Ponad 100 przepisów na surówki, sałatki, dressingi i posypki przygotowanych przez królującą na Instagramie Amber Locke
Książka zawiera propozycje pozwalające tworzyć barwne, niezwykle dekoracyjne sałatki i surówki, które dzięki kreatywnym technikom wykonania są niepowtarzalne. A wszystko to przeplata się z niesamowitymi kompozycjami tworzonymi przez Amber z warzyw i owoców, które pokazują, jak wielka jest jej miłość do darów przyrody oraz radość z zabawy formami i barwami natury.
Autor | Amber Locke |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 144 |
Format | 19.5 x 23.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-5461-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327454614 |
Waga | 428 g |
Wymiary | 195 x 235 mm |
Data premiery | 2017.06.04 |
Data pojawienia się | 2017.06.04 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Jest to całkiem nowe wydanie z nowymi przepisami opracowanymi przez doświadczonych specjalistów od sztuki kulinarnej i dietetyki. Razem książka mieści aż 201 przepisów – sprawdzonych w praktyce, zarówno na zimno, jak i na ciepło, wykwintnych, standardowych, oryginalnych, w tym mięsnych, warzywnych, owocowych, deserowych, rybnych, z grzybami i innych. Zapraszamy do degustacji.
Oddajemy w Wasze ręce książkę, która – mamy nadzieję – pomoże Wam odpowiedzieć na często zadawane pytania: co dziś zrobić na obiad, z czym przygotować kanapki do szkoły, jak uatrakcyjnić odświętny obiad, czym zaskoczyć zaproszonych gości. Wierzymy, że zarówno początkująca, jak i wytrawna Pani domu, znajdzie tu wiele ciekawych propozycji, wskazówek i porad.
Na kartkach Jerozolimy Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej. Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów. Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W Jerozolimie połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą...
Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur, nie tylko z rodzimych owoców (jak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami – decydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów – od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Aby doświadczyć pragnienia, trzeba żyć! Najważniejsza historia ludzkości opowiedziana z zupełnie nowej, szokującej perspektywy! Nominacja do Nagrody Goncourtów 2019. Trzydziestotrzylatek zaczyna zaskakiwać mieszkańców swojej wioski, przejawiając nietypowe zdolności. Woda przemieniona w wino na weselu młodej pary, uzdrowienie małego chłopca i trędowatego, przywrócenie zmysłu wzroku niewidomemu… Trzydzieści siedem cudów nie przyniosło jednak mężczyźnie chwały, a potępienie. Poddany sądowi słyszy nieodwołalny wyrok: ukrzyżowanie. Rozpoznajesz tę historię? Zmierz się z nią jeszcze raz, szczególnie, że jej narratorem jest sam Jezus Chrystus! Pragnienie, bestsellerowa powieść Amélie Nothomb, autorki prowokującej i słynącej z ekstrawagancji, sprawi, ...
Kim była najbardziej grzeszna Madonna średniowiecza? Kto malował lubieżne służące? Czyje oczy hipnotyzowały Wiedeń? Kolejna książka z bestsellerowej serii biografii historycznych wydawnictwa Lira zabiera czytelników w krainę światowego malarstwa. Dlaczego artysta zdecydował się uwiecznić rysy tej a nie innej damy? Czy były to przypadkowe modelki? A może portretowane były żony, córki lub kochanki bogatych sponsorów zamawiających owe obrazy? Tożsamość niektórych portretowanych wciąż pozostaje zagadką, ale dzięki nim możemy dowiedzieć się, jak kształtował się niegdyś ideał urody, co nosiły i jak czesały się ówczesne elegantki. Iwona Kienzler w swojej książce zdradza tajemnice kobiet, które patrzą na nas od stuleci z płócien wielkich mistrzów:...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na: • warzywa faszerowane, • samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem..., • warzywne dodatki do innych dań.
Kolejne lata wojny odzierają mieszkańców Europy ze złudzeń na rychłe jej zakończenie. Nie tylko na terenie Polski ludzie stykają się z okrucieństwem, także wycieńczająca wojna na wschodzie odkrywa barbarzyńskie praktyki, gdzie pojęcie człowieczeństwa zostaje zdewaluowane i ludzkie życie wydaje się nie mieć wartości. Los rozdziela czwórkę bohaterów i stawia przed nimi kolejne wyzwania, a brzemię wojny odciska na nich głębokie piętno. Czy uda im się pokonać piętrzące się przeszkody? Czy miłość i przyjaźń wygrają z nienawiścią i egoizmem, gdy ludzkie ścieżki wyznacza historia? Kiedy biografie naznaczone są bólem i krwią, każdy stara się ocalić to, co jeszcze dobrego tli się w człowieku.
W końcu! Królowa zdrowych blogów przedstawia sto oryginalnych i nigdzie wcześniej niepublikowanych przepisów Nareszcie książka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i często bezglutenowej. My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.
Przestawiona publikacja prezentuje dzieje ziem polskich od momentu pojawienia się na nich człowieka aż do czasów zupełnie współczesnych. Atlas składa się nie tylko z map, ale również z syntetycznych komentarzy i wielu dodatkowych ilustracji: fotografii, reprodukcji obrazów, emblematów, odznaczeń, plakatów, wykresów, schematów. Dzięki temu rozwiązaniu książkę można czytać na wiele sposobów.
Historia, dzięki której uwierzysz, że nie wolno rezygnować z miłości Agata wreszcie uporała się z demonami przeszłości. Otaczają ją wierni przyjaciele, firma odnosi spektakularne sukcesy, współpracownicy ją uwielbiają, a w domu zawsze czeka na nią piękny rudy kot. Dlaczego więc jej myśli wciąż wracają do tego, co kilka miesięcy wcześniej zdarzyło się w Londynie, do tajemniczego Patricka Reeda i do niespodziewanego spotkania z Markiem? Czy pojawi się w jej życiu ktoś, w kim los połączy to co najlepsze z obu jej wielkich miłości? Kto wie… Wiele może się zdarzyć w Paryżu i w Londynie, ale na wakacjach w Prowansji może wydarzyć się naprawdę wszystko! Marzena Rogalska, dziennikarka i pisarka, w Drugiej miłości, kontynuacji losów Agaty z uwielbianyc...
Po prostu. Bez spinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki, zupy, sałatki i przekąski nie wymagają skomplikowanych technik gotowania, a składniki można znaleźć w sklepie na rogu. Każdą z potraw można zmienić na wersję wegańską i bezglutenową. Każda pozwala na niekończące się wariacje kulinarne – ponieważ nadwyżkę tego, co zostało z poprzedniego dnia, z powodzeniem można wykorzystać w nowej, oszałamiającej potrawie. Na przykład jeśli z zupy imbirowo-grochowej zostało wam trochę imbiru, możecie zrobić marchew...
Create big, beautiful and vibrant vegan salads with a variety of fresh ingredients and epically delicious dressings. These salads are not only show-stoppingly gorgeous to look at but also are super-nutritious and delicious to eat. Why not try a Kale & radish salad with blueberry dressing, Avocado 'truffle' salad, Little gem tacos or Pepper salad with crushed tomato and orange salsa. With features on ingredients, tools, cutting techniques, toppings and dressings, plus over 100 recipes, you'll be left feeling fully delighted and satisfied yet light, bright and energized too!
Ta książka jest wyrazem miłości do owoców i warzyw, które są wspaniałymi składnikami kolorowych i odżywczych zup Znajdują się tu przepisy na zupy wegańskie – niektóre w wersji „na surowo”, inne gotowane, jeszcze inne na słodko. Znajdziecie tu zupę w każdym kolorze tęczy, która obrazuje niezwykłą różnorodność barw stworzonych przez naturę. Ponad 100 przepisów na zupy, buliony i sosy, przygotowane przez królującą na Instagramie Amber Locke.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro