Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 144 |
Format | 19.0x25.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-6137-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327461377 |
Waga | 640 g |
Wymiary | 187 x 250 x 15 mm |
Data premiery | 2017.04.24 |
Data pojawienia się | 2017.04.24 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
O niezwykłości Wielkanocy w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych dań. Nie może na nim zabraknąć żurku, jajek w różnej postaci, pieczonej szynki czy białej kiełbasy, dzięki którym przy świątecznym stole zapanuje prawdziwie rodzinna atmosfera.
Cieszący się niesłabnącą popularnością cykl książeczek o Kici Koci został zapoczątkowany przez tytuł Kicia Kocia gotuje, i rozrósł się do dwudziestu siedmiu pozycji. Oprócz tego wydawnictwo może się pochwalić, iż Kicia Kocia została siostrzyczką – najmłodsi czytelnicy śledzą przygody jej brata Nunusia w kartonowych książkach z serii „Kicia Kocia i Nunuś”. W nowym wydaniu, z okazji 10-lecia serii „Kicia Kocia”, została odświeżona szata graficzna książeczek. Kicia Kocia bardzo lubi grać w piłkę nożną. Wybiera się do parku, gdzie już czekają Julianek i Adelka. Zabawa toczy się w najlepsze. W pewnym momencie włącza się do niej nowy kolega. Nie może kopać piłki, bo jeździ na wózku, ale za to świetnie rzuca. Kici Koci i przyjaciołom...
Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat. Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się podczas fermentowania. Sztuka fermentacji to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody...
Ta wyjątkowa książka przedstawia postać wielkiego papieża od nieznanej dotychczas strony. Czerpiąc z przekazów historycznych i dokumentów, publikacja ta ukazuje Jana Pawła II podczas publicznych wystąpień i w życiu prywatnym. Ostatni rozdział poświęcony jest całkowicie dwóm końcowym tygodniom pontyfikatu Jana Pawła, od nagłego ataku choroby po śmierć i nabożeństwo żałobne, w którym uczestniczyła cała społeczność chrześcijańska i liczni przywódcy państwowi.
Bostoński placek śmietankowy czy cytrynową Kreolkę, Czarcią stopę z polewą czy Krasnoludki z ciemnego lasu? A może coś bardziej tradycyjnego? W naszej ciekawej książce każda pani domu znajdzie coś, by zachwycić i zadziwić najbliższych – rodzinę, przyjaciół, znajomych, tych nawet najbardziej wymagających. Są tu przepisy na ciasta i staropolskie, i egzotyczne (nieznane u nas wcześniej), i receptury drogie, i tanie, i bardzo wykwintne, i zupełnie zwyczajne. Łączy je jedno – wykorzystane w kuchni nie tylko pozwolą gospodyni poznać słodki smak sukcesu, ale sprawią, że domownicy (i zapewne nie tylko oni!) przeżyją chwile niebiańskiej rozkoszy (podniebienia!).
Rzucając kolorowymi kostkami, gracze starają się zdobyć jak najwięcej butów dla swoich stonóg. Muszą podejmować decyzje, ile butów i w jakich kolorach chcą zdobyć w kolejnych rundach. Wygra gracz, którego stonoga posiadać będzie najwięcej butów. Urocza, przyjazna oprawa graficzna i wciągająca fabuła sprawiają, że dziecko nawet nie zauważa, że uczy się kolorów oraz dodawania i odejmowania, dobrze się przy tym bawiąc! Elementy gry wykonane są z grubego kartonu, dzięki czemu gra jest odporna na działanie małych, zwinnych dziecięcych rączek. Gra ma 2 warianty: dla dzieci młodszych i starszych.
Na 120 stronach znana włoska pisarka kulinarna Carla Bardi zaprezentowała ponad 100 przepisów na tradycyjne włoskie dania z makaronem.
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego potrzebujesz, by przygotować swój pierwszy aromatyczny bochenek. Nauczysz się też, jak zrobić zakwas i jak z niego korzystać. Upiecz zatem chleb razowy pełnoziarnisty, chlebki naan, foccacię, a także bułki o miękkiej, delikatnej skórce, którymi zachwycą się twoi domownicy oraz goście. Magdalena Grzegorczyk od ponad 6 lat prowadzi Skutecznie.Tv – jeden z najpopularniejszych kanałów kulinarnych na polskim YouTube, oraz Gotuj.Skutecznie.Tv – również cieszący się dużym powodzeniem blog z przepisami i poradami. W tym czasie udało się jej zgromadzić wierną publiczność kilkudziesięciu tysięcy osób. B...
Żeby świętowanie w rodzinnym gronie było naprawdę udane i niepowtarzalne, trzeba starannie zrealizować każdy etap przygotowania słodkich przysmaków Ciasto powinniśmy przygotować ze składników dobrej jakości, z poszanowaniem kilku prostych reguł. Jeśli na przykład ktoś robi ciasto na naleśniki, powinien przesiać mąkę, żeby w cieście nie było grudek. Jeśli próbujemy zrobić pączki, ciągliwe, gładkie ciasto powinnyśmy zostawić do wyrośnięcia na co najmniej dwie godziny. To samo dotyczy ciasta na drożdżówki typu brioche, które również potrzebuje czasu na wyrośnięcie. Nawet ciasto na najzwyklejsze herbatniki wymaga kilku zabiegów, bez których nie ma mowy o sukcesie w pieczeniu. Na kolejnych stronach można znaleźć mnóstwo pożytecznych wskazówek...
Dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Dla tych, którzy stosowali Post Daniela. Krystyna Dajka, autorka bestsellerowego Postu Daniela z uzdrawiającą dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej®, tym razem odpowiada na pytanie, które codziennie sobie zadajemy – co przygotować na śniadanie lub kolację, aby było zdrowo, a przygotowanie posiłku nie zajęło zbyt wiele czasu? Książka to zbiór inspiracji z prostymi przepisami na zbilansowane, pełnowartościowe i smaczne posiłki. W publikacji znajdziesz przepisy na: – pachnące i chrupiące chleby: na zakwasie, drożdżach, bezglutenowe, – sycące śniadania i odżywcze drugie śniadania, – lekkostrawne i urozmaicone kolacje. Wśród przepisów na smakowite dania tradycyjnie znalazły się praktyczne porady o...
Doktor Dolittle i jego zwierzęta w serii „Kolorowa Klasyka” to najpiękniejsze kolorowe wydanie tej powieści na rynku! Książka zawiera wspaniałe, barwne ilustracje, jej atutem jest duża, ułatwiająca szybkie czytanie czcionka. Edycja na szlachetnym papierze, bardzo trwała i estetyczna. W angielskim miasteczku Puddleby mieszka niezwykły doktor, który potrafi rozmawiać z każdym zwierzęciem na świecie. Towarzyszą mu wierni przyjaciele – sowa, kaczka, pies, papuga i małpka. Pewnego zimowego dnia w ich domu pojawia się jaskółka z wieściami o strasznej chorobie nękającej małpy w dalekiej Afryce. Doktor wyrusza na ratunek i tak zaczyna się wielka przygoda. Jeśli chcecie wiedzieć, jak się skończy, udajcie się wraz z doktorem Dolittle i jego zwierzęcymi towarzysz...
Poznaj wielkanocne tradycje i zwyczaje, a potem przygotuj oryginalne ozdoby, którymi udekorujesz wielkanocny stół. Ozdób dom kolorowymi trójwymiarowymi pisankami, na stole postaw baranka, a w oknie powieś wiosenne kurczątko. Ich wykonanie jest bardzo proste – wystarczy wypchnąć elementy i złożyć je bez użycia kleju i nożyczek. W książce znajdziesz wiele pomysłowych projektów oraz świątecznych ciekawostek, dzięki którym Wielkanoc będzie wyjątkowa!
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro