„Kociołkowanie? A cóż to takiego?
Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam pokazać, że można inaczej spędzać wolny czas, wspólnie odpoczywając po trudnych chwilach codziennego życia. Kociołkowanie to nie tylko gotowanie zupy, to nowy styl weekendowego życia, przepyszne potrawy, udane imprezy i koniec nudy podczas wyjazdów. To nowa moda, która odpowiada każdemu, bo każdy, kto spróbuje, odnajdzie w kociołkowaniu coś fajnego dla siebie”.
Autor | Ewa Hangel |
Wydawnictwo | Studio Emka |
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 118 |
Format | 15.5 x 22.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-60652-76-3 |
Kod paskowy (EAN) | 9788360652763 |
Waga | 325 g |
Wymiary | 150 x 226 x 14 mm |
Data premiery | 2010.05.14 |
Data pojawienia się | 2010.05.14 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
„Vege kociołkowanie” to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu – łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! W naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym...
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską, a także bazą do innych smakowitych potraw. Kiszonki to także wspaniały pomysł na zdrowy posiłek – pełne witamin są naturalnymi probiotykami, które wspomagają naszą odporność. Weganka, Magdalena Pieńkos, instruuje, jak kisić warzywa, owoce, grzyby, a także jak przygotować fermentowane, pełne zdrowia napoje i pomysłowe posiłki z kiszonek.
Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego! Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety – to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie. Poznaj przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory rok...
Antoni Ferdynand Ossendowski – podróżnik, szpieg, awanturnik, wojownik, uczony, dyplomata, poliglota, dziennikarz i wielki erudyta. Podobne określenia można by przytaczać bez końca. Jest drugim po Henryku Sienkiewiczu najbardziej znanym polskim pisarzem na świecie, czego dowodem są 142 przekłady jego książek na języki obce. Najgłośniejsze dzieło Ossendowskiego Przez kraj ludzi, zwierząt i bogów to zapis przeżyć, jakie były jego udziałem, gdy w czasie wojny domowej uciekał przed bolszewikami przez Syberię, Mongolię i Chiny. Autor zyskał zaufanie mongolskich lamów i w niezwykłych okolicznościach zawarł znajomość ze słynnym „krwawym baronem” von Ungern-Sternbergiem, bałtyckim Niemcem w służbie carskiej, który zamierzał zrealizować idee stworzenia n...
„Skąd pomysł na rzymskie garnki? Przeniosłam ogrodowe kociołkowanie, które uwielbiam, do garnka rzymskiego. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo daje niesamowite smaki i zapachy, piecze się zdrowo i można całkowicie wyeliminować tłuszcz. Świetny zarówno do mięs, ryb jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki”. – Autorka
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Nowe, uzupełnione wydanie. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba, od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Soda oczyszczona jest naturalną, nietoksyczną substancją, która potrafi zdziałać cuda. Jest wyjątkowo prosta w użyciu, bezpieczna dla dzieci i przydatna w leczeniu wielu chorób, a także tania i dostępna wszędzie. Gwarancja czystości, zdrowia i urody. Jeden środek – wiele zastosowań Czy wiesz, że istnieje substancja, która pomoże Ci rozwiązać niemal każdy problem, począwszy od zakwaszenia organizmu, grzybicy skóry i brzydkiego zapachu ciała, a skończywszy na plamach pozostających na ubraniach po praniu i brudnej lodówce? Co byś powiedział, gdyby środek ten kosztował mniej niż złotówkę za sto gramów? Czy byłbyś zainteresowany? Produkt ten nie tylko istnieje, ale najprawdopodobniej znajduje się w Twoim domu – to soda oczyszczona. Pierwsza pomoc w dom...
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotn...
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe smaki.
Najnowsza książka z bestsellerowej serii „Masoneria polska 2021”, której autorem jest Stanisław Krajewski to publikacja długo wyczekiwana przez czytelników. Pisarz, we właściwym dla siebie stylu analizuje ubiegłoroczne wydarzenia, które przyczyniły się do zmiany nastrojów społecznych, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Na podstawie wniosków Krajewski przedstawia prawdopodobną wizję przyszłości, w której masoni zdołają zrealizować swoje cele. Taka konstrukcja książki sprawia, że czytelnik oprócz wiedzy zdobywa również zdolność do rozumienia procesów socjologicznych. Jakie znaczenie ma Polska w planach masonerii? Co wspólnego mają Chiny i masoni? Kto i jak chce wykończyć Polskę i Kościół? Czy czekają nas nowe rozbiory? Odpowiedzi na te i i...
Nowa, pikantna wersja gry „5 sekund” – uwaga, tylko dla dorosłych! W grze „5 sekund. Bez cenzury” pytania zostały przygotowane z myślą o graczach 18+, a odpowiedzi na nie nie obejdą się bez dwuznacznych aluzji. Z pozoru łatwe wydaje się wymienienie trzech zastosowań dla Twojego języka – ale czy potrafisz zrobić to w 5 sekund, gdy właśnie plącze ci się język? Pozostali gracze bacznie cię obserwują, z niecierpliwością oczekując twojej odpowiedzi, a czas ucieka! Po prostu wyrzuć to z siebie… albo lepiej nie! Zawartość opakowania: • 163 karty z 326 pytaniami oraz 3 karty do pytań własnych, • specjalny czasomierz, • pudełko na karty, • instrukcja.
Apetyt na Meksyk to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga „apetycznie-klasycznie.pl”mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne. W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te ze zwykłych barów, przydrożnych stoisk czy przyrządzane w meksykańskich domach. Oprócz przepisów poznamy ciekawostki kulinarne oraz wybrane meksykańskie warzywa i owoce popularne w Meksyku, a nieznane w Polsce. To kuchnia niezwykle urozmaicona, kolorowa, aromatyczna i zaskak...
Kociołkowanie? A cóż to takiego? Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, że gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało się nam pokazać, że można inaczej spędzać wolny czas, wspólnie odpoczywając po trudnych chwilach codziennego życia. Kociołkowanie to nie tylko gotowanie zupy, to nowy styl weekendowego życia, przepyszne potrawy, udane imprezy i koniec nudy podczas wyjazdów. To nowa moda, która odpowiada każdemu, bo każdy, kto spróbuje, odnajdzie w kociołkowaniu coś fajnego dla siebie
Skąd pomysł na rzymskie garnki? Przeniosłam ogrodowe kociołkowanie, które uwielbiam, do garnka rzymskiego. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo daje niesamowite smaki i zapachy, piecze się zdrowo i można całkowicie wyeliminować tłuszcz. Świetny zarówno do mięs, ryb jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki. – Autorka
„Vege kociołkowanie” to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni. Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść. Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu – łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! W naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym...
„Skąd pomysł na rzymskie garnki? Przeniosłam ogrodowe kociołkowanie, które uwielbiam, do garnka rzymskiego. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo daje niesamowite smaki i zapachy, piecze się zdrowo i można całkowicie wyeliminować tłuszcz. Świetny zarówno do mięs, ryb jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki”. – Autorka
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro