Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Książka Sztuka fermentacji
Sandor Ellix Katz
Skorzystaj z 40% rabatu na ofertę Wydawnictw Aha!, Feeria, Feeria Young, JK oraz Ravi!
Księgarnia » Kulinaria » Pozostałe » Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

Nasza cena:
59,93 zł (zawiera rabat 25 %)
Sztuka fermentacji - Dodaj do koszyka
Cena rynkowa: 79,91 zł (oszczędzasz 19,98 zł)
Autor: 

Sandor Ellix Katz

Wydawnictwo: Vivante
Rok wydania:2016
Oprawa:twarda
Liczba stron:624
Format:16.5x23.5 cm
Numer ISBN:978-83-65442-48-2
Kod paskowy (EAN):9788365442482
Waga:1000 g
Dostępność: pozycja dostępna (54 egz.)
Wysyłka
RuchOdbiór w kiosku RUCHu 3,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (3 egz. w magazynie)
PocztaPoczta Polska od 3,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (3 egz. w magazynie)
PaczkomatyPaczkomaty 8,99 zł
wysyłka w następny dzień roboczy (3 egz. w magazynie)
KurierKurier od 8,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (3 egz. w magazynie)
Bezpłatny odbiór osobisty w punkcie:
Bielsko-Biała
ul. 11 Listopada 60 przy Placu Wolności
do odbioru w następny dzień roboczy
Chorzów
ul. Jagiellońska 4 przecznica ul. Wolności
do odbioru w następny dzień roboczy
Gdańsk
ul. Dmowskiego 12 obok stacji Gdańsk Wrzeszcz
do odbioru w następny dzień roboczy
Gdynia
ul. Świętojańska 14 przy skwerze Kościuszki
do odbioru w następny dzień roboczy
Katowice
ul. Staromiejska 6 50 m od Rynku
do odbioru w następny dzień roboczy
Kraków
al. Daszyńskiego 8 blisko Hali Targowej
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Batorego 15B przecznica od ul. Karmelickiej
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Kalwaryjska 67 250 m od ronda Matecznego
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. M. Dąbrowskiej 17A 50 m od CH Czyżyny
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Pawia 34 naprzeciwko Galerii Krakowskiej
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Pilotów 2E 300 m od ronda Młyńskiego
do odbioru w następny dzień roboczy
Lublin
ul. Narutowicza 11 przy przystanku Plac Wolności 01
do odbioru w następny dzień roboczy
Łódź
ul. Piotrkowska 193 200 m od Politechniki Łódzkiej
do odbioru w następny dzień roboczy
Poznań
ul. Święty Marcin 47 250 m od Zamku Cesarskiego
do odbioru w dniu 2018.07.19
Rzeszów
ul. Jana III Sobieskiego 2D/2 300 m od Galerii Rzeszów
do odbioru w następny dzień roboczy
Warszawa
al. KEN 51 skrzyżowanie z ul. Płaskowickiej
do odbioru w następny dzień roboczy
al. KEN 88 Ursynów - metro Stokłosy
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Chmielna 4 50 metrów od ul. Nowy Świat
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Czapelska 48 200 m od ronda Wiatraczna
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Pańska 96 300 m od ronda Daszyńskiego
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Stawki 8 450 m od CH Arkadia
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Wspólna 27 przecznica Marszałkowskiej
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Żeromskiego 1 przy stacji metra Słodowiec
do odbioru w następny dzień roboczy
Wrocław
ul. ks. Piotra Skargi 22 200 m od Galerii Dominikańskiej
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Plac Grunwaldzki 25 w budynku Grunwaldzki Center
do odbioru w następny dzień roboczy
ul. Ruska 2 przy Placu Solnym
do odbioru w następny dzień roboczy
Zamów przez telefon! (od poniedziałku do piątku):
Telefon12 210 09 02 (linia czynna w godzinach 8.00–20.00)

Sztuka fermentacji – opis wydawcy

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych!

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji - Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.

Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.

Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

"Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas".

Sandor Ellix Katz

FacebookTwitter
Sztuka fermentacji - Dodaj do schowka
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
Data ukazania się w księgarni: 2016.06.22
Recenzja
Opinie czytelników o „Sztuka fermentacji”
Średnia ocena: 5,0 na bazie 1 ocen z 1 opiniiOcenaOcenaOcenaOcenaOcena
Autor: Saudyjski Wielbłąd, data: 12.08.2016 01:25, ocena: 5,0  OcenaOcenaOcenaOcenaOcena

Sztuka fermentacji

O tym, że kiszonki są pyszne i zdrowe nie muszę chyba nikogo przekonywać. Zazwyczaj ich przygotowanie nie przysparza nawet początkującym kucharzom większych problemów, ale…. są pewne zasady, które nam to ułatwiają. Warto je poznać, bo sezon na przetwory w pełni, a zimą pełne słońca słoiki przydadzą się w każdym domu. Uzupełnimy dzięki nim brakujące witaminy, a przy tym wiemy co jemy, bo sami je przygotowaliśmy.
"Sztuka Fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, ziaren, mleka, fasoli, mięsa i innych produktów” autorstwa Sandora Ellixa Katza to prawdziwa skarbnica informacji o tym procesie. Zgodnie z sugestią autora kisić można niemal wszystko. Nie tylko ogórki i kapustę. Doskonały jest także kiszony czosnek (specjał kuchni rosyjskiej), kiszone pomidory rodem z niedocenianej u nas kuchni ukraińskiej czy też niezastąpione w kuchni marokańskiej kiszone cytryny. Świetnie smakuje przygotowana wg przepisu ojca Sandora Katza fasolka szparagowa - wiemy, bo sprawdziliśmy.
Sandor Katz od ponad 20 lat zgłębia techniki fermentacji stosowane w różnych kręgach kulturowych, a efektem jego pracy jest ponad 600 stronicowe kompendium wiedzy z tej dziedziny i zarazem, najobszerniejsze, dostępne na polskim rynku opracowanie dotyczące jednego z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności. Mimo iż w wielu wypadkach Katz korzysta z opracowań naukowych, książka napisana jest jasnym, zrozumiałym nawet dla laika językiem.
W "Sztuce fermentacji" znajdziecie właściwie wszystko – poczynając od rysu historycznego, przez omówienie wpływu i walorów prozdrowotnych fermentowanej żywności oraz opis niezbędnych akcesoriów, po najobszerniejsze rozdziały poświęcone fermentowaniu poszczególnych grup produktów.
Autor dostarcza nam rzetelną porcję wiedzy o fermentacji alkoholowej (miód, wino, cydr), fermentowaniu warzyw i owoców, kwaśnych napojach tonizujących (np. kwas chlebowy) i przetworach mlecznych.
Kolejne rozdziały dotyczą fermentowania ziaren zbóż i bulw (tutaj znajdziecie m.in. bardzo przydatne informacje o przygotowywaniu i konserwacji zakwasu) oraz piwa i innych napojów alkoholowych na bazie ziaren zbóż.
Katz nie zapomniał też metodach konserwowania mięsa, ryb i jaj, fermentowaniu fasoli, nasion i orzechów, hodowli kultur pleśni, a także o zastosowaniu fermentacji w innych dziedzinach, niż przetwórstwo żywności.
Potrzebujecie informacji o fermentacji alkoholowej albo o japońskich kiszonkach ?
Macie problem, bo na waszych domowych przetworach pojawiła się pleśń albo jogurt jest zbyt wodnisty ?
Nie wiecie jak sobie poradzić z zakonserwowaniem mięsa albo… jajek ?
A może macie ochotę na domowy sos sojowy albo…. sake ?
Wskazówki jak to wszystko przygotować i jak uniknąć problemów znajdziecie w książce „Sztuka fermentacji”

Więcej recenzji na
http://niestatystycznypolak.blogspot.com
Sandor Ellix Katz
- pozostałe pozycje w naszej księgarni:
Dzika fermentacja Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja
Sandor Ellix Katz, 37,43
Klienci, którzy kupili Sztuka fermentacji, wybrali również:
Dzika fermentacja Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja
Sandor Ellix Katz, 37,43
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron
Kiszonki i fermentacje
Aleksander Baron, 29,93
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata Marta Dymek
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Marta Dymek, 52,43
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron
Kiszonki i fermentacje
Aleksander Baron, 48,68
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pęd
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dz...
Sergei Boutenko, 37,43
Sekretne życie drzew Peter Wohlleben
Sekretne życie drzew
Peter Wohlleben, 26,18
Food Pharmacy Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Food Pharmacy
Lina Nertby Aurell, Mia Clase, 33,68
Dzika kuchnia Łukasz Łuczaj
Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj, 48,68
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie Jerzy Zięba
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie
Jerzy Zięba, 54,99
Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan Marta Dymek
Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek, 37,43
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie Alain Ducasse
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie
Alain Ducasse, 59,93
Obfitość Yotam Ottolenghi
Obfitość
Yotam Ottolenghi, 52,43
My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku Sarah Britton
My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku
Sarah Britton, 52,43
Przyprawy Ewa Malika Szyc-Juchnowicz
Przyprawy
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, 29,93
Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Hanna Lis, Paweł Lis
Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków
Hanna Lis, Paweł Lis, 48,68
Wylecz się sam. Megadawki witamin Andrew W. Saul
Wylecz się sam. Megadawki witamin
Andrew W. Saul, 44,99
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Cała oferta Wydawnictwa Skrzat 40% taniej!
Ostatnio oglądane
KSztuka fermentacji
KA ja żem jej powiedziała...
KDziewczyny z Wołynia
KBieguni
KKropla nadziei
KTatuażysta z Auschwitz
KMądre bajki
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Awangarda - 525
Blues - 426
Country - 156
Dubstep - 267
Etniczna - 154
Filmowa - 542
Hardcore - 150
Hip-hop - 1113
Jazz - 2040
Kabaret - 56
Klasyczna - 2987
Pakiety - 77
Pop - 8400
Pozostałe - 1408
Punk - 372
Religijna - 209
Retro - 27
Rock - 4742
Soul - 62
Swing - 7
Gry - 107
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
Bonito.pl Instagram
PayU
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
© 2006-2018 Bonito.pl – Radość z czytania Polityka prywatności i plików cookies Obowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!