CD
Wykonawca | Romy |
Dystrybutor | Sonic |
Rok wydania | 2021 |
Nośnik | winyl |
Kod paskowy (EAN) | 889030024312 |
Data premiery | 2021.03.25 |
Data pojawienia się | 2021.03.25 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Fenomenalna Romy Hausmann, autorka Ukochanego dziecka, powraca! Niebezpieczna podróż do najciemniejszych zakamarków ludzkiej duszy Od czternastu lat w okolicach Berlina giną małe dziewczynki – drogę do ich zwłok wskazują czerwone wstążki. Policja wciąż nie może trafić na właściwy trop, aż pewnego wieczoru – na oczach córki Ann – zostaje aresztowany słynny profesor filozofii i antropologii Walter Lesniak. Zarzut: dziesięciokrotne morderstwo. Brukowce szybko nadają podejrzanemu pseudonim „Profesor Śmierć”, ale Ann, przekonana, że to pomyłka, postanawia dowieść niewinności ojca. „Moja mała księżniczko. Chodź, nie bój się. Ze mną będziesz bezpieczna. Zaprowadzę cię w sekretne miejsce, mój skarbie, ale wcześniej musimy rozwiesić kilka czerwon...
Ten thriller zaczyna się tam, gdzie inne się kończą Ukryty w lesie szałas z zabitymi oknami. Życie Leny i jej dwojga dzieci toczy się wedle ściśle określonych zasad: pory posiłków, wizyty w toalecie czy czas nauki są dokładnie wyznaczone przez porywacza, a zarazem ojca dzieci, i wszyscy ich przestrzegają. W ten sposób ojciec porywacz chce chronić rodzinę przed niebezpieczeństwami czyhającymi na zewnątrz i zapewnić dzieciom matkę, która już zawsze będzie się nimi opiekować. Pewnego dnia Lenie udaje się uciec – koszmar jednak trwa. Wygląda na to, że jej oprawca chce odzyskać to, co uważa za swoją własność. Mimo że pojawiają się wątpliwości, czy to naprawdę ta kobieta, nazywana „Leną”, zniknęła kilkanaście lat wcześniej, policja i zdespero...
In On The Himalayan Trail Indian food writer and chef, Romy Gill, tells the story of Kashmir and Ladakh's unique and tantalising cuisine sharing over 80 extraordinary recipes that can be recreated in your own home kitchen. With everything from Shammi Kebabs (minced lamb patties) to Wagen Pakora (deep fried aubergine in gram flour) for Nashta (starters) succulent meat curries like the Kashmiri Rogan Josh or Gustaba (lamb meatballs cooked in a yoghurt gravy); to aromatic vegetable dishes such as the Kanguch yakhni (morels cooked in spicy gravy): these recipes shines a light on the magnificent, little-known cuisine of Kashmir and Leh, celebrating its land, its ingredients and its heritage. Kashmiri cuisine is one of the most delectable cuisines in India. Heavily influenced by Mughal, Persian,...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro