Życie w stylu vege, kontynuacja Vege na diecie, skupia się na specyficznych potrzebach wegan i wegetarian. Wykluczenie mięsa z jadłospisu wydaje się proste, ale żeby zapewnić sobie odpowiednią i zbilansowaną dietę, trzeba dobrze poznać możliwości świata roślin. Wiele dostępnych na rynku produktów dla wegetarian i wegan to żywność wysoko przetworzona, która nie powinna się znaleźć w niczyjej diecie.
Magdalena Makarowska, znana dietetyczka hedonistka, w swoim niepowtarzalnym stylu przedstawia czytelnikom ważne dla zdrowia składniki i produkty, z których można skomponować pyszne i kolorowe dania bez obaw o sylwetkę i wyniki badań. Nie znajdziemy tu typowego dla niej kilkutygodniowego programu żywieniowego, za to otrzymujemy wyczerpujące kompendium wiedzy o zdrowym, bezmięsnym odżywianiu.
Autor | Magdalena Makarowska |
Wydawnictwo | Feeria |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 264 |
Format | 16.5 x 23.5 cm |
Numer ISBN | 9788372296535 |
Kod paskowy (EAN) | 9788372296535 |
Data premiery | 2017.05.23 |
Data pojawienia się | 2017.05.23 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Życie w stylu vege to druga książka Magdaleny Makarowskiej, jednak pierwsza, z którą miałam okazję się zapoznać. Niesamowite jest to, że dzielimy z autorką nie tylko to samo imię, ale również dwa zawody – biotechnologia i dietetyka to dwie dziedziny, które nas łączą. No i jeszcze jedna rzecz – dieta wegetariańska, z którą jestem za pan brat ponad połowę mojego życia! A Życie w stylu vege to świetna pozycja nie tylko dla początkującego wegetarianina, ale dla każdego miłośnika tej diety, bo stanowi czyste kompendium wiedzy oraz mnóstwo smakowitych przepisów, które na pewno wypróbuję!
Choć wiedza, jaka jest tutaj zaprezentowana, nie jest dla mnie niczym nowym, tak niesamowitą przyjemnością było ją sobie ugruntować i odświeżyć, a to dlatego, że jest przedstawiona w znakomity, bardzo przystępny sposób. Zazwyczaj nie zaczynam recenzji od opisu szaty graficznej i sposobu wydania książki, ale w tym przypadku zrobię wyjątek, bowiem to chyba najładniej wydana książka o diecie wegetariańskiej, jaka zagościła na mojej kuchennej półce! Mąż autorki jest fotografem i to on zadbał o to, żeby znalazły się tutaj przepiękne zdjęcia, od których ciężko oderwać wzrok! Ta książka jest pełna idealnie zbilansowanych kolorów, ma świetny format, świetną oprawę i wygląda naprawdę przepięknie! Istny raj dla wzrokowców. Choć oczywiście nie należy oceniać książki po wyglądzie, ale prawda taka, że sama treść i wnętrze są równie bogate.
Każdy rozdział tej książki skupia się na konkretnej grupie produktów, jakie są stosowane w diecie wegetariańskiej. Autorka już na samym początku zaznacza, że najważniejsze jest słuchanie swojego ciała, a nie usilnie ograniczanie się i radykalizacja. Jeżeli chcesz przejść na dietę wegańską, ale czujesz potrzebę zjedzenia jajka, to po prostu to zrób. Wszystko przychodzi z czasem, a ciało wie, czego mu potrzeba. Znajdziemy tutaj informacje o niezbędnikach diety wegetariańskiej, o tak zwanym green foods (siła chlorofilu!), o ziarnach, nasionach i orzechach, o strączkach i superżywności, o witaminowych bombach czy mleku roślinnym. Jest też rozdział w pełni poświęcony kobietom w ciąży, a także małe co nieco o raw food, czyli diecie surowej. W każdym rozdziale znajdziemy nie tylko smakowite przepisy, ale również rzetelną wiedzę o danych produktach – jakie dobroczynne składniki w sobie zawierają, w czym mogą nam pomóc i jak najlepiej je wykorzystać.
Wszystkie przepisy, jakie poleca autorka, są naprawdę łatwe w wykonaniu i nie wymagają od nas wyjątkowych umiejętności kulinarnych. Mamy tutaj do czynienia z pomysłami na szybkie, proste i smaczne dania, które będą dobrym źródłem witamin i składników odżywczych. A te przepiękne zdjęcia zdecydowanie zachęcają do ich wypróbowania. Co więcej, pojawia się tutaj sporo użytecznych ciekawostek, chociażby wskazówki, jak w domowy sposób oczyścić warzywa i owoce z pestycydów czy też w jaki sposób wykorzystać wodę z ciecierzycy albo jak odpowiednio moczyć orzechy i nasiona.
Ta książka to kolejny dowód na to, że dieta wegetariańska jest smaczna, zdrowa i kolorowa. Niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych i nie ma żadnych problemów z jej odpowiednim zbilansowaniem. Piękne wydanie spotyka się z rzetelną wiedzą, a całość jest przyjemna nie tylko dla oka, ale również dla umysłu. Polecam nie tylko tym, którzy już są na diecie wegetariańskiej, ale przede wszystkim tym, którzy chcą się do niej przekonać. Magdalena Makarowska potrafi być naprawdę przekonująca!
www.bookeaterreality.blogspot.com
Życie w stylu vege to druga książka Magdaleny Makarowskiej, jednak pierwsza, z którą miałam okazję się zapoznać. Niesamowite jest to, że dzielimy z autorką nie tylko to samo imię, ale również dwa zawody – biotechnologia i dietetyka to dwie dziedziny, które nas łączą. No i jeszcze jedna rzecz – dieta wegetariańska, z którą jestem za pan brat ponad połowę mojego życia! A Życie w stylu vege to świetna pozycja nie tylko dla początkującego wegetarianina, ale dla każdego miłośnika tej diety, bo stanowi czyste kompendium wiedzy oraz mnóstwo smakowitych przepisów, które na pewno wypróbuję!
Choć wiedza, jaka jest tutaj zaprezentowana, nie jest dla mnie niczym nowym, tak niesamowitą przyjemnością było ją sobie ugruntować i odświeżyć, a to dlatego, że jest przedstawiona w znakomity, bardzo przystępny sposób. Zazwyczaj nie zaczynam recenzji od opisu szaty graficznej i sposobu wydania książki, ale w tym przypadku zrobię wyjątek, bowiem to chyba najładniej wydana książka o diecie wegetariańskiej, jaka zagościła na mojej kuchennej półce! Mąż autorki jest fotografem i to on zadbał o to, żeby znalazły się tutaj przepiękne zdjęcia, od których ciężko oderwać wzrok! Ta książka jest pełna idealnie zbilansowanych kolorów, ma świetny format, świetną oprawę i wygląda naprawdę przepięknie! Istny raj dla wzrokowców. Choć oczywiście nie należy oceniać książki po wyglądzie, ale prawda taka, że sama treść i wnętrze są równie bogate.
Każdy rozdział tej książki skupia się na konkretnej grupie produktów, jakie są stosowane w diecie wegetariańskiej. Autorka już na samym początku zaznacza, że najważniejsze jest słuchanie swojego ciała, a nie usilnie ograniczanie się i radykalizacja. Jeżeli chcesz przejść na dietę wegańską, ale czujesz potrzebę zjedzenia jajka, to po prostu to zrób. Wszystko przychodzi z czasem, a ciało wie, czego mu potrzeba. Znajdziemy tutaj informacje o niezbędnikach diety wegetariańskiej, o tak zwanym green foods (siła chlorofilu!), o ziarnach, nasionach i orzechach, o strączkach i superżywności, o witaminowych bombach czy mleku roślinnym. Jest też rozdział w pełni poświęcony kobietom w ciąży, a także małe co nieco o raw food, czyli diecie surowej. W każdym rozdziale znajdziemy nie tylko smakowite przepisy, ale również rzetelną wiedzę o danych produktach – jakie dobroczynne składniki w sobie zawierają, w czym mogą nam pomóc i jak najlepiej je wykorzystać.
Wszystkie przepisy, jakie poleca autorka, są naprawdę łatwe w wykonaniu i nie wymagają od nas wyjątkowych umiejętności kulinarnych. Mamy tutaj do czynienia z pomysłami na szybkie, proste i smaczne dania, które będą dobrym źródłem witamin i składników odżywczych. A te przepiękne zdjęcia zdecydowanie zachęcają do ich wypróbowania. Co więcej, pojawia się tutaj sporo użytecznych ciekawostek, chociażby wskazówki, jak w domowy sposób oczyścić warzywa i owoce z pestycydów czy też w jaki sposób wykorzystać wodę z ciecierzycy albo jak odpowiednio moczyć orzechy i nasiona.
Ta książka to kolejny dowód na to, że dieta wegetariańska jest smaczna, zdrowa i kolorowa. Niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych i nie ma żadnych problemów z jej odpowiednim zbilansowaniem. Piękne wydanie spotyka się z rzetelną wiedzą, a całość jest przyjemna nie tylko dla oka, ale również dla umysłu. Polecam nie tylko tym, którzy już są na diecie wegetariańskiej, ale przede wszystkim tym, którzy chcą się do niej przekonać. Magdalena Makarowska potrafi być naprawdę przekonująca!
www.bookeaterreality.blogspot.com
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” – zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie. Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektur...
Kuchnia polska jest bardzo bogata i urozmaicona. Odpowiedni dobór potraw z tego skarbca oraz (czasami) niewielkie modyfikacje przepisów – zapewnią nam dietę zdrową, niezbyt drogą, a jednocześnie smaczną i urozmaiconą. Znajdziemy w niej receptury wegetariańskie, wegańskie, a także te dobre dla cukrzyków czy bezglutenowców.
Jeśli jesteś jedną z tych osób, którym zależy na ograniczeniu mięsa, ale nie chcesz go eliminować całkowicie – dieta flexi jest dla ciebie! Dzięki tej książce przekonasz się, że można zacząć żyć inaczej, z korzyścią dla zdrowia i planety. Dieta flexitariańska została okrzyknięta jedną z najzdrowszych diet na świecie. Wprowadzając ją, możesz uchronić się przed rozwojem chorób serca, nowotworów, cukrzycy i otyłości. A jeśli cierpisz na insulinooporność, możesz z jej pomocą poprawić wyniki badań i pozbyć się przykrych objawów. Co jednak nie mniej ważne, ta dieta jest różnorodna i pyszna! „Mamy nadzieję, że dzięki tej książce, a także naszym własnym doświadczeniom z dietą flexi i dietami roślinnymi ograniczysz ilość mięsa w die...
Efekty leczenia ziołami przez o. Andrzeja Klimuszkę przeszły wszelkie oczekiwania i na stałe weszły do arsenału współczesnej medycyny. Ojciec Andrzej Klimuszko był prekursorem powrotu do przyrody, wykorzystania jej zasobów leczniczych dla dobra człowieka.
Powrót Smoka Kresu to pierwszy tom bestsellerowej serii Frigiel i Fluffy, której akcja toczy się w uniwersum Minecrafta. To książka, w której młodzi czytelnicy odkryją ekscytujący świat przygód, fantastyki i minecrafta: W wiosce Lanniel święto trwa w najlepsze, gdy nagle nad dachami domów zjawia się ogromny czarny smok. Ernald, dziadek Frigiela, postanawia stanąć do walki z potworem. Tuż przed tym powierza chłopcu tajemniczą czarną skrzynię, każąc chłopakowi obiecać, że zaniesie ją jego przyjacielowi Valmarowi do miasta Puaba. Frigiel wpada w wir nieoczekiwanej przygody – wyrusza w drogę, nie mając pojęcia, że niesie ze sobą jeden z najbardziej poszukiwanych przedmiotów na świecie, którego pożąda straszny mag Askar. Ten zaś zbiegł niedawno z więzi...
Przedstawiamy drugi tom bestsellerowej serii „Frigiel i Fluffy”, której akcja toczy się w uniwersum Minecrafta. To książka, w której młodzi czytelnicy odkryją ekscytujący świat przygód, fantastyki i Minecrafta. Alice i Frigiel, którym towarzyszy Fluffy, błąkają się po Netherze z mapą, którą powierzył im Valmar. Ale mapa jest do niczego! Jak poruszać się po tym podziemnym piekle? I odnaleźć w nim pomoc, o której mówił Valmar? W tym samym czasie w Puabie opanowanej przez zombie Abel zostaje uratowany przez gwardzistów Domu świateł, do którego zgodnie z wolą ojca miał wstąpić. Gwardziści podtykają mu jednak pod nos list gończy dotyczący Frigiela. Wyznaczono cenę za głowę chłopaka! W Ablu burzy się krew – wyrusza w drogę, zdecydowany ostrze...
W człowieku jest tylko 10% człowieka. Na każdą z komórek ludzkiego ciała przypada dziewięć uzurpatorskich obcych komórek, nie składamy się więc tylko z mięśni i kości, ale także z bakterii i grzybów. Jesteśmy chodzącymi koloniami drobnoustrojów! Książka odpowiada na pytanie: jak i dlaczego drobnoustroje w ciele człowieka wpływają na jego zdrowie i szczęście. Do niedawna uważano, że te mikroby prawie nie mają znaczenia, ale odkrycia naukowe dowodzą, że one tak naprawdę zarządzają naszymi organizmami, a bycie zdrowym człowiekiem jest bez nich niemożliwe. W swej odkrywczej przełomowej książce brytyjska biolog Alanna Collen omawia najnowsze badania naukowe, ukazując, jak drobnoustroje zasiedlające ciało człowieka wpływają na wagę, układ odpo...
Powitaj wiosnę na witalnej petardzie! Szybki detoks to pięciotygodniowy program rozbudzenia i doładowania energią organizmu po zimowym śnie, który zwykle zostawia nam w prezencie dodatkową warstewkę tłuszczu i parę niechcianych kilogramów. Te nie poddają się niestety wiosennym roztopom... Aby się ich skutecznie pozbyć, należy rozkręcić metabolizm, skupiając się na dwóch kluczowych kwestiach: – odciążeniu wątroby, – przyspieszeniu trawienia i przemiany materii. Przez detoks rozumiemy biologiczną odnowę, od nowa więc zaplanujmy nasz program żywieniowy, który pomoże nam powitać wiosnę na pełnej witalnej petardzie. Pomogą nam w tym wiosenne warzywa – produkty świeże, mało przetworzone i bogate w błonnik. Decydujące będzie wykluczenie z diety tych...
Odkryj nowe przygody Minecraftowego® Frigiela i jego wiernego kompana Fluffy’ego! Ernald żyje! Ale co takiego się wydarzyło? Uwięziony w podwodnej kolonii karnej Suratanu Frigiel musi dowiedzieć się, jak uciec. Dzięki pomocy Alice, Abla i własnym magicznym zdolnościom chłopcu udaje się uwolnić Ernalda, dwóch innych mieszkańców Lanniel, goblina o imieniu Stekx, a także kilka sarmackich wojowniczek, które wywodzą się z ludu zamieszkującego Deltę Kałamarnic i noszą przydomek „pogromczyń endermenów”. Wraz z nowo poznanymi towarzyszami Frigiel oraz jego przyjaciele wyruszają na poszukiwania drugiej skrzyni Kresu. Ta zaś znajduje się w Varogg – złowróżbnym lesie skąpanym w wiecznych ciemnościach.
Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami – alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i... batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć – osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia...
Jod – coś więcej, niż lek na niedoczynność tarczycyJod kojarzy Ci się wyłącznie z niedoczynnością tarczycy, chorobą Hashimoto lub solą jodowaną? Najnowsze badania naukowe udowadniają, że ma udział w wielu zachodzących w organizmie procesach. Wszystkie komórki ciała potrzebują jodu – a zwłaszcza nasz mózg, gruczoły piersiowe czy jajniki. To zaskakujące, ale najnowsze odkrycia badaczy wskazują, że minerał ten ma związek z występowaniem raka piersi. Autorzy tej książki prezentują więcej zaskakujących faktów na temat roli tego pierwiastka w zapobieganiu i leczeniu wielu chorób. Zbadali oni wątek od podstaw, obalając fałszywe twierdzenia na temat jodu. Jeżeli chcesz wiedzieć, co naprawdę oznacza niedobór jodu, czego możemy nauczyć się od Japońc...
Poradnik skierowany jest do osób z nadwagą, ale głównie dla tych z problemem cukrzycowym. Znajdziecie w nim przepisy dla diabetyków, osób z insulinoopornością, cukrzycą i nadwagą. Nie myślcie sobie, że wy nie powinniście takiej diety stosować, bo nie chorujecie na nic i macie „tylko” nadwagę. Dieta z niskim indeksem jest dietą idealną dla każdego, zarówno w otyłości jak i jej profilaktyce. Co więcej możesz takie posiłki podawać całej rodzinie, będą na pewno zadowoleni. Magdalena Makarowska od kilku lat w swoich poradnikach udowadnia czytelnikom oraz swoim podopiecznym, że zdrowe jedzenie nie musi być nudne i monotonne, ale może być kolorowe, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu.
Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz: ? wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże; ? gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników; ? opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz; ? praktycznie wykorzystywać nawet obierki po ziemniakach, fusy z kawy czy liście rzodkiewki; ? szybko i łatwo przygotowywać posiłki na cały tydzień, by spędzać mniej czasu w kuchni; ? zatroszczyć się o środowisko; ? jeść zdrowo, smacznie i bez przepłacania! Gotowanie SMART to wyjątkowe połączenie książki kucharskiej i poradnika ? znajdziesz tu ...
Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Zarówno insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa choroba wymagają mądrej zmiany diety, przecież właśnie dotychczasowa dieta do tych problemów doprowadziła. Diagnozę insulinooporności lub cukrzycy zawsze musi postawić lekarz. Jednak są pewne wczesne niepokojące sygnały, na które powinniśmy sami zwrócić uwagę. Jeśli w porę wprowadzisz prawidłowe odżywianie, stan insulinooporności może się wyciszyć, a cukrzyca - w ogóle nie rozwinąć. Od autorki: To TY masz największy wpływ na to, czy swoją chorobę pogłębisz czy pokonasz! Nie zrzucaj winy na geny, tendencję do otyłości, ciążę, hormony, tryb pracy itd. Na każdym etapi...
Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni. Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korz...
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka? Koniec z gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie. Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają coraz młod...
Czy możliwe jest zachowanie zasad diety dla insulinoopornych podczas przyrządzania szybkich posiłków do pracy czy szkoły Jak najbardziej! Przepisy Magdaleny Makarowskiej na tytułowe lunchboxy są łatwe w przygotowaniu, zdrowe i pyszne. Podzielone na cztery kategorie: śniadania, drugie śniadania/podwieczorki, obiady i kolacje, pozwolą wszystkim zabieganym cieszyć się zrobionymi samodzielnie, pełnowartościowymi posiłkami. Co ważne, obok niektórych produktów autorka podaje propozycje wegańskich i bezglutenowych zamienników, co pozwoli ci modyfikować skład potraw zależnie od twoich upodobań i z uwzględnieniem wymogów zdrowotnych. Ćwiczenia w samochodzie czy w windzie. Czemu nie! - Dominika Musiałowska, specjalistka w dziedzinie insulinooporności, stworzyła zesta...
Wiesz już, że jesteś „motylkiem” - zdiagnozowano u ciebie chorobę Hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś „tak”, ten poradnik jest właśnie dla ciebie. Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych oraz prowadzić odpowiedni styl życia i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Podczas lektury...
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych. Jadłospisy na 3 miesiące. Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich. 5 podstawowych produktów w każdym przepisie. Czas przygotowania: do 20 minut. Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście. Co znajdziesz w tej książce? - rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności, - listę produktów, z których warto korzystać, - podstawowe zasady gotowan...
Zdrowo, pysznie, szybko i bez bałaganu? Prawidłowe odżywianie z zachowaniem zasad diety dla insulinoopornych może być banalnie proste. Zwłaszcza gdy z pomocą przychodzą dietetyczka Magdalena Makarowska i specjalistka od insulinooporności Dominika Musiałowska. Jeśli lubisz pyszne jedzenie, ale jednocześnie szukasz łatwych (choć zdrowych!) rozwiązań i nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin – ta książka jest dla ciebie. Wreszcie możesz głęboko schować blender, mikser, młynek, szybkowar, patelnię czy garnek. Za pomocą jednej, prostej w obsłudze maszyny przyrządzisz wiele różnych potraw – ugotujesz jednocześnie zupę i drugie danie, zagnieciesz ciasto, ubijesz pianę i zmiksujesz zmrożone owoce. Dzięki dokładnym gramaturom podanym w przepisach oraz p...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro