|
Wędzenie mięsa, kiełbas i rybWędzenie mięsa, kiełbas i ryb – opis wydawcy Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. W publikacji znajdują się informacje o: • piecach i komorach wędzarniczych: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia, • wędzeniu mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny, kiełbasa surowa, parzona i gotowana, jaki dym do jakiej kiełbasy, przepisy, • wędzeniu ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy. |
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
|
| | Data ukazania się w księgarni: 2007.01.10 |
|
Klienci, którzy kupili Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb, wybrali również: |
|
| |