Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Książka Sercem Polak. Opowieść o Chopinie
Barbara Wachowicz
Skorzystaj z 24% rabatu na ofertę Wydawnictwa Albatros!
Księgarnia » Literatura piękna » Biografie » Muzycy, zespoły muzyczne » Sercem Polak. Opowieść o Chopinie

Sercem Polak. Opowieść o Chopinie

Nasza cena:
31,52 zł (zawiera rabat 21 %)
Sercem Polak. Opowieść o Chopinie - Dodaj do koszyka
Cena rynkowa: 39,90 zł (oszczędzasz 8,38 zł)
Autor: 

Barbara Wachowicz

Wydawnictwo: Bellona
Rok wydania:2019
Oprawa:twarda
Format:16.5x23.5 cm
Numer ISBN:9788311155244
Kod paskowy (EAN):9788311155244
Waga:832 g
Dostępność: pozycja dostępna (719 egz.)
Wysyłka
PocztaPoczta Polska od 7,99 zł
wysyłka już jutro (2 egz. w magazynie)
RuchOdbiór w kiosku RUCHu 7,99 zł
wysyłka już jutro (2 egz. w magazynie)
KurierKurier 11,99 zł
wysyłka już jutro (2 egz. w magazynie)
PaczkomatyPaczkomaty 10,99 zł
wysyłka już jutro (2 egz. w magazynie)
Bezpłatny odbiór osobisty w punkcie:
Bielsko-Biała
ul. 11 Listopada 60 przy Placu Wolności
do odbioru w dniu 2020.07.07
Chorzów
ul. Jagiellońska 4 przecznica ul. Wolności
do odbioru w dniu 2020.07.07
Gdańsk
ul. Dmowskiego 12 obok stacji Gdańsk Wrzeszcz
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Kartuska 149 dzielnica Siedlce
do odbioru w dniu 2020.07.07
Gdynia
ul. Świętojańska 14 przy skwerze Kościuszki
do odbioru w dniu 2020.07.07
Gliwice
ul. Zwycięstwa 32 250 m od DTŚ
do odbioru w dniu 2020.07.07
Katowice
al. Korfantego 51 blisko Spodka
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Staromiejska 6 50 m od Rynku
do odbioru w dniu 2020.07.07
Kraków
al. Daszyńskiego 8 blisko Hali Targowej
do odbioru już jutro
ul. Batorego 15B przecznica od ul. Karmelickiej
do odbioru już jutro
ul. Dobrego Pasterza 122 Prądnik Czerwony
do odbioru już jutro
ul. Josepha Conrada 79 obok stacji BP
do odbioru już jutro
ul. Kalwaryjska 67 250 m od ronda Matecznego
do odbioru już jutro
ul. Kobierzyńska 93 osiedle Ruczaj-Zaborze
do odbioru już jutro
ul. M. Dąbrowskiej 17A 50 m od CH Czyżyny
do odbioru już jutro
ul. Pawia 34 naprzeciwko Galerii Krakowskiej
do odbioru już jutro
ul. Pilotów 2E 300 m od ronda Młyńskiego
do odbioru już jutro
ul. Wielicka 28 200 m od Cmentarza Podgórskiego
do odbioru już jutro
ul. Wysłouchów 3 Kurdwanów
do odbioru już jutro
Lublin
ul. Narutowicza 11 przy przystanku Plac Wolności 01
do odbioru w dniu 2020.07.07
Łódź
ul. Piotrkowska 193 200 m od Politechniki Łódzkiej
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Pojezierska 1A skrzyżowanie z ul. Zgierską
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Retkińska 119 osiedle Retkinia
do odbioru w dniu 2020.07.07
Poznań
ul. Święty Marcin 47 250 m od Zamku Cesarskiego
do odbioru w dniu 2020.07.07
Rzeszów
ul. Jana III Sobieskiego 2D/2 300 m od Galerii Rzeszów
do odbioru w dniu 2020.07.07
Warszawa
al. KEN 51 skrzyżowanie z ul. Płaskowickiej
do odbioru w dniu 2020.07.07
al. KEN 88 Ursynów - metro Stokłosy
do odbioru w dniu 2020.07.07
al. Niepodległości 54 przy stacji metro Wierzbno
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Chmielna 4 50 metrów od ul. Nowy Świat
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Czapelska 48 200 m od ronda Wiatraczna
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Kondratowicza 37 blisko Szpitala Bródnowskiego
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Pańska 96 300 m od ronda Daszyńskiego
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Powstańców Śląskich 3 obok restauracji McDonald's
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Stawki 8 450 m od CH Arkadia
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Wspólna 27 przecznica Marszałkowskiej
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Żeromskiego 1 przy stacji metra Słodowiec
do odbioru w dniu 2020.07.07
Wrocław
al. Armii Krajowej 12 Budynek Centrum AB
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Jedności Narodowej 122 blisko Parku Słowiańskiego
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. ks. Piotra Skargi 22 200 m od Galerii Dominikańskiej
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Plac Grunwaldzki 25 w budynku Grunwaldzki Center
do odbioru w dniu 2020.07.07
ul. Ruska 2 przy Placu Solnym
do odbioru w dniu 2020.07.07
Zamów przez telefon! (od poniedziałku do piątku):
Telefon12 210 09 02 (linia czynna w godzinach 8.00–20.00)

Sercem Polak. Opowieść o Chopinie – opis wydawcy

Wsłuchajcie się w rytm serca Fryderyka Chopina. Przeżyjcie z nim lata dziecięctwa w szczęśliwym kręgu rodzinnym, pierwszą miłość, młodość wpisaną w żar dni przedpowstańczej Warszawy, dramatyczny czas lęku na obczyźnie o los bliskich i Ojczyzny, powstańcze dni, olśniewające tryumfy w Paryżu, zagadkę listów i fascynacji Delfiną Potocką, marzenie o szczęściu u boku Marii Wodzińskiej, płomienny romans, a potem już tylko „sojusz familijny” z George Sand, ostatnią podróż do Szkocji i Anglii. Poznajcie arkana mistrzostwa Chopina – nauczyciela muzyki i związki jego utworów z życiem kompozytora. Podziwiajcie jego niezłomną polskość i wiarę: „Nie obejdzie się bez strasznych rzeczy, ale na końcu tego wszystkiego jest Polska, świetna, duża, słowem: Polska! Zawsze swoimi nazywam Polaków i tylko z nimi czuję się bliżej Ojczyzny”.

O życiu, miłościach, geniuszu i genezie twórczości, marzeniach, tajemnicach, tęsknotach, przeżyciach Fryderyka Chopina opowiada Barbara Wachowicz – autorka świetnych biografii Wielkich Polaków, laureatka wielu nagród, a wśród nich Orderu „Polonia Mater Nostra Est” „za wyjątkowy dar przekazywania młodzieży skarbów narodowego dziedzictwa” i Orderu Uśmiechu przyznanego przez młodzież z motywacją: „To dzięki niej zstępują z piedestału bohaterowie narodowi, by stać się nam bliskimi”.

Ksiądz profesor Janusz St. Pasierb tak ocenia twórczość Barbary Wachowicz: „Pod jej piórem, przed jej obiektywem przeszłość nie jest «cokolwiek dalej», lecz zupełnie blisko. Mickiewicz wyjechał przed chwilą, Kościuszko zaraz powróci, Chopin jeszcze gra. To jest ciągle ta sama Polska, bezgraniczna. Zaścianek i Europa tworzą jedno wielkie ludzkie uniwersum, oświecone rozumem, ogrzane sercem”.

American Biographical Institute wybrał pisarkę do grona Great Woman XXI Century.

FacebookTwitter
Sercem Polak. Opowieść o Chopinie - Dodaj do schowka
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
Data ukazania się w księgarni: 2018.12.04
Recenzja
Klienci, którzy kupili Sercem Polak. Opowieść o Chopinie, wybrali również:
Listy zza grobu Remigiusz Mróz
Listy zza grobu
Remigiusz Mróz, 29,53
Zagubiona Katarzyna Michalak
Zagubiona
Katarzyna Michalak, 31,12
Jeszcze się kiedyś spotkamy Magdalena Witkiewicz
Jeszcze się kiedyś spotkamy
Magdalena Witkiewicz, 29,53
Szwindel Jakub Ćwiek
Szwindel
Jakub Ćwiek, 26,53
Kobiety z odzysku. Trudne wybory Izabella Frączyk
Kobiety z odzysku. Trudne wybory
Izabella Frączyk, 26,60
Miłość i inne nieszczęścia Agata Przybyłek
Miłość i inne nieszczęścia
Agata Przybyłek, 25,83
Podaruj mi jutro Ilona Gołębiewska
Podaruj mi jutro
Ilona Gołębiewska, 27,93
Kiedy zapada mrok Jaume Cabré
Kiedy zapada mrok
Jaume Cabré, 27,93
Niebezpieczna gra Emilia Wituszyńska
Niebezpieczna gra
Emilia Wituszyńska, 25,83
(Nie)piękność. Ile jest warta Twoja uroda? Natasza Socha
(Nie)piękność. Ile jest warta Twoja uroda?
Natasza Socha, 29,93
Fryderyk Chopin. Życie i twórczość + CD M. Ulatowska
Fryderyk Chopin. Życie i twórczość + CD
M. Ulatowska, 17,43
Pamięć lawendy Reyes Monforte
Pamięć lawendy
Reyes Monforte, 31,43
A miało być tak pięknie! Katarzyna Kalicińska, Małgorzata Kalicińska
A miało być tak pięknie!
Katarzyna Kalicińska, Małgorzata Kalicińska, 27,93
Wesołe literki S. Porębski, R. Bartoszewski, E. Śmietanka-Combik
Wesołe literki
S. Porębski, R. Bartoszewski, E. Śmietanka-Combik, 3,71
Wenanty Katarzyniec. Nowenna ze skutecznym orędownikiem w trudnościach Krzysztof Nowakowski
Wenanty Katarzyniec. Nowenna ze skutecznym orędownikiem w trudnościach
Krzysztof Nowakowski, 7,42
Wesołe cyferki S. Porębski, R. Bartoszewski, E. Śmietanka-Combik
Wesołe cyferki
S. Porębski, R. Bartoszewski, E. Śmietanka-Combik, 4,97
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z rabatu do 50% na wybraną ofertę od Wielkiej Litery!
Ostatnio oglądane
KSercem Polak. Opowieść o Cho...
KKwestia ceny
KJadłonomia po polsku
KOsobisty przewodnik po Pradz...
KCham niezbuntowany
KIgrzyska śmierci. Ballada pt...
KPrezes i Spółki. Imperium Ja...
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Awangarda - 379
Blues - 468
Country - 218
Etniczna - 209
Folk - 162
Hardcore - 150
Hip-hop - 1156
Jazz - 2416
Kabaret - 26
Klasyczna - 3526
Metal - 7298
Pakiety - 130
Pop - 9514
Punk - 334
Religijna - 208
Retro - 30
Rock - 6313
Soul - 116
Swing - 21
Gry - 54
© 2006-2020 Bonito.pl – Radość z czytania Polityka prywatności i plików cookies Obowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!