Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Książka Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik
Łukasz Pietruk
Skorzystaj z rabatu do 25% na wybraną ofertę Uniwersytetu Jagiellońskiego!
Księgarnia » Poradniki » Prawo i administracja » Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik

Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik

Nasza cena:
108,57 zł (zawiera rabat 6 %)
Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik - Dodaj do koszyka
Cena rynkowa: 115,50 zł (oszczędzasz 6,93 zł)
Autor: 

Łukasz Pietruk

Wydawnictwo: ODDK
Rok wydania:2019
Oprawa:miękka
Liczba stron:201
Format:14.8 x 21.0 cm
Numer ISBN:9788378046707
Kod paskowy (EAN):9788378046707
Dostępność: pozycja dostępna (1 egz.)
Wysyłka
PocztaPoczta Polska od 7,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (1 egz. w magazynie)
RuchOdbiór w kiosku RUCHu 7,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (1 egz. w magazynie)
PaczkomatyPaczkomaty 9,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (1 egz. w magazynie)
KurierKurier 9,99 zł
wysyłka jeszcze dzisiaj (1 egz. w magazynie)
Bezpłatny odbiór osobisty w punkcie:
Bielsko-Biała
ul. 11 Listopada 60 przy Placu Wolności
do odbioru już jutro
Chorzów
ul. Jagiellońska 4 przecznica ul. Wolności
do odbioru już jutro
Gdańsk
ul. Dmowskiego 12 obok stacji Gdańsk Wrzeszcz
do odbioru już jutro
ul. Kartuska 149 dzielnica Siedlce
do odbioru już jutro
Gdynia
ul. Świętojańska 14 przy skwerze Kościuszki
do odbioru już jutro
Gliwice
ul. Zwycięstwa 32 250 m od DTŚ
do odbioru już jutro
Katowice
al. Korfantego 51 blisko Spodka
do odbioru już jutro
ul. Staromiejska 6 50 m od Rynku
do odbioru już jutro
Kraków
al. Daszyńskiego 8 blisko Hali Targowej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Batorego 15B przecznica od ul. Karmelickiej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Dobrego Pasterza 122 Prądnik Czerwony
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Josepha Conrada 79 obok stacji BP
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kalwaryjska 67 250 m od ronda Matecznego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kluczborska 17 przy pętli "Krowodrza Górka"
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Kobierzyńska 93 osiedle Ruczaj-Zaborze
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. M. Dąbrowskiej 17A 50 m od CH Czyżyny
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Pawia 34 naprzeciwko Galerii Krakowskiej
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Pilotów 2E 300 m od ronda Młyńskiego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Wielicka 28 200 m od Cmentarza Podgórskiego
do odbioru jeszcze dzisiaj
ul. Wysłouchów 3 Kurdwanów
do odbioru jeszcze dzisiaj
Lublin
ul. Narutowicza 11 przy przystanku Plac Wolności 01
do odbioru już jutro
Łódź
ul. Piotrkowska 193 200 m od Politechniki Łódzkiej
do odbioru już jutro
ul. Pojezierska 1A skrzyżowanie z ul. Zgierską
do odbioru już jutro
ul. Retkińska 119 osiedle Retkinia
do odbioru już jutro
ul. Strażacka 5 w parku handlowym
do odbioru już jutro
Poznań
ul. Święty Marcin 47 250 m od Zamku Cesarskiego
do odbioru już jutro
Rzeszów
ul. Jana III Sobieskiego 2D/2 300 m od Galerii Rzeszów
do odbioru już jutro
Warszawa
al. KEN 51 skrzyżowanie z ul. Płaskowickiej
do odbioru już jutro
al. KEN 88 Ursynów - metro Stokłosy
do odbioru już jutro
al. Niepodległości 54 przy stacji metro Wierzbno
do odbioru już jutro
ul. Chmielna 4 50 metrów od ul. Nowy Świat
do odbioru już jutro
ul. Czapelska 48 200 m od ronda Wiatraczna
do odbioru już jutro
ul. Kondratowicza 37 blisko Szpitala Bródnowskiego
do odbioru już jutro
ul. Pańska 96 300 m od ronda Daszyńskiego
do odbioru już jutro
ul. Powstańców Śląskich 3 obok restauracji McDonald's
do odbioru już jutro
ul. Stawki 8 450 m od CH Arkadia
do odbioru już jutro
ul. Wspólna 27 przecznica Marszałkowskiej
do odbioru już jutro
ul. Żeromskiego 1 przy stacji metra Słodowiec
do odbioru już jutro
Wrocław
al. Armii Krajowej 12 Budynek Centrum AB
do odbioru już jutro
ul. Jedności Narodowej 122 blisko Parku Słowiańskiego
do odbioru już jutro
ul. ks. Piotra Skargi 22 200 m od Galerii Dominikańskiej
do odbioru już jutro
ul. Plac Grunwaldzki 25 w budynku Grunwaldzki Center
do odbioru już jutro
ul. Ruska 2 przy Placu Solnym
do odbioru już jutro
Zamów przez telefon! (od poniedziałku do piątku):
Telefon12 210 09 02 (linia czynna w godzinach 8.00–20.00)

Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik – opis wydawcy

Przepisy RODO nałożyły na przedsiębiorców wiele nowych obowiązków. Ich realizacja nie zawsze wymaga podjęcia dodatkowych, specjalnych działań czy też współpracy z profesjonalnym podmiotem. Autor, doświadczony specjalista z zakresu ochrony danych osobowych, wskazuje, jak przestrzegać RODO oraz zabezpieczyć odpowiednio proces przetwarzania danych osobowych, wykorzystując m.in. zasoby posiadane przez przedsiębiorstwo.

W publikacji m.in.:

• jaki wpływ na uprzednio obowiązujące przepisy dot. ochrony danych osobowych miało wejście w życie RODO,

• czym jest i jakie znaczenie ma drabina technologiczna,

• kiedy nie trzeba stosować RODO,

• co decyduje o tym, że informacje należy uznać za dane osobowe,

• jakie są zasady przetwarzania danych osobowych,

• w jaki sposób można zapewnić bezpieczeństwo przetwarzanych danych,

• czym jest domyślna ochrona danych osobowych,

• co powinno znaleźć się w obowiązkowej dokumentacji dot. przetwarzania danych,

• w jaki sposób może zostać wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych,

• jakie prawa mają osoby, których dane dotyczą, oraz w jaki sposób mogą je realizować,

• co grozi za niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych.

Przystępny język, praktyczne wskazówki oraz szereg przykładów odzwierciedlających realne sytuacje pomagają lepiej zrozumieć omawiane zagadnienia.

FacebookTwitter
Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik - Dodaj do schowka
Dodawanie do schowka jest możliwe tylko po zalogowaniu na swoje konto.
Data ukazania się w księgarni: 2019.03.22
Recenzja
Klienci, którzy kupili Dlaczego nie należy bać się RODO? Praktyczny poradnik, wybrali również:
Gasnące ognie Antoni Ferdynand Ossendowski
Gasnące ognie
Antoni Ferdynand Ossendowski, 34,20
Ja, inkwizytor. Przeklęte krainy Jacek Piekara
Ja, inkwizytor. Przeklęte krainy
Jacek Piekara, 31,52
Cena jako marketingowy instrument oddziaływania na konsumentów Ilona Bondos
Cena jako marketingowy instrument oddziaływania na konsumentów
Ilona Bondos, 30,24
RODO w podmiotach leczniczych i gabinetach lekarskich + CD Aneta Naworska, Agnieszka Sztuwe
RODO w podmiotach leczniczych i gabinetach lekarskich + CD
Aneta Naworska, Agnieszka Sztuwe, 109,65
Piękny drań Christina Lauren
Piękny drań
Christina Lauren, 25,00
(Nie)obecność outdoor education w kształceniu szkolnym Renata Michalak, Teresa Parczewska
(Nie)obecność outdoor education w kształceniu szkolnym
Renata Michalak, Teresa Parczewska, 31,92
Amantka z pieprzem Grażyna Barszczewska, Grzegorz Ćwiertniewicz
Amantka z pieprzem
Grażyna Barszczewska, Grzegorz Ćwiertniewicz, 27,99
Ikar Deon Meyer
Ikar
Deon Meyer, 25,90
RODO w praktyce. 30 najczęstszych pytań i odpowiedzi dla podmiotów leczniczych praca zbiorowa
RODO w praktyce. 30 najczęstszych pytań i odpowiedzi dla podmiotów lec...
praca zbiorowa, 67,58
Bańka Siri Pettersen
Bańka
Siri Pettersen, 25,13
Kontrola z Urzędu Ochrony Danych Osobowych – nie daj się zaskoczyć Maciej Lipka
Kontrola z Urzędu Ochrony Danych Osobowych – nie daj się zaskocz...
Maciej Lipka, 50,15
Bez reszty Wojtek Miłoszewski
Bez reszty
Wojtek Miłoszewski, 31,20
Diabelski szczyt Deon Meyer
Diabelski szczyt
Deon Meyer, 25,90
Szczypta nadziei. Audiobook Agnieszka Olejnik
Szczypta nadziei. Audiobook
Agnieszka Olejnik, 21,26
Audyt RODO zgodnie z najnowszymi przepisami – jak się do niego przygotować praca zbiorowa
Audyt RODO zgodnie z najnowszymi przepisami – jak się do niego p...
praca zbiorowa, 41,65
Sońka. Audiobook Ignacy Karpowicz
Sońka. Audiobook
Ignacy Karpowicz, 21,53
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z rabatu do 22% na całą ofertę Wydawnictwa W.A.B.Uroboros, Lipstick Books
Ostatnio oglądane
KDlaczego nie należy bać się ...
KBaśń o wężowym sercu, albo w...
KPowrót z Bambuko
KKicia Kocia u dentysty
KProsta sprawa
KZdarzyło się w Watykanie. Ni...
KDziki łubin
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Gry - 67
© 2006-2020 Bonito.pl – Radość z czytania Polityka prywatności i plików cookies Obowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych
Jesteśmy tanią księgarnią internetową. Oferujemy tanie książki i komiksy, muzykę na płytach CD, filmy DVD i Blu-ray, zabawki dla dzieci, puzzle i gry planszowe. Koniecznie sprawdź nasze Bestsellery!