Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na 70 smacznych sposobów?
Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek?
Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie energii na wiele godzin. A wszystko to ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru.
Autor | Fern Green |
Wydawnictwo | Buchmann / GW Foksal |
Seria wydawnicza | Zielona Seria |
Rok wydania | 2021 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 160 |
Format | 14.8 x 21.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-280-8884-9 |
Kod paskowy (EAN) | 9788328088849 |
Data premiery | 2021.03.24 |
Data pojawienia się | 2021.03.01 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia! Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego! Co na bolące gardło? Co na trawienie? A co na wzmocnienie organizmu? Czytelnik znajdzie tu 60 przepisów na napary, herbaty i gorące napoje, które oczyszczą organizm, dodadzą siły albo po prostu urozmaicą posiłek. Szybkie w przygotowaniu, tylko z naturalnych składników i bardzo pięknie zaprezentowane. Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku. Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne? Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery – a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji. Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy – to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym...
Jak zrobić ekologiczny proszek do prania? Czy da się umyć wannę za pomocą octu i cytryny? Jak sprzątać, nie szkodząc przy tym środowisku? Książka zawiera przepisy na ekologiczne środki czystości. Dzięki niej zaoszczędzimy pieniądze wydawane na środki chemiczne, a przy okazji pomożemy uratować naszą planetę. Na 250 stronach znajdziemy ponad 120 przepisów podzielonych pod kątem przestrzeni, którą musimy posprzątać. Proste, praktyczne i bardzo satysfakcjonujące!
Hildegarda z Bingen pozostawiła nam rewolucyjnie nowoczesny sposób leczenia, o którego skuteczności przekonuje się coraz więcej osób. Opiera się na pięciu filarach: odżywianie, środki lecznicze, post, sposoby oczyszczania organizmu oraz zabiegi fizjoterapeutyczne, styl życia oraz terapia duszy. Publikacja zawiera dokładne opisy ponad 40 receptur, pokazujących, jak można samemu przygotować środki lecznicze i na co one pomagają. Ponadto jest opis 12 najważniejszych roślin leczniczych Hildegardy o największym spektrum działania. Ze skarbnicy medycyny Hildegardy przypisano też odpowiednie środki lecznicze dla ponad 60 dolegliwości. Dodatkowo książka zawiera 22 przepisy na pyszne potrawy, które pokazują, co można wyczarować w kuchni w oparciu o wskazówki Hildega...
Coraz bardziej znany i coraz częściej używany także w Polsce! Jego właściwości oraz możliwości wykorzystania i korzyści dla zdrowia są dużo większe, niż powszechnie się uważa. Dlaczego olej kokosowy możemy nazwać superpokarmem? Czym różni się olej kokosowy rafinowany od extra virgin? Jak się go uzyskuje i jak można go wykorzystać w kuchni i pielęgnacji ciała? W jaki sposób pozyskać miąższ, śmietankę oraz mleko z orzecha kokosowego? I jak wzbogacić nimi nasze posiłki i kosmetyki? Niezwykłe, czasem zaskakujące przepisy z użyciem oleju kokosowego na smaczne śniadania, dania jednogarnkowe, przekąski, słodycze i pyszne desery. A także kilka recept, dzięki którym po smakowitym posiłku można zadbać także o swoje ciało. Piękne zdjęcia składników...
Książka prezentuje rewolucyjne spojrzenie na sposób odżywiania się człowieka. Poradnik napisany przez znaną blogerkę Katarzynę Lewko (Pepsi Eliot) rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi popularnych diet i lansowanych produktów żywnościowych. Autorka w przystępny sposób opisuje funkcjonowanie organizmu człowieka, chorobotwórcze produkty, a także te, które mają dobroczynny wpływ na organizm. Czytelnik otrzyma solidną dawkę najnowszej wiedzy, która może pozwolić mu inaczej spojrzeć nie tylko na swoje zdrowie i dietę, ale również na styl życia, a nawet światopogląd.
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu. Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.
Czosnek to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale również znany od lat w medycynie ludowej środek przeciwzapalny, przeciwbólowy, przeciwbakteryjny i antyseptyczny. Stosowany regularnie zapobiega wielu chorobom, m.in. przeziębieniu, nowotworom, zawałom, miażdżycy, astmie czy alergiom. Zmniejsza też ryzyko wystąpienia Alzheimera i demencji starczej. Dzięki poradom zawartym w tej książce dowiesz się, jak wykorzystać czosnek i wykonać lecznicze preparaty na jego bazie wspomagające odporność, poprawiające trawienie i krążenie. Zastosujesz prozdrowotne zabiegi – kąpiele, kompresy czy inhalacje i złagodzisz problemy skórne, poparzenia oraz oczyścisz drogi oddechowe. Czosnek na zdrowie!
Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat? Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa? Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza. Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca...
W nowej książce profesora Iwana Nieumywakina mowa o uzdrawiających właściwościach zwykłej sody spożywczej, które wcale nie są tak nieznaczne, jak może się wydawać na pierwszy rzut oka. Powołując się na doświadczenia naukowców i badaczy, którzy szeroko stosują sodę w praktyce, a także konfrontując je ze swoją metodą uzdrawiania organizmu, autor znów wykazuje, że do utrzymania zdrowia i do walki z chorobami nie są potrzebne drogie lekarstwa, lecz stare wypróbowane środki i dążenie do życia w zgodzie z prawami Przyrody. Książka przeznaczona jest dla szerokiego kręgu czytelników.
Właściwości terapeutyczne aloesu znane są od czasów starożytnych, kiedy to liczne cywilizacje uznawały tę roślinę na równi z bóstwem, przypisując jej niemal magiczną i cudowną moc, skuteczną w leczeniu różnego rodzaju bólu. Jednak, dopiero w przeciągu ostatnich dziesięcioleci rozpoczęto naukowe badania nad rzeczywistymi właściwościami aloesu, który znajduje powszechne zastosowanie w różnych produktach, zarówno leczniczych, jak i upiększających. Obecnie aloes jest jedną z najbardziej popularnych roślin, na temat której zostało już wiele powiedziane i napisane, zarówno przez naukowców, jak i badaczy, którzy nie są związani z medycyną oficjalną. Odbiorcy: • wszyscy, którzy chcą poznać właściwości aloesu, • osoby zainteresowane zastosowani...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Jak poradzić sobie z ukąszeniami owadów? Czy istnieje naturalny sposób na łagodzenie oparzeń słonecznych i jaką miksturę sporządzić w przypadku porannej chrypki lub uciążliwego kaszlu? W książce znajdziesz blisko 100 przepisów, które pomogą zaradzić codziennym problemom zdrowotnym. Dowiesz się, jak przygotować naturalne toniki, napary, syropy, nalewki czy okłady, które przydadzą się w walce z dolegliwościami takimi jak: problemy żołądkowe, kłopoty z sercem, choroby układu moczowego, urazy mechaniczne czy napięcie nerwowe. Zanim sięgniesz po tabletki, wykorzystaj domowy zestaw pierwszej pomocy dla całej rodziny. Naucz się słuchać swojego ciała i pomagać mu, stosując preparaty roślinne.
Jak zrobić ekologiczny proszek do prania? Czy da się umyć wannę za pomocą octu i cytryny? Jak sprzątać, nie szkodząc przy tym środowisku? Książka zawiera przepisy na ekologiczne środki czystości. Dzięki niej zaoszczędzimy pieniądze wydawane na środki chemiczne, a przy okazji pomożemy uratować naszą planetę. Na 250 stronach znajdziemy ponad 120 przepisów podzielonych pod kątem przestrzeni, którą musimy posprzątać. Proste, praktyczne i bardzo satysfakcjonujące!
Nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy oraz smakowite zdjęcia! Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, że mistrzowie gotowania zechcą wprowadzić do swojej kuchni coś nowego! Co na bolące gardło? Co na trawienie? A co na wzmocnienie organizmu? Czytelnik znajdzie tu 60 przepisów na napary, herbaty i gorące napoje, które oczyszczą organizm, dodadzą siły albo po prostu urozmaicą posiłek. Szybkie w przygotowaniu, tylko z naturalnych składników i bardzo pięknie zaprezentowane. Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
Natural Remedies for Women's Health brings you plant-based solutions to everyday ailments, harnessing the power of the organic world to keep you well. Discover teas, tonics, smoothies, tinctures and salves to rebalance and restore your body and mind naturally. Try a Bloat Relief Tea, an Uplifting Mood Oil or a Glowing Skin Smoothie - all made in your own home with healing herbs and natural ingredients. Featuring 100 easy recipes, this book is designed to empower you with a deeper understanding of your own body, providing you with the tools you need to support it to heal itself.
Jak zrobić ekologiczny proszek do prania? Czy da się umyć wannę za pomocą octu i cytryny? Jak sprzątać, nie szkodząc przy tym środowisku? Książka zawiera przepisy na ekologiczne środki czystości. Dzięki niej zaoszczędzimy pieniądze wydawane na środki chemiczne, a przy okazji pomożemy uratować naszą planetę. Na 250 stronach znajdziemy ponad 120 przepisów podzielonych pod kątem przestrzeni, którą musimy posprzątać. Proste, praktyczne i bardzo satysfakcjonujące!
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu. Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe i pożywne buliony. Nowoczesne przepisy na zupę korzenną z dynią piżmową i cytryną, zupę z kokosem, słodkimi ziemniakami i czerwoną soczewicą, zupę z grzybami shiitake i amarantusem, czy krem orzechowy ze szpinakiem i migdałami, to tylko kilka z wielu zaskakujących dań proponowanych w ramach diety oczyszczającej.
Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro