Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon.
Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór – i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.
Autor | Theresa Carle-Sanders |
Wydawnictwo | Świat Książki |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 344 |
Format | 14.5 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-8031-607-2 |
Kod paskowy (EAN) | 9788380316072 |
Waga | 934 g |
Wymiary | 195 x 235 x 25 mm |
Data premiery | 2017.11.08 |
Data pojawienia się | 2017.10.20 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Przedstawiamy kuchnię wegańską w nowej orientalnej odsłonie. Zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu. Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę...
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku. Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne? Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery – a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji. Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy – to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym...
Ta książka daje wspaniały wgląd w życie jednego z najbardziej niezwykłych mistyków w historii świata. Wypowiedzi Osho są pełne humoru, a równocześnie z wielką powagą traktują kwestię indywidualnego rozwoju wewnętrznego i poszukiwań duchowych. Możesz dzięki temu poznać tło różnych zdarzeń związanych z życiem Osho i jego nauczaniem, często odbiegające od wizerunku Osho, jaki malowany był przez media.
Chrześcijaństwo po prostu powstało w nietypowy sposób. Podczas ostatniej wojny światowej BBC przeprowadziło z C.S. Lewisem cykl rozmów o wierze chrześcijańskiej. W rezultacie powstała z tego książka dla tych, którzy chcą wierzyć, ale przeszkadza im w tym intelekt. Autor posiada niezwykły talent do logicznego wyjaśniania kontrowersyjnych kwestii, prostego ujmowania skomplikowanych zagadnień. Porusza problemy od dawna sprawiające kłopot wnikliwym i krytycznym wyznawcom religii, jak i tym, którzy przekonać się do wiary nie potrafią. Przyczyną tego stanu są jej swoiste sprzeczności, jak na przykład kwestię zła i tzw. Boskiego przyzwolenia na nie. "Chrześcijaństwo po prostu" to wspaniała lektura, która może stać się pasjonującą przygodą zarówno intelektu...
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino. Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy. Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki – a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotycz...
Autor książki, Robert Kiyosaki, przedstawia własny pogląd na temat tego, co się obecnie dzieje w gospodarce światowej i wyjaśnia, dlaczego ludzie mają kłopoty w dzisiejszych burzliwych czasach. Kiyosaki nie tylko wskazuje przyczyny obecnego chaosu gospodarczego oraz sposoby jego złagodzenia, ale tez oferuje ludziom rozwiązania dla ich finansowych problemów. Książka ta uświadomi Ci, że to, co wydaje się najgorszym kryzysem, jest tak naprawdę nadarzającą się okazją.
Skąd się biorą kryzysy finansowe? Aby odpowiedzieć na to pytanie, trzeba postawić kilka innych: • kto kontroluje emisję waluty? • kto zyskuje na inflacji? • komu zależy na drukowaniu papierowego pieniądza bez pokrycia w złocie? • kto pragnie uzależniać ludzi od kredytów? • do kogo należy amerykańska Rezerwa Federalna? • po co stworzono Międzynarodowy Fundusz Walutowy? • a przede wszystkim: w jaki sposób prowadzona jest globalna wojna o pieniądz? Song Hongbing, chiński analityk finansowy, stara się odpowiedzieć na te pytania, spoglądając na świat zachodni z zewnątrz i usiłując dociec, w którym momencie ta dynamicznie rozwijająca się cywilizacja popełniła błąd, który doprowadził do dzisiejszego permanentnego kryzysu i rosnącego z...
Sprawdzone przepisy na udane życie Buty szczęścia to kolejna porcja dobrej energii od Ewy Woydyłło, która radzi, co możemy zrobić dla siebie, co dla innych, a co uczynić dla swojego związku. Przestrzega też przed tym, czego absolutnie nie powinniśmy robić i jak zawsze zapewnia, że nigdy nie jest za późno na zmiany. Podaje sprawdzone recepty na to jak żyć, aby było nam dobrze ze soba i innym z nami. W książce – obok odpowiedzi na ważne pytania – czytelnicy znajdą również nastrojowe ilustracje, które wprowadzają w dobry nastrój, wywołują uśmiech i wzbudzają pozytywne emocje. Ewa Woydyłło – w jej rodzinnej biografii jest Katyń i Kazachstan. Mama nauczyła ją tolerancji, Ameryka tego, że życie można dowolnie kształtować i nigdy nie jest za późn...
„By stać się szczęśliwym człowiekiem, trzeba odkryć, co w nas samych na to nie pozwala. Starożytna mądrość ujęta w cztery pozornie proste zasady, inspiruje do zmian, uczy miłości, wskazuje drogę do prawdziwej wolności i spokoju ducha. Niezwykła książka” – Tatiana Cichocka, dziennikarka miesięcznika „Zwierciadło”. Cztery umowy to wyjątkowy przewodnik po drodze do prawdziwej wolności i harmonii. Autor odkrywa źródło przekonań i zachowań, które nas ograniczają i odbierają prawdziwą radość życia i, opierając się na mądrości starożytnych Tolteków, podaje skuteczne sposoby, które z dnia na dzień mogą odmienić życie każdego z nas. Niby oczywiste, a jednak często nieuświadomione zasady będące umowami, które powinniśmy zawrzeć sami z so...
Wybierz się do niewielkiego teksańskiego miasteczka, do którego pasują jedynie obcy, w pierwszym tomie serii paranormal mystery autorstwa Charlaine Harris, czołowej autorki New York Timesa. Witajcie w Midnight, w Teksasie – miasteczku z wieloma zabitymi oknami i zaledwie kilkoma stałymi mieszkańcami, położonym na skrzyżowaniu Witch Light Road i drogi do Davy. To standardowe, niemal wymarłe miejsce. Stoi tam lombard, w którym mieszkają trzy osoby. Jedną z nich widuje się tylko w nocy. Jest restauracja, lecz ludzie, którzy się w niej zatrzymują, z reguły nie zagrzewają miejsca. Jest też nowy mieszkaniec, Manfred Bernardo, który chce tylko ciężko pracować i dopasować się do reszty. Ale Manfred ma też własny sekret...
Nowe wydanie z niepublikowanymi wcześniej wpisami Adama Kaya. Sprawdź, dlaczego nie znalazły się w pierwszej edycji książki... Witaj w świecie 97-godzinnych tygodni pracy. W świecie decyzji o życiu i śmierci. W świecie nieustannego tsunami płynów ustrojowych. W świecie, w którym zarabiasz dziennie mniej niż szpitalny parkometr. Pożegnaj się z przyjaciółmi i bliskimi związkami Witaj w świecie lekarza stażysty. Spisana potajemnie po niekończących się dyżurach, bezsennych nocach i pracujących weekendach książka komika i byłego stażysty Adama Kaya to dotkliwie szczery opis czasu, który spędził na linii frontu brytyjskiej służby zdrowia. Na zmianę zabawne, przerażające i wzruszające zapiski omawiają wszystko, co chcieliście wiedzieć – i sporo rzeczy...
Jak powstają szczęśliwe wspomnienia? Dlaczego fragment piosenki, zapach albo smak mogą cofnąć nas w czasie do zapomnianych wydarzeń? I czy można nauczyć się tworzyć szczęśliwe wspomnienia i ćwiczyć zapamiętywanie ich na dłużej? W zeszłym roku Meik Wiking – autor wydanego w 37 krajach bestsellera Hygge. Klucz do szczęścia oraz dyrektor Instytutu Badań nad Szczęściem – skończył 40 lat i zrozumiał, że ma za sobą już połowę życia (przeciętny Duńczyk żyje 80 lat). Właśnie dlatego zaczął się zastanawiać nad swoimi wspomnieniami. Które z przeżytych dotąd 14 610 dni są wciąż żywe w jego pamięci i dlaczego? Pamięta swój pierwszy pocałunek, ale trudno mu sobie przypomnieć, co robił w marcu 2007 roku. Meik zaczął badać wspomnienia w Inst...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro