|
Zielona seria. Tylko owsiankiNasza cena: | 22,20 zł (zawiera rabat 26 %) (pozycja niedostępna) | |
| | Cena rynkowa: | 30,00 zł (oszczędzasz 7,80 zł) | Autor: | | Wydawnictwo: | Buchmann / GW Foksal | Seria wydawnicza: | Zielona seria | Rok wydania: | 2018 | Oprawa: | miękka ze skrzydełkami | Liczba stron: | 160 | Format: | 14.5 x 20.5 cm | Numer ISBN: | 978-83-280-5057-0 | Kod paskowy (EAN): | 9788328050570 | Waga: | 322 g | Dostępność: | pozycja niedostępna (ostatnio dostępna: 12.05.2020 15:20) | |
Zielona seria. Tylko owsianki – opis wydawcy Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy posiłek? Proste, a jednocześnie niebanalne przepisy na smaczne powitanie dnia i dostarczenie sobie na wiele godzin energii ze zbóż, nasion chia, marchwi, migdałów, konopi czy imbiru. |
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
|
| | Data ukazania się w księgarni: 2018.02.01 |
| Opinie czytelników o „Zielona seria. Tylko owsianki”
Średnia ocena: 5,0 na bazie 1 ocen z 1 opinii |      |
Autor: dobrerecenzje.pl | , data: 16.03.2018 11:59 | , ocena: 5,0 |      |
Tylko owsiankiMówi się, że codzienne spożywanie miski owsianki to klucz do zdrowego i długiego życia.
Jeśli masz wątpliwości, przeczytaj tę książkę, przekonasz się co do owsianki, a nawet staniesz się jej orędownikiem.
Owsianka to tradycyjna potrawa przygotowywana na bazie zbóż.
Podobnie jak kasza owsiana podawana jest na ciepło.
Kaszę owsianą przyrządza się z owsa kruszonego, ciętego lub grubo mielonego, a owsiankę przeważnie z mieszanki kruszonych zbóż takich jak: owies, pszenica, ryż i jęczmień.
Obecnie owsianki gotuje się również na bazie takich zbóż jak: amarantus, proso, komosa ryżowa, pszenica czy gryka.
Regularne spożywanie owsianki bardzo korzystnie wpływa na zdrowie.
Dzięki zawartości błonnika i białka, które regulują trawienie, chronią serce i stabilizują poziom cukru we krwi.
Owsiankę przyrządzić jest bardzo łatwo: wystarczy zalać zboża wodą lub mlekiem i gotować do miękkości.
W tej książce zostały omówione wszystkie rodzaje owsianki - od najbardziej tradycyjnych, po najnowocześniejsze, jedzone na zimno, z owocami lub namoczonymi ziarnami zbóż.
W przepisach tu zawartych są oprócz zbóż także owoce, ziarna, orzechy, które nie dość że poprawiają smak, to jeszcze zwiększają wartość odżywczą pożywienia.
Pierwszy rozdział książki prezentuje owsianki tradycyjne, podawane na ciepło, przyrządzone z gryki, komosy ryżowej, ryżu, prosa gotowanych we wrzącej wodzie lub w mleku roślinnym z dodatkiem świeżych owoców czy orzechów.
Owsiankę kremową przyrządza się też jak inne owsianki i wszystko razem się blenduje z owocami, tak, aby uzyskać gładką masę.
W książce podano też przepisy na owsiankę na zimno, która przypomina musli.
Zachęcam Was Drodzy czytelnicy skorzystajcie z tych przepisów, bo są smaczne, a na ich widok cieknie ślinka.
Życzę dużo radości z przygotowywania owsianek i przyjemności z ich jedzenia | Fern Green | - pozostałe pozycje w naszej księgarni: |
|
Klienci, którzy kupili Zielona seria. Tylko owsianki, wybrali również: |
|
| |