Księgarnia internetowa Bonito.pl - Radość z czytania
Z książką na wakacje!
Szukaj w tej kategorii
Posortowano według
 
Podkategorie dla „Kulinaria » Kuchnie regionalne”
Jerozolima. Książka kucharska
45,49
wydawnictwo: Filo, rok wydania: 2015, oprawa: twarda wypełniona gąbką
Na kartkach Jerozolimy" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodni...
Dostępność: pozycja dostępna (37 egz.)Do koszyka
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
29,19
wydawnictwo: Publicat, rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!Zagadnienia opisane w książce:- aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodz...
Dostępność: pozycja dostępna (95 egz.)Do koszyka
Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków
42,19
wydawnictwo: Nasza Księgarnia, rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośr...
Dostępność: pozycja dostępna (56 egz.)Do koszyka
Qmam kasze
25,94
wydawnictwo: Muza, rok wydania: 2017, oprawa: miękka
Powrót do prostego smacznego jedzenia, do tradycyjnych polskich kasz. Kuchnia bez mięsa i z małą ilością glutenu. Maia Sobczak inspiruje, jak gotować pyszne potrawy z kasz, łącząc tradycję i nowoczesne trendy kulinarne. Jej kuchnia jest lekka, zdrowa i pachnąca.
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Kuchnia Polska Magdy Gessler
14,29
wydawnictwo: Edipresse Polska, rok wydania: 2016, oprawa: miękka
Magda Gessler – mistrzyni kuchni serwuje najlepsze przystawki, zupy, dania z mąki, kaszy i ziemniaków, mięsa, ryby oraz ciasta. Doskonale doprawione, aromatyczne i pięknie podane. Okraszone garścią autorskich porad.
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Mamuszka
38,99
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015! Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan. Kuchnia ukraińska ma bardzo bogatą historię i oferuje różnorodne dania. Tamtejsze potrawy zachwycają ciekawymi smakami i aromatami. Kuchnia Ukrainy znana jest przede ws...
Dostępność: pozycja dostępna (11 egz.)Do koszyka
Kociołkowanie po polsku. Sprawdzone przepisy
16,19
wydawnictwo: Studio Emka, rok wydania: 2014, oprawa: twarda
"Kociołkowanie? A cóż to takiego? Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam pokazać, że można inaczej spędz...
Dostępność: pozycja dostępna (49 egz.)Do koszyka
1000 przepisów. Kuchnia polska
16,24
wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o., rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Ten imponujący zbiór przepisów o różnym stopniu trudności pozwala zaplanować dowolny posiłek - od codziennych obiadów po wielodaniowe uczty. Prezentujemy pomysły na przekąski, zupy, mięsa, ryby oraz na dania z mąki i ziemniaków. Łasuchom proponujemy wypieki i desery, a tęskniącym za babcinymi konfiturami - receptury na d...
Dostępność: pozycja dostępna (11 egz.)Do koszyka
Kuchnia polska
9,74
wydawnictwo: Świat Książki, rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Gotujemy dużo mniej wykwintnie i obficie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy kuchni mniej czasu. Sporadycznie urządzamy wielkie przyjęcia. Dzisiejsza kuchnia jest bogata w warzywa, bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływy kuchni z różnych stron świata. Nasza Kuchn...
Dostępność: pozycja dostępna (27 egz.)Do koszyka
Mamma mia!
25,99
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Kontynuacja niezwykle lubianej serii kulinarnej. Dwie nowe, wspaniałe książki z oryginalnymi przepisami. Tym razem zapraszamy w podróż do Italii! Makarony, pizza, gnocchi, zupa minestrone, chrupiące bruschetty, bazyliowe pesto, panna cotta, panettone, lody i tiramisu - dania słodkie i wytrawne. Sprawdzone przepisy, piękne ...
Dostępność: pozycja dostępna (22 egz.)Do koszyka
Kuchnia Grecka
4,10
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2014, oprawa: miękka
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza ...
Dostępność: pozycja dostępna (29 egz.)Do koszyka
Kuchnia Meksykańska
4,10
wydawnictwo: Arystoteles, rok wydania: 2014, oprawa: miękka
Kuchnia meksykańska – sztuka kulinarna Meksyku i okolic, łącząca tradycje tubylczych Indian i wpływów hiszpańskich konkwistadorów. Opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili.
Dostępność: pozycja dostępna (36 egz.)Do koszyka
Kuchnia polska PWE
48,93
wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, rok wydania: 2005, oprawa: twarda
Nowe, zmienione wydanie "Kuchni polskiej PWE" nie jest zwykłą książką kucharską, ale praktycznym poradnikiem na temat podstaw gotowania, zasad racjonalnego żywienia, nakrywania do stołu, podawania potraw i zachowania się przy stole oraz żywienia dietetycznego. Obecne wydanie zawiera sprawdzone przepisy na dania tradycyjne ...
Dostępność: pozycja dostępna (35 egz.)Do koszyka
Po prostu po włosku
45,49
wydawnictwo: Buchmann / GW Foksal, rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Trzy siostry gotują – mamma mia! Niepowtarzalny klimat włoskich tradycji kulinarnych. W pierwszej części opisowej autorki podają proste sposoby na zrobienie różnych gatunków makaronu, włącznie z bezglutenowym. Mnóstwo słońca, oliwek, pomidorów, włoskiego temperamentu i rodzinnego biesiadowania, a wszystko w wyjątkowo...
Dostępność: pozycja dostępna (ponad 100 egz.)Do koszyka
Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak Jadano. 100 najlepszych przepisów
19,44
wydawnictwo: RM, rok wydania: 2016, oprawa: miękka
Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była zróżnicowana i eklektyczna – łączyła w sobie polską tradycję wyrosłą na gruncie szlacheckim, elementy kuchni kresowej, francuską nutę i zapożyczenia z kuchni żydowskiej. Była wielosmakowa i różnobarwna – jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rz...
Dostępność: pozycja dostępna (15 egz.)Do koszyka
12345678...28
następna strona
Wyszukiwarka
Wpisz tytuł, autora lub wydawcę
tylko w dostępnych
tylko z wyprzedaży
Skorzystaj z 40% rabatu na wybrane pozycje Wydawnictwa Lingea!
Ostatnio oglądane
KCzarne narcyzy
KJezu, Ty się tym zajmij! o. ...
KWanda. Opowieść o sile życia...
KLokatorka
KZapisane w wodzie
KNowa Jadłonomia. Roślinne pr...
KPonad wszystko (okładka film...
Pokaż ofertę tytułów z wyprzedaży
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Księgarnia internetowa - Mapa kategorii
Gry - 40
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
Zespół nienasyconego czytelnictwa
PayU
Sprawdź szczegółowe koszty dostawy...
© 2006-2017 Bonito.pl  Polityka prywatności i plików cookies Tania książka, tania księgarnia, książki dla dzieci i dla dorosłych Bestsellery