Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną.
Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością.
Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto:
• informacje o produktach i ich wartości odżywczej,
• zasady racjonalnego żywienia,
• zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny,
• techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw,
• skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Autor | Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska |
Wydawnictwo | Publicat |
Rok wydania | 2020 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 320 |
Format | 16.5 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 9788327125903 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327125903 |
Data premiery | 2020.08.12 |
Data pojawienia się | 2020.08.06 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Andrzej Sapkowski, arcymistrz światowej fantasy, zaprasza do swojego Neverlandu i przedstawia uwielbianą przez czytelników i wychwalaną przez krytykę wiedźmińską sagę! Świat Ciri i wiedźmina ogarniają płomienie. Nastał zapowiadany przez Ithlinne czas miecza i topora. Czas pogardy. A w czasach pogardy na powierzchnię wypełzają Szczury. Szczury atakujące po szczurzemu, cicho, zdradziecko i okrutnie. Szczury uwielbiające dobrą zabawę i zabijanie. Maruderzy z rozbitych armii, zabłąkane dzieciaki, wyrzutki, dziwna zbieranina stworzona przez wojnę i na wojennym nieszczęściu żerująca. Ludzie, którzy wszystko przeżyli, wszystko utracili, którym śmierć już niestraszna. Solidarni w biedzie i nieszczęściu, dla obcych mający zaś tylko to, czego sami od pogrążaj...
„Astra Vision” to seria kredek o doskonałej jakości. Kredki są miękkie w użyciu, nie pylą i nie rozmazują się. Z łatwością się temperują. Mają wyraziste kolory i atrakcyjny design. W ofercie dostępne są kredki heksagonalne, trójkątne oraz trójkątne jumbo odpowiednie również dla dzieci leworęcznych.
Książka zaprzyjaźnia maluchy ze światem zwierząt. Pomaga dostrzec, co je łączy, a co dzieli, oraz szybko zapamiętać ich nazwy. „W książeczce zwierząt wielka jest gromada, znajdziesz tu słonia, jeża, a nawet owada: jedne są małe, inne – duże, jedne na dole, a inne w górze, to właśnie są przeciwieństwa, na czym polega sztuczka? żeby znaleźć ich dziesięć, i na każdej stronie – żuczka!” Książeczka jest przeznaczona dla dzieci od 30 miesiąca życia.
Wiersze wybrane Krzysztof Kamil Baczyński – „żołnierz, poeta, czasu kurz” uznawany za jednego z najwybitniejszych polskich mistrzów słowa, przedstawiciel pokolenia Kolumbów. Cechował go wybitny zmysł obserwacji, niezwykła wrażliwość, a także niespotykana uniwersalność. Także współcześnie wielu zachwyca się subtelnym pięknem jego poezji oraz spostrzeżeniami na temat życia, świata i miłości. W niniejszym, starannie przygotowanym we współpracy z Biblioteką Narodową, zbiorze poezji Krzysztofa Kamila Baczyńskiego znajdują się zarówno liryczne pejzaże, jak i subtelne erotyki pisane do żony oraz inne utwory ukazujące bolesny obraz tamtych wojennych dni.
Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór przepisów to praktyczna propozycja dla każdego, kto chce sięgnąć po źródło sprawdzonej wiedzy, zainspirować się i poznać to, co najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania wielu potraw krok po kroku przeprowadzą Cię zdjęcia. Zachwyć się domowymi smakami i wzbogać swój kuchenny repertuar! Marek Łebkowski (1952-2010) - smakosz, znawca kuc...
Niepublikowana dotąd powieść Lucindy Riley. To szczególna pozycja, którą autorka udowodniła, że potrafi wykraczać poza ramy powieści obyczajowej, i zrobiła to w doskonałym stylu. Tajemnice Fleat House to powieść kryminalna i choć nasuwają się przy niej oczywiste skojarzenia z Agathą Christie, z resztą twórczości Lucindy Riley łączy ją sposób splatania aktualnych wydarzeń z przeszłością. Prywatna szkoła z internatem na angielskiej prowincji. Podejrzana śmierć jednego z uczniów. Kolejny zgon osoby związanej ze szkołą, który nie może być przypadkowy. Zniknięcie małego chłopca. A wszystko to owiane całunem tajemnicy. Kiedy w internacie Szkoły Świętego Szczepana umiera jeden ze starszych uczniów, wszystko wskazuje na to, że nie doszło do przestę...
Należące do tej serii tytuły powstają w oparciu o nowe odcinki filmowe przygód żółwia Franklina. Cechą wyróżniającą tę serię jest zupełnie nowa szata graficzna. Znani bohaterowie pojawiają się na nowoczesnych, trójwymiarowych ilustracjach wykonanych techniką komputerową. Same historyjki zachowują nadal lubiany przez dzieci klimat i ceniony przez dorosłych walor edukacyjny.
„Ala ma kota” – to zdanie towarzyszyło w nauce czytania i pisania twoim rodzicom, dziadkom i pradziadkom Reprint Elementarza Mariana Falskiego z 1974 roku z nowymi wspaniałymi ilustracjami Janusza Grabiańskiego. Po raz pierwszy Elementarz ukazał się w 1910 roku z ilustracjami Jana Rembowskiego. Z nieznacznymi modyfikacjami służył w polskich szkołach do roku 1974, kiedy PZWS wydały ostatnią jego wersję, pięknie ilustrowaną przez Janusza Grabiańskiego. Jest najdłużej funkcjonującym elementarzem na świecie.
Nowe, zmienione wydanie Kuchni polskiej nie jest zwykłą książką kucharską, ale praktycznym poradnikiem na temat podstaw gotowania, zasad racjonalnego żywienia, nakrywania do stołu, podawania potraw i zachowania się przy stole oraz żywienia dietetycznego. Obecne wydanie zawiera sprawdzone przepisy na dania tradycyjne i współczesne, proste i wyrafinowane, wraz z ich wartością energetyczną, opracowane na podstawie najnowszej wiedzy o zdrowym odżywianiu.
„Ala ma kota” – to zdanie towarzyszyło w nauce czytania i pisania twoim rodzicom, dziadkom i pradziadkom. Reprint 15. wydania Elementarza Mariana Falskiego z 1971 roku. Po raz pierwszy Elementarz ukazał się w 1910 roku z ilustracjami Jana Rembowskiego. Z nieznacznymi modyfikacjami służył w polskich szkołach do roku 1974, kiedy PZWS wydały ostatnią jego wersję, pięknie ilustrowaną przez Janusza Grabiańskiego. Jest najdłużej funkcjonującym elementarzem na świecie. Książka została pieczołowicie odtworzona na wzór wydania utrwalonego w pamięci wielu pokoleń Polaków.
Pełne wydanie zawiera siedem tomów serii powieści: • Lew, czarownica i stara szafa, • Książę Kaspian, • Podróż „Wędrowca do świtu”, • Srebrne krzesło, • Koń i jego chłopiec, • Siostrzeniec czarodzieja, • Ostatnia bitwa. Powieść jest o pełnej uroku i niezwykłych tajemnic krainie, którą czwórka młodych ludzi próbuje uratować przed siłami władców zła. Eustachy i Julia obdarzeni przez Aslana misją odnalezienia zaginionego królewicza Narnii, wędrując w towarzystwie dzielnego Błotosmętka przez budzące zdumienie i grozę krainy, odkrywają, że przeciwstawienie się złu daje zadziwiającą siłę do walki z nim.
Wydanie Króla Edypa – kompletne, bez skrótów i cięć w treści. W tym wydaniu znajdziesz odpowiedzi na pytania z podręcznika, czyli wskazanie zagadnień, które zwykle pojawiają się w pytaniach z danej lektury we wszelkich testach sprawdzających wiedzę, a także w podręcznikach i na klasówkach. Zawiera dwa streszczenia: bardzo szczegółowe oraz skrócone, ułatwiające szybkie przygotowanie się przed lekcją. Opracowanie zawiera plan wydarzeń, wnikliwie wyjaśnioną problematykę oraz szerokie charakterystyki bohaterów. Czy człowiek jest panem swego losu, czy też może to przeznaczenie rządzi naszym życiem? Twórcy starożytnej tragedii greckiej nie mieli co do tego wątpliwości. Los Edypa, który chcąc uciec przeznaczeniu, krok po kroku realizował słowa wyroczni,...
Przedstawiamy niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością. W publikacji znajdują się przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: • informacje o produktach i ich wartości odżywczej, • zasady racjonalnego żywienia, • zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny, • techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw. • skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro