Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia
Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 64 |
Format | 16.0 x 20.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-7495-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327474957 |
Waga | 178 g |
Data premiery | 2018.07.10 |
Data pojawienia się | 2018.07.10 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Chcesz schudnąć? Musisz jeść! Pamiętaj tylko, żeby wybierać właściwe produkty. W tej książce znajdziesz przepisy na sałatki, zupy, dania mięsne, rybne i warzywne, a nawet desery, które pomogą ci jeść zdrowo i smacznie, a przy tym pozwolą zachować zgrabną sylwetkę.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Ryż jest pożywieniem 1/2 ludności świata. Każdy z jego gatunków przeznacza się do innego rodzaju potraw. Najbardziej popularne są pochodzące z Włoch risotta z ryżem arborio, ryż jaśminowy wykorzystujemy do deserów. Biały ryż to baza znakomitych pilawów. Możecie także skusić się na egzotyczną jambalayę pochodzącą z Luizjany.
Desery nie muszą oznaczać niezliczonej ilości kalorii. Nie muszą obfitować w niezdrowy cukier, tłuszcz i przetworzone półprodukty. Dietetyczne desery? Tak, to możliwe! A przy tym nie tylko pyszne, ale także bogate w niezbędne składniki odżywcze, witaminy i minerały. W książce proponujemy aż 30 różnych fit słodkości. Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie. Przekonaj się, który deser najbardziej Ci posmakuje. Może będzie to brownie z batatów, lody z buraków i truskawek albo rafaello z kaszy jaglanej? Może zainteresuje Cię sernik na owsianym spodzie lub faworki pieczone w piekarniku? A co powiesz na pudding mango z nasionami chia? Na pewno warto skusić się na kakaowe muffiny na kwaśnym mleku, a także na rabarbar pod kruszonką i babeczki dyniowe. Szukanie no...
Sałatki i surówki przygotowywane z owoców i warzyw powinny być stałym elementem naszych posiłków Propagowany przez wielu lekarzy zdrowy styl odżywiania jest stosowany przez coraz liczniejsze grono naszych czytelników. Książka zawiera szereg przepisów, w jaki sposób komponować oraz przyrządzać surówki, które są nieodzownym składnikiem zdrowej diety.
Domowa dieta pudełkowa: • jako alternatywa modnych diet z dostawą do domu, które są dość kosztowne i nie zawsze dobrej jakości; • dzienny zestaw posiłków byłby do przygotowania maks. w 30 minut; • z podaniem kalorii i wartości odżywczych; • opatrzone dla łatwiejszej nawigacji ikonkami (np. bez glutenu, bez laktozy, wege itp.); • porcje dla jednej osoby lub pary. Zarys: • wprowadzenie: o kondycji i potrzebach organizmu wiosną, z punktu widzenia: ekspertów: dietetyka, trenera fitness, psychologa (z nazwiska); • dlaczego i kiedy dieta pudełkowa może mieć sens i jak ją stosować; • kwestia opakowań i akcesoriów, które ułatwiają życie (lunch boxy, termosy, blendery itp) – pod kontem funkcjonalności i bezpieczeństwa dla zdrowia; • ciekawost...
Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy kulinarny trend. Pierwsi postępują rozsądnie, bo dieta bezglutenowa jest dla nich jak lek. A pozostali? O ile tylko nie stają się fanatykami kuchni gluten free, tydzień czy weekend bezglutenowy raz na jakiś czas może być dla nich po prostu pozytywnym kulinarnym doświadczeniem. Niezależnie od przyczyn stosowania takiej diety, dla wszystkich bezglutenowych jedzenie poza domem wciąż bywa niełatwym zadaniem. Dlatego możliwość przygotowania szybkich i prostych, a co najważniejsze zbilansowanych posiłków, które da się zabrać ze sobą, jest tak istotna. Jeśli zatem or...
Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także wtedy, gdy zamierzamy podjąć gości wytworną kolacją. Polecamy przepisy na dania makaronowe z warzywami, np. spaghetti z cukinią i pesto lub cannelloni ze szpinakiem albo przysmaki z mięsem lub rybą, np. lasagne z sosem bolońskim.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro