Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Dzisiaj oferujemy 131355 książek.
Stronę przegląda 1429 klientów.
Noworoczna wyprzedaż książek!
Szukaj w tej kategorii
Posortowano według
 
Kiszonki i fermentacje
42,19
wydawnictwo: Pascal, rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy! Maciej Nowak, krytyk kulinarny Przeczytaj, zacznij eksperymentować i stań się częścią triumfalnego powrotu fermentacji! Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Czwarta strona: Cytryny kiszone w wędzonej so...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Domowy wyrób wędlin. Pasztety i szynki
4,55
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Krotka historia wędliniarstwa w Polsce Zasady doboru mięsa. Peklowanie, solenie i przyprawianie mięsa. Domowe wędzenie wędlin. Przechowywanie szynek, kiełbas i innych wyrobów. Przepisy na smaczne, domowe wyroby wędliniarskie.
Dostępność: pozycja dostępna (32 egz.)Do koszyka
Przetwory. Sprawdzone przepisy
6,49
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Prezentujemy sprawdzone przepisy na dżemy, konfitury, powidła, galaretki, marynaty i chutneye, a także kiszone warzywa oraz owoce. Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: konfiturę cytrusową, brzoskwinie w wódce, pikle z ogórków z miodem, keczup bułgarski oraz jarzynkę z buraków, marchewki i jabłek. Ponadto radzimy, jak przygo...
Dostępność: pozycja dostępna (2 egz.)Do koszyka
-40%
Z działki, z lasu i takie tam
35,00 21,00
wydawnictwo: Dwie siostry, rok wydania: 2013, oprawa: miękka ze skrzydełkami
Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk. Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne pachnące la...
Dostępność: pozycja dostępna (9 egz.)Do koszyka
Słoiki na słodko i słono
22,74
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2016, oprawa: miękka
40 prostych kombinacji na zdrowe posiłki do zabrania w… słoiku. Jak szybko skomponować posiłek? Z prostych, nieprzetworzonych składników powstanie zdrowe i smaczne jedzenie, które zabierzesz ze sobą do pracy, dasz dziecku do szkoły, weźmiesz wychodząc z domu. Szybko, zdrowo i efektownie transportuj swoje jedzenie raz...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji BR
19,44
wydawnictwo: WAM, rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Marynowanie i kiszenie
12,99
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wiecznie zabiegane nie mamy już czasu, by wzorem naszych babć kisić i marynować - a to duży błąd. Przygotowywane w ten sposób potrawy są cenne dla zdrowia i niezwykle bogate w witaminę C. Łącząc tradycję z trendem zdrowego odżywiania przygotowaliśmy książkę pełną kulinarnych inspiracji. Oprócz typowo polskich przepisów pro...
Dostępność: pozycja dostępna (34 egz.)Do koszyka
Przetwory domowe z warzyw
6,44
wydawnictwo: Rea, rok wydania: 2014, oprawa: miękka
Na pewno wiecie, co to są (a może już sami próbowaliście przyrządzić) solone ogórki z czosnkiem, kiszona kapusta czy kompot z rabarbaru. W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów. Przeczytaj, wypróbuj przepisy, poczęstuj i...
Dostępność: pozycja dostępna (29 egz.)Do koszyka
399 przetworów na zimę
19,79
wydawnictwo: Delta W-Z Oficyna Wydawnicza, rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Chcesz samodzielnie zawekować coś więcej niż tylko dżem, warzywa lub mięso? A jakby zamknąć w słoikach kiełbaski curry, a w puszkach chleb? Autorka przedstawia 399 doskonałych przepisów, dzięki którym nauczymy się wekować wszystko: od warzyw i owoców po mięso, ryby, zupy i inne potrawy. W poradniku znajdziemy wiele różnoro...
Dostępność: pozycja dostępna (30 egz.)Do koszyka
Domowa spiżarnia
17,55
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2015, oprawa: miękka
Książka ta podpowiada, jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować: -przetwory z owoców, warzyw i grzybów, -kiełbasy i wędliny, -wina i nalewki, -tradycyjne masła, sery oraz oleje ziołowe, -mrożonki, -susze z owoców, warzyw i grzybów.
Dostępność: pozycja dostępna (4 egz.)Do koszyka
Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury
7,79
wydawnictwo: Prószyński, rok wydania: 2015, oprawa: miękka
Dżemy i konfitury, czyli słodkości ze słoika cieszące nas przez cały rok. Dzisiaj, choć rynek obfituje w przetwory wykonane przez duże zakłady spożywcze, smak domowych powideł dalej pozostaje niedościgniony. Powidła czy konfitury wykonane w domu, ta aromatyczna słodycz lata, mogą cieszyć domowników przez cały rok. Słodkie...
Dostępność: pozycja dostępna (19 egz.)Do koszyka
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CD
14,89
wydawnictwo: Rea, rok wydania: 2012, oprawa: miękka
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, sch...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Przetwory domowe z owoców
6,44
wydawnictwo: Rea, rok wydania: 2014, oprawa: miękka
Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla Ciebie. Znajdziesz tu ciekawe pomysły na: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery, soki ...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Przetwory
38,94
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2013, oprawa: skórzana
W tej książce zgromadziliśmy niektóre z naszych ulubionych przepisów na dżemy, galaretki, marmolady, marynaty, czatneje, sosy i wiele innych przetworów, a także mnóstwo porad, jak je wykorzystywać. Znajdziesz tu wszystko: od dżemu z jagód do sosu z cukinii, od konfitur z fig po marynowane szparagi i dodatkowo wiele kombina...
Dostępność: pozycja dostępna (51 egz.)Do koszyka
Jarska kuchnia siostry Anieli
10,34
wydawnictwo: Salwator, rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. Znajdziesz w nim: 1. sałatki 2. surówki 3. przekąski 4. przetwory 5. praktyczne porady
Dostępność: pozycja dostępna (26 egz.)Do koszyka
12345
następna strona
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z 40% rabatu na publikacje wydawnictwa Burda Książki!
Ostatnio oglądane
KW kręgach władzy. Tom 1. Wot...
KPucio mówi pierwsze słowa
KDziewczyna, którą kochałeś
KZaczarowana zagroda
KSekretne życie drzew
KUkryte terapie. Część 2. Cze...
KMiłość
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Książka
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
Zespół nienasyconego czytelnictwa
PayU
© 2006-2017 Bonito.pl  Polityka prywatności i plików cookies Tania książka, tania księgarnia, książki dla dzieci i dla dorosłych Bestsellery