne na lato wody intensywnie nawilżające i odprężające, a także doskonałe na okres jesienno-zimowy napary uodparniające, kojące, rozgrzewające oraz wspomagające pracę układu trawiennego. Ponadto 10 receptur na domowe napoje izotoniczne, niezbędne do uzupełniania płynów w organizmie przy bardzo intensywn...
Kolorowe, zdrowe i pożywne koktajle są nie tylko doskonałą propozycją na dietetyczny posiłek, ale także sposobem na zachowanie sił witalnych przez długi czas. Prezentowany poradnik podpowiada, jak krok po kroku przygotowywać smaczne szejki, soki i smoothies doskonałe o każdej porze dnia. Te pełne witamin napoje polepszą nasze samopoczucie, wspomogą organizm w walce z rozmaitymi dolegliwościami, a także poprawią nasz wygląd.
Nowa rozszerzona wersja książki, która w pierwszym wydaniu ukazała się pod tytułem Zdrowe wody. Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest jego prawidłowe funkcjonowanie. Dlatego nie dziwi nikogo fakt, że zalecenia mówią o tym, żeby średnio spożywać około 2,5 litra płynów na dobę. A co jeśli ktoś nie lubi wody? Czym można ją zastąpić lub jak wzbogacić, aby nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu? Jaką latem, a jaką zimą, wiosną czy jesienią? O tym w najnowszej książce Zdrowe napoje opowiada Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, uznany specjalista ds. żywienia i dietetyk. Czy wiesz, że ludzki organizm aż w 60% składa się z wody i nie może prawidłowo funkcjonować bez odpowiedniego jej...
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane. Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne ponadstuletnie przepisy z dawnych ksiąg kucharskich. W części wstępnej autor opisuje warsztat winiarza – naczynia i sprzęty potrzebne do wyrobu wina, warunki, w jakich należy wyrabiać wino oraz kolejne etapy – od zbioru owoców, przez nastawianie po butelkowanie i sezonowanie.
Powrót do ulubionej serii czytelniczek Natalii Sońskiej! Niebanalna historia, dzięki której możesz się rozmarzyć… Magdę zostawił chłopak. Niby mogła się tego spodziewać, w końcu wszystko do tego zmierzało, zaniedbanie relacji i rutyna robiły swoje, ale i tak zostały wspomnienia i żal. Czas jednak wziąć sprawy w swoje ręce i odciąć przeszłość grubą kreską. Niekiedy najlepiej zacząć od nowa. Restart jest tym łatwiejszy, że przed Magdą nowe wyzwania w pracy i nowe znajomości… Adam wydaje się miłym i dobrym człowiekiem, a czas spędzany z nim upływa Magdzie bardzo przyjemnie. Czy rodzące się między nimi uczucie zwycięży z nagłą fascynacją skrytym i piekielnie uzdolnionym Piotrem, szefem kuchni? Życie ma dla Magdy w zanadrzu sporo niespodzianek...
Jeden dzień, jedno spotkanie, jedna decyzja… Tyle wystarczy, by odmienić swój los lub stracić coś bezpowrotnie. Majka i Michał są tego przykładem. Ona uwielbia brawurę i prowadzi szalone życie. Jej znakiem rozpoznawczym są ryzykowne decyzje, szemrane znajomości i wybitny talent do pakowania się w kłopoty. Zrobi, zanim pomyśli. Nigdy niczego nie żałuje. Płaci wysoką cenę za swoje błędy. On, mimo młodego wieku, ma w życiorysie kilka poważnych rys i dramatycznych zdarzeń. Wie, czym jest odpowiedzialność za drugą osobę i ciężka praca. Każdego dnia podejmuję próbę rozliczenia się z przeszłością, która nie daje o sobie zapomnieć. Majka i Michał. Są jak dwa żywioły, dwa zupełnie inne światy. Ale już podczas pierwszego spotkania wiedzą, że ta zn...
Nowa powieść autorki bestsellera To tylko przyjaciel! Historia skomplikowanej relacji Sloan i Jasona, których połączył niespodziewany splot wydarzeń. Ona mieszka w Los Angeles i od dwóch lat jest nieszczęśliwa. On jest wziętym muzykiem, dla którego międzynarodowa kariera jest priorytetem. Wydaje się, że tych dwoje nie może być razem… Sloan, ma 26 lat. Dwa lata temu w wypadku motocyklowym straciła narzeczonego – miłość jej życia. Mimo intensywnych starań najbliższej przyjaciółki, Kristen, kobieta nie potrafi pogodzić się ze śmiercią Brandona i zacząć żyć na nowo, bez niego. Niespodziewanie, w dniu rocznicy śmierci ukochanego, kobieta znajduje zbłąkanego psa. Na obroży zwierzęcia wygrawerowany jest numer telefonu. Sloan zostawia kilka wiadomości i...
Mocna, intrygująca, sensualna. Zmysły to pełna namiętności i zwrotów akcji opowieść o tym, że czasami w swoim życiu możemy spotkać kogoś, kto odmieni nas już na zawsze. On ma za sobą złą przeszłość. Każdy dzień jest dla niego wyzwaniem. Nieustannie goni za utraconym przed laty szczęściem. Odskoczni szuka w zespole rockowym, szybkich motocyklach i ryzykownych decyzjach. Rządzą nim emocje. Ona buduje szczęście na pozorach. Jej życie przypomina złotą klatkę. Ma wszystko wyjątkowego mężczyznę u boku, dobrą pracę, beztroską codzienność. Jednak czuje się zagubiona i nie potrafi walczyć o to, czego tak naprawdę pragnie. Eliza i Natan są dowodem na to, że przeciwieństwa się przyciągają. Łączy ich jedynie muzyczna pasja ona jest wokalistką w Movi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie ?smarowidłem? idealnym na kanapki. Stały się doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Ale nawet te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. W książce znajdziesz: ? kilkadziesiąt przepisów na pyszne dżemy, galaretki i marmolady, ? rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać domowe przetwory z owoców, ? przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek, ? propozycje niezwykłych dodatków do dżemów, na przykład w postaci alkoholu, orzechów, czekol...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie „smarowidłem” idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. W książce zawarto: • kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady, • rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory, • przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek, • propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoho...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie „smarowidłem” idealnym na kanapki Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. W książce zawarto: • kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady, • rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory, • przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek, • propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoho...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro