Przedstawiamy pożywne potrawy dla zgłodniałych: od pieczeni wieprzowej w ziołowej skorupce przez pieczeń po burgundzku po nadziewaną roladę wieprzową.
To wyjątkowe dania na uroczyste okazje: od duszonej jagnięciny przez polędwicę wołową w serowej skorupce po kaczkę z pomarańczami.
W książce znajdują się także wykwintne przysmaki dla dbających o linię: od rostbefu w pikantnej skorupce przez pieczonego kurczaka po nadziewaną pierś indyczą.
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Vemag |
Rok wydania | 2012 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 64 |
Format | 21.5 x 29.5 cm |
Numer ISBN | 9783625130109 |
Kod paskowy (EAN) | 9783625130109 |
Waga | 532 g |
Wymiary | 215 x 290 x 12 mm |
Data premiery | 2013.12.12 |
Data pojawienia się | 2013.12.12 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Bostoński placek śmietankowy czy cytrynową Kreolkę, Czarcią stopę z polewą czy Krasnoludki z ciemnego lasu? A może coś bardziej tradycyjnego? W naszej ciekawej książce każda pani domu znajdzie coś, by zachwycić i zadziwić najbliższych – rodzinę, przyjaciół, znajomych, tych nawet najbardziej wymagających. Są tu przepisy na ciasta i staropolskie, i egzotyczne (nieznane u nas wcześniej), i receptury drogie, i tanie, i bardzo wykwintne, i zupełnie zwyczajne. Łączy je jedno – wykorzystane w kuchni nie tylko pozwolą gospodyni poznać słodki smak sukcesu, ale sprawią, że domownicy (i zapewne nie tylko oni!) przeżyją chwile niebiańskiej rozkoszy (podniebienia!).
Oddajemy w Wasze ręce książkę, która – mamy nadzieję – pomoże Wam odpowiedzieć na często zadawane pytania: co dziś zrobić na obiad, z czym przygotować kanapki do szkoły, jak uatrakcyjnić odświętny obiad, czym zaskoczyć zaproszonych gości. Wierzymy, że zarówno początkująca, jak i wytrawna Pani domu, znajdzie tu wiele ciekawych propozycji, wskazówek i porad.
Przepisy te usatysfakcjonują wszystkich, którym zależy na oszczędnym, ale jednocześnie smacznym gotowaniu. Znajdziesz tu pomysł na wartościowe odżywczo potrawy, zaskakujące niskim kosztem przygotowania. Są to propozycje na śniadania, obiady i kolacje.
Przepisy na wiosenne dania, które zachwycają nie tylko żywą kolorystyką, ale też świeżością smaku. Prezentujemy propozycje na lekkie i proste potrawy przyrządzone z młodych warzyw oraz sezonowych owoców. Znajdziesz tu takie specjały, jak zupa z czosnku niedźwiedziego, lasagne z marchewką czy tarta rabarbarowa z migdałami.
Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur, nie tylko z rodzimych owoców (jak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami – decydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów – od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Prezentujemy przepisy, które zadowolą najwybredniejszego smakosza potraw mięsnych. Znajdziesz tu dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny i wołowiny, a także z dziczyzny, królika oraz jagnięciny. Są to pomysły na codzienne obiady i na przyjęcie czy święta.
Polskie kurczaki są po prostu pyszne! W naszej książce znajdziecie porady, jak upiec tuszkę, usmażyć filety, grillować skrzydełka lub przyrządzić delikatną potrawkę. Amatorom ostrzejszych smaków proponujemy pałki z imbirem lub skrzydełka Buffalo.
Wieprzowina polskiej produkcji słynie z dobrej jakości i wybornego smaku. Przedstawiamy szeroki wybór dań z szynki, polędwicy, łopatki, karkówki czy żeberek. Znajdziecie tu przepisy na świąteczne pieczenie, tradycyjne kotlety i smakowite gulasze z dodatkiem warzyw.
To wymarzony prezent dla wszystkich miłośników kawy. Dzięki tej książce i dołączonemu do niej szablonowi do dekoracji będą oni mogli przygotować w zaciszu domowym małą czarną, której wygląd dorównuje smakowi, potrzebne będą tylko: dzbanek spienionego mleka, porządna baza z espresso oraz pewna ręka. Obok podstaw sztuki baristycznej przewodnik ten przedstawia także prace największych światowych twórców latte art. - piankowe rzeźby Koheiego Matsuno czy prace Kazukiego Yamamoto.
Dzięki tej książce poznasz najpiękniejsze zakątki naszego kraju. Przypomnisz sobie te miejsca, które z pewnością już znasz, a także odkryjesz zupełnie nowe, o których istnieniu być może nawet nie wiedziałeś. Zachwycisz się m.in.: malowniczymi krajobrazami, urokliwymi wsiami i miasteczkami, a także zabytkami polskiej kultury. Wszystkie z nich zostały tutaj szczegółowo opisane i opatrzone wspaniałymi fotografiami.
Polska to kraj pełen wspaniałych zabytków. Niemal w każdym mieście znajdują się obiekty, które warto zobaczyć. Specjalnie dla Ciebie wybraliśmy najważniejsze z nich i opatrzyliśmy je ciekawymi opisami oraz zdjęciami. Zobaczysz tu m.in.: • zamki i pałace, • kościoły i katedry, • piękne rynki największych polskich miast, • unikatowe obiekty takie jak Jasna Góra, kopalnia soli w Wieliczce czy prehistoryczna osada w Biskupinie.
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne, a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację i kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro