Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Mamy dla Ciebie apkę! Pobierz z:
Książka Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki
Samin Nosrat
Świeże, wiosenne rabaty od Wydawnictwa Uniwersytetu Jagiellońskiego!
Księgarnia » Kulinaria » Dania główne » Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Nasza cena:
53,89 zł (zawiera rabat 23 %)
Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki - Dodaj do koszyka
Cena rynkowa: 69,99 zł (oszczędzasz 16,10 zł)
Autor: 

Samin Nosrat

Wydawnictwo: Znak
Rok wydania:2020
Oprawa:twarda
Liczba stron:488
Format:18.5 x 23.2 cm
Numer ISBN:978-83-240-7037-4
Kod paskowy (EAN):9788324070374
Materiały dodatkowe: Zajrzyj do środka / przeczytaj fragment
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 1000 egz.)
Wysyłka
PocztaPoczta Polska od 7,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (8 egz. w magazynie)
RuchOdbiór w kiosku RUCHu 7,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (8 egz. w magazynie)
KurierKurier 10,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (8 egz. w magazynie)
PaczkomatyPaczkomaty 9,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (8 egz. w magazynie)
Bezpłatny odbiór osobisty w punkcie:
Bielsko-Biała
ul. 11 Listopada 60 przy Placu Wolności
do odbioru już jutro
Chorzów
ul. Jagiellońska 4 przecznica ul. Wolności
do odbioru już jutro
Gdańsk
ul. Dmowskiego 12 obok stacji Gdańsk Wrzeszcz
do odbioru już jutro
ul. Kartuska 149 dzielnica Siedlce
do odbioru już jutro
Gdynia
ul. Świętojańska 14 przy skwerze Kościuszki
do odbioru już jutro
Gliwice
ul. Zwycięstwa 32 250 m od DTŚ
do odbioru już jutro
Katowice
al. Korfantego 51 blisko Spodka
do odbioru już jutro
ul. Staromiejska 6 50 m od Rynku
do odbioru już jutro
Kraków
al. Daszyńskiego 8 blisko Hali Targowej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Batorego 15B przecznica od ul. Karmelickiej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Dobrego Pasterza 122 Prądnik Czerwony
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Josepha Conrada 79 obok stacji BP
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kalwaryjska 67 250 m od ronda Matecznego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kluczborska 17 przy pętli "Krowodrza Górka"
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kobierzyńska 93 osiedle Ruczaj-Zaborze
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. M. Dąbrowskiej 17A 50 m od CH Czyżyny
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Pawia 34 naprzeciwko Galerii Krakowskiej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Pilotów 2E 300 m od ronda Młyńskiego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Wielicka 28 200 m od Cmentarza Podgórskiego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Wysłouchów 3 Kurdwanów
do odbioru jeszcze dzisiaj
Lublin
ul. Narutowicza 11 przy przystanku Plac Wolności 01
do odbioru już jutro
Łódź
ul. Piotrkowska 193 200 m od Politechniki Łódzkiej
do odbioru już jutro
ul. Pojezierska 1A skrzyżowanie z ul. Zgierską
do odbioru już jutro
ul. Strażacka 5 w parku handlowym
do odbioru już jutro
Poznań
ul. Święty Marcin 47 250 m od Zamku Cesarskiego
do odbioru już jutro
Rzeszów
ul. Jana III Sobieskiego 2D/2 300 m od Galerii Rzeszów
do odbioru już jutro
Warszawa
al. KEN 51 skrzyżowanie z ul. Płaskowickiej
do odbioru już jutro
al. KEN 88 Ursynów - metro Stokłosy
do odbioru już jutro
al. Niepodległości 54 przy stacji metro Wierzbno
do odbioru już jutro
ul. Chmielna 4 50 metrów od ul. Nowy Świat
do odbioru już jutro
ul. Czapelska 48 200 m od ronda Wiatraczna
do odbioru już jutro
ul. Kondratowicza 37 blisko Szpitala Bródnowskiego
do odbioru już jutro
ul. Pańska 96 300 m od ronda Daszyńskiego
do odbioru już jutro
ul. Powstańców Śląskich 3 obok restauracji McDonald's
do odbioru już jutro
ul. Stawki 8 450 m od CH Arkadia
do odbioru już jutro
ul. Wspólna 27 przecznica Marszałkowskiej
do odbioru już jutro
ul. Żeromskiego 1 przy stacji metra Słodowiec
do odbioru już jutro
Wrocław
al. Armii Krajowej 12 Budynek Centrum AB
do odbioru już jutro
ul. Jedności Narodowej 122 blisko Parku Słowiańskiego
do odbioru już jutro
ul. ks. Piotra Skargi 22 200 m od Galerii Dominikańskiej
do odbioru już jutro
ul. Plac Grunwaldzki 25 w budynku Grunwaldzki Center
do odbioru już jutro
ul. Ruska 2 przy Placu Solnym
do odbioru już jutro
Zamów przez telefon! (od poniedziałku do piątku):
Telefon12 210 09 02 (linia czynna w godzinach 8.00–20.00)

Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki – opis wydawcy

Bestseller „New York Timesa”! Serial na Netflixie!

Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret czterech składników.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:

• sól, która wzmacnia smak,

• tłuszcz, który nadaje wyrazistość,

• kwas, który równoważy,

• ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

FacebookTwitter
Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki - Dodaj do schowka
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
Data ukazania się w księgarni: 2019.12.11
Recenzja
Opinie czytelników o „Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki”
Średnia ocena: 5,0 na bazie 1 ocen z 1 opiniiOcenaOcenaOcenaOcenaOcena
Autor: Katarzyna kate-in-bookland, data: 24.02.2020 14:06, ocena: 5,0  OcenaOcenaOcenaOcenaOcena

Salt, Fat, Acid, Heat

"Salt, Fat, Acid, Heat" zdecydowanie wyróżnia się na tle wielu podobnych tematycznie publikacji. Nie jest to zwyczajna książka kucharska. Autorka snuje w niej fascynującą opowieść pełną kulinarnej wiedzy, trafnych oraz praktycznych wskazówek i czyni to z bystrością oraz humorem. To publikacja, która uczy gotować dzięki zrozumieniu podstaw sztuki kulinarnej, a nie jedynie poprzez dokładne odtwarzanie przepisów na poszczególne potrawy. Samin Nosrat przedstawia w niej gotowanie w ujęciu "czterech składników" - metody, którą opracowała na podstawie własnych wieloletnich obserwacji oraz praktycznych działań. Według autorki, o kulinarnym sukcesie decyduje prosta formuła - wystarczy dodać odpowiednią ilość soli we właściwym momencie, wybrać optymalne źródło tłuszczu, zbalansować składniki kwasem, a następnie dostosować źródło, czas i natężenie ciepła. Znajomość tych czterech kluczowych elementów pozwoli nam improwizować w kuchni, lepiej wykorzystywać składniki, ufać swojemu podniebieniu, tworzyć pyszne potrawy oraz odkrywać nowe, niepowtarzalne połączenia smakowe.

Książka "Salt, Fat, Acid, Heat" składa się z dwóch części. Pierwszą z nich tworzą cztery teoretyczne rozdziały poświęcone podstawowej wiedzy kulinarnej w ujęciu metody czterech składników. Druga część z kolei to zbiór przepisów, m.in. na sałatki, sosy, zupy, ryby, mięsa, warzywa, ciasta oraz słodycze. Książkę uzupełniają piękne, kolorowe ilustracje wykonane przez Wendy MacNaughton.

"Salt, Fat, Acid, Heat" to prawdziwa perełka wśród książek i poradników kulinarnych. Świetna publikacja zarówno dla laików, jak i bardziej zaawansowanych kucharzy. Polecam.
Klienci, którzy kupili Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki, wybrali również:
Normalni ludzie Sally Rooney
Normalni ludzie
Sally Rooney, 34,00
Jadłonomia po polsku Marta Dymek
Jadłonomia po polsku
Marta Dymek, 48,93
Zielona uczta. Wiosna, lato Nigel Slater
Zielona uczta. Wiosna, lato
Nigel Slater, 39,49
Chleb Jeffrey Hamelman
Chleb
Jeffrey Hamelman, 36,99
Moja kuchnia pachnąca bazylią, wydanie 3 Tessa Capponi-Borawska
Moja kuchnia pachnąca bazylią, wydanie 3
Tessa Capponi-Borawska, 31,43
Wege Jamie Oliver
Wege
Jamie Oliver, 55,99
Ottolenghi Prosto Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Prosto
Yotam Ottolenghi, 55,29
Sztuka gotowania Niki Segnit
Sztuka gotowania
Niki Segnit, 51,79
Testamenty Margaret Atwood
Testamenty
Margaret Atwood, 27,93
Pucio. Gdzie to położyć?
Pucio. Gdzie to położyć?
Cena: 28,33
Statystycznie rzecz biorąc. Czyli ile trzeba zjeść czekolady, żeby dostać Nobla? Janina Bąk
Statystycznie rzecz biorąc. Czyli ile trzeba zjeść czekolady, żeby dos...
Janina Bąk, 34,00
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia Bee Wilson
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Bee Wilson, 35,99
Czas porzucenia Elena Ferrante
Czas porzucenia
Elena Ferrante, 26,60
Szkoda, że twoi rodzice nie przeczytali tej książki (a twoje dzieci docenią, że ją znasz) Philippa Perry
Szkoda, że twoi rodzice nie przeczytali tej książki (a twoje dzieci do...
Philippa Perry, 29,99
27 śmierci Toby'ego Obeda Joanna Gierak-Onoszko
27 śmierci Toby'ego Obeda
Joanna Gierak-Onoszko, 29,40
Jedz. Mała księga szybkich dań Nigel Slater
Jedz. Mała księga szybkich dań
Nigel Slater, 46,61
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z rabatu 30% na wybraną ofertę komiksów dziecięcych z wydawnictwa Egmont!
Ostatnio oglądane
KSalt Fat Acid Heat. Cztery s...
KPucio w mieście. Zabawy języ...
KCzuła przewodniczka. Kobieca...
KChemia. To jest chemia 2. Ch...
KWygnaniec. 21 scen z życia Z...
KSamotny jak Szwed? O ludziac...
KRozmowy z przyjaciółmi
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Gry - 53
© 2006-2021 Bonito.pl – Radość z czytania Polityka prywatności i plików cookies Obowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!