Ten doskonale zilustrowany poradnik prezentuje krok po kroku, czynność po czynności, jak fachowo, w warunkach domowych, dokonuje się uboju świń, bydła, owiec i kóz, a następnie rozbiera ich mięso. Z książki dowiesz się co można przyrządzić z poszczególnych kawałków mięsa i w jaki sposób należy je prawidłowo konserwować. Poradnik zawiera liczne przepisy na wyroby mięsne i wędliniarskie domowej roboty.
Autor | Bernhard Gahm |
Wydawnictwo | Delta W-Z Oficyna Wydawnicza |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 148 |
Format | 17.0x23.0 cm |
Numer ISBN | 9788371758690 |
Kod paskowy (EAN) | 9788371758690 |
Data premiery | 2016.08.04 |
Data pojawienia się | 2016.08.04 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Jeśli prowadzisz małą hodowlę królików lub o tym marzysz, ten poradnik jest dla Ciebie! W książce znajdziesz porady na temat: • wychowu różnych ras, • pomieszczeń, utrzymania i żywienia według aktualnych norm unijnych, • użytkowania, • najczęściej występujących chorób, • przyczyn i sposobów leczenia. Niezbędna wiedza w atrakcyjnej formie!
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. W publikacji znajdują się informacje o: • piecach i komorach wędzarniczych: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia, • wędzeniu mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny, kiełbasa surowa, parzona i gotowana, jaki dym do jakiej kiełbasy, przepisy, • wędzeniu ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przech...
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci. Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu. Domowy wyrób wędlin to: • rodzinne spędzenie wolnego czasu – nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie, • sukces towarzyski – zaproś gości, zadziw ich, smakiem wędlin własnego wyrobu, • zdrowsze odżywianie – bez konserwantów, zawsze świeże, smaczne i pożywne.
Lepiej rzadziej, ale dobrze! Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny. Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów - od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji - dowodzi, że z wieprzowiny, wołowi...
Domowe wędliny to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu. Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy na domowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacja uzupełniona jest o pomysły na doskonałe dodatki podkreślające smak mięsa.
Jan Nowak, „Legendarny Kurier z Warszawy” – przylgnęło do Zdzisława Jeziorańskiego na wieki wieków. Zrobiony ostatnio w konwencji wojennego thrillera film „Kurier” Władysława Pasikowskiego tylko ów stereotyp pogłębia. Tymczasem Nowak zasłynął nie tylko kurierskimi misjami. Przez 24 lata był nie mniej legendarnym dyrektorem rozgłośni polskiej Radia Wolna Europa, a w trzeciej ćwiartce swego życia osiadł nad Potomakiem. W Waszyngtonie Nowak stał się instytucją, jednoosobowym ambasadorem spraw polskich. Doczekał niepodległości, wprowadzał Polskę do NATO, triumfalnie powrócił do kraju na stałe po 57 latach wygnania, orędował za naszym członkostwem w UE. Nowak, kurier, radiowiec, dziennikarz i publicysta, z żelazną konsekwencją trzymał się faktów....
Najnowsza pozycja w popularnej serii „Opowiem ci, mamo”, narysowana z humorem przez Artura Nowickiego, tym razem pozwoli dzieciom wybrać się w podróż koleją i poznać bogaty świat najróżniejszych pociągów. Najmłodszych czytelników czeka wiele atrakcji. Razem z głównym bohaterem – parowozem tendrzakiem Rysiem – odwiedzimy muzeum lokomotyw, parowozownię i najciekawsze dworce kolejowe, poznamy dziwne pojazdy szynowe oraz mapy szlaków kolejowych, a także przejedziemy się koleją górską i odpoczniemy na bocznicy. Opowiem ci, mamo, co robią pociągi to znakomity prezent dla dzieci w wieku od 2 do 6 lat. Książka ćwiczy spostrzegawczość, ilustracje wzbogacają rymowane zagadki Marcina Brykczyńskiego, a sztywne kartki przetrwają wielokrotne przeglądanie. Artur N...
Praktyczny poradnik z zasadami udzielania pierwszej pomocy w miejscu zdarzenia dla dzieci. Znajdziesz tu wskazówki jak w prawidło zmierzyć tętno poszkodowanego, jak postępować w przypadku utarty przytomności oraz omdlenia. Dowiesz się jak prawidłowo opatrzyć rany, jak powinna wyglądać apteczka czy co zrobić, kiedy ukąsi cię osa. Bogato ilustrowany, przejrzysty układ treści, napisany przystępnym językiem dla dzieci. Zawiera dodatkowo ćwiczenia sprawdzające wiedzę na temat pierwszej pomocy.
Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: • informacje o historii wędzenia, • wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia, • wiadomości na temat różnych sposobów wędzenia i budowy wędzarń, • ciekawe przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy, ryby i owoce morza.
Doskonała monografia poświęcona zamkom krzyżackim na ziemiach polskich Dokładna charakterystyka architektoniczna każdego z obiektów połączona jest z jego historią i rolą, jaką odegrał w dziejach zakonu krzyżackiego. Publikacja, mimo że ma charakter monograficzny, łączy cechy leksykonu i klasycznego przewodnika. Jej wartość podnoszą wykonane przez autora fotografie. Zamki państwa krzyżackiego ukazują się w 600. rocznicę zwycięstwa wojsk polskich i litewskich pod Grunwaldem.
Praktyczny poradnik dla miłośników kur oraz ich obecnych lub przyszłych hodowców. Zawiera sprawdzone rady dla każdego, kto marzy o estetycznym i użytecznym kurniku dla swego stadka. I czuje się na siłach, by samodzielnie go zbudować. W książce znajdziesz porady na temat: * projektowania kurników różnych typów, * wyboru materiałów budowlanych, * samodzielnej budowy i urządzenia kurnika, * urządzenia wybiegów i pomieszczeń gospodarczych.
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci. Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu. Domowy wyrób wędlin to: • rodzinne spędzenie wolnego czasu – nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie, • sukces towarzyski – zaproś gości, zadziw ich, smakiem wędlin własnego wyrobu, • zdrowsze odżywianie – bez konserwantów, zawsze świeże, smaczne i pożywne.
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób ? właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Znajdziesz tu ponad 100 zdjęć oraz informacje na temat urządzeń i dodatków, dokładne wskazówki i rady profesjonalisty, wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach, porady pozwalające unikać błędów.
Przedstawiamy poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. W publikacji znajduje się ponad 100 zdjęć oraz: • informacje na temat urządzeń i dodatków, • dokładne wskazówki i rady profesjonalisty, • wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach, • porady pozwalające unikać błędów. Dodatkowo do książki dołączona jest płyta CD z prezentacją na temat domowego wyrobu kiełbas.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro