Bonito - Bo liczą się dobre chwile
Google PlayHuawei AppGallery
Aplikację zainstalowało już 170 676 osób!
Pobierz aplikację Bonito!
Google PlayHuawei AppGallery
Aplikację zainstalowało już 170 676 osób!
Bestsellery w najlepszych cenach!
Księgarnia » Książki » Literatura naukowa » Prawo » Etyka prawnicza Stanowiska i perspektywy 3
Facebook Twitter

Etyka prawnicza Stanowiska i perspektywy 3

Miniaturka
Nasza cena:
44,10 zł (zawiera rabat 10 %)
Cena rynkowa: 49,00 zł (oszczędzasz 4,90 zł)
Wydawnictwo: LexisNexis
Rok wydania:2013
Oprawa:miękka
Liczba stron:232
Numer ISBN:9788327801715
Kod paskowy (EAN):9788327801715
Waga:220 g
Dostępność: nie (ostatnio dostępna: 17.08.2020 17:16)

Jeśli chcesz dostać powiadomienie, gdy pozycja będzie dostępna, podaj swój e-mail:

Etyka prawnicza Stanowiska i perspektywy 3 – opis wydawcy

Książka stanowi trzeci zbiór studiów pod tytułem Etyka prawnicza. Stanowiska i perspektywy. Pierwszy zbiór – publikacja referatów przedstawianych na seminarium z zakresu etyki prawniczej na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego – ukazał się w 2008 r., stanowiąc pierwszy tom serii Biblioteka Etyki Prawniczej, drugi zbiór ukazał się w 2011 r. Podobnie jak w przypadku poprzednich tomów Autorom, reprezentującym różne ośrodki i środowiska naukowe, przysługiwało prawo swobodnego wyboru tematyki oraz sposobu prezentacji i argumentacji. Przedstawili oni opracowania urozmaicone tematycznie i odmienne pod względem metodologicznym. Podkreślenia wymaga także udział przedstawicieli praktyki, których spojrzenie na problematykę etyki prawniczej może wzbogacić zarówno wiedzę faktyczną, jak i refleksję teoretyczną.

Na niniejszy zbiór składa się kilkanaście opracowań, rozdzielonych pomiędzy trzy części. Są one poświęcone po kolei: relacjom pomiędzy etyką prawniczą a filozofią i naukami społecznymi (część ta z istoty swojej może dostarczać najwięcej materiału o bezpośrednim charakterze refleksji teoretycznej), problemom deontologii zawodowej, przez pojęcie to (jak w poprzednim zbiorze) rozumie się kwestie ze sfery etyki prawniczej, pozostające w ścisłym związku z praktyką prawa i wykonywania zawodów prawniczych, a także ogólniejszym problemom instytucji sądownictwa i zawodów prawniczych, które pozostają w związku z etyką prawniczą, choć związek ten nie zawsze musi być bezpośredni.

Książka jest skierowana do prawników praktyków oraz przedstawicieli nauki prawa, może być także pomocna studentom prawa.

Pobierz naszą aplikację!
Aplikacja Bonito w Google Play Aplikacja Bonito w App Store Aplikacja Bonito w AppGallery
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!